Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 91 590
  • 737
# 240
След като се настрадах за ужасния провал, да ви покажа и тук тортата, по-точно това, което остана от нея след транспортирането й на другия край на града в 35 градусовата жега. При това специално й купих хладилна чанта  #Cussing out
Ван444е, кажи на кръглите идиоти като мен как ги слагаш тортие в тая чанта - стените са и меки, охлаждащите елементи не стоят стабилно, абе... мазало от всякъде. Като добавим и факта, че тортата беше двойна Медовик, доооста тежичка и че нямах никакво време да обмислям подобрения за чантата... Адски ми беше тъпо, защото я правих с толкова желание тази торта, получи се добре (но позакона на Мърфи фотото ми се счупи точно преди да я снимам готова) и накрая пристигна все едно я бях ползвала за боксова круша (страните залепени по стените на чантата, къртичето със смачкана физиономия и еднооко  Cry). Излагация пълна, едниствено се утешавам, че дечицата поне много не обърнаха внимание на тия "подробности"  Confused

Къртичето е от това филмче: http://www.youtube.com/watch?v=I3EskDHfF_E&feature=related

Stefina, при мен имаше подобен проблем с Къртичето - два пъти го правих и все се свлича и става шишкаво. накрая го направих дълго и тънко и гооставих да добие нормални размери след свличането. И пак стана въз дебеличко, После като го сложих в хладилника стегна - опитай този вариант - веднага след моделирането слагаш в хладилник. Аз работих само с ММ.
Един сигурен начин е да му се сложи 50% тестото на Нелка - засъхва бетон! (ама нямах време да бъркам и него Sad )
Виж целия пост
# 241
Цитат
Михаела, знам че принципно идеите "витаят във въздуха", че никой няма да тръгне да си  и че всеки черпи вдъхновение оттук-оттам, но смятам, че коректността и добрият тон изискват поне да се спомене на кого е оригиналът, от който си взаимствала, особено ако е на съфорумка, и особено ако става въпрос за нещо толкова добро и популярно. Иначе поздравления за добрия вкус...  Peace
Ето и оригиналната торта на Бубулинката:

Здравей,Асол!

Ние тук принципно всички се познаваме и разбира се се прекланяме пред таланта на Бубето.Не ми се вярва някой да не знае тортата и също съм сигурна,че тя не се сърди въобще.Тук помагаме с каквото можем на всеки.Щом сме си публикували снимките един вид сме съгласни да се копират от новите момичета и от всеки който иска да се учи.
Добре дошла и ти и ти също би могла да взаимстваш идеи колкото искаш.Освен това си права,че е можела да спомене ,че е гледала от нея но това рядко се случва тук.
Ще ти разкажа нещо от скоро например - Правих торба с пари и я показах тук.След това дори на лични ме попитаха много момичета как съм постигнала ефекта на състаряване на чувалчето и аз обясних от сърце в подробности.По стечение на обстоятелствата някой който се е интересувал от чувалчето е попаднал на следващото (след моето което беше направено) и е питал това момиче как е постигнала състаряването!Не само не се казва на кой е тортата,а и дори не спомена как съм и обяснила да го направи ,а публикува обясненията сякаш са нейни и тя го е измислила.....
Освен това се сещам още нещо-овцата която направих и което руно от фитили с ръка на сърце казвам че е мой патент беше копирана неведнъж защото съм обяснила как става и щом съм обяснила значи съм съгласна да го правят...
Ще спомена също ,че идеите на Пепи също се правят често и това просто няма как да не се случи,защото момичетата ги харесват и ги копират.
Така че няма какво да се добави повече.


И естествено искам да поздравя сина на Пепи...

ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕНИК ПЕПИ-ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ВИЕ ОКОЛО НЕГО СЪЩО.ЗАБАВЛЕНИЯ И ИГРИ МУ ЖЕЛАЯ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!

На всички поздрави и ако някой има идеи за торта динозавър да помогне,макар че отсега имам план да е 3Д....

До скоро....
Виж целия пост
# 242
antoan2006, ами може би това е повод да промените практиката и започнете да споченавате от къде се вдъхновявате.  Peace
И аз съм сигурна, че Бубето не би се разсърдила, щото е пич!  Peace На мен би ми станало неприятно обаче ако така откровено ме изплагиатстват затова и написах горния пост.

Поздравления за майсторството ви!  Hug
Виж целия пост
# 243
Ванче, меча е като истински, току виж те взели в някой оръжеен завод за консултант.  Laughing
Кафе автомата и той сякаш всеки момент ще пусне ароматна течност, а надписа ако не обърнеш внимание не се и виждат, че са объркани, предполагам човека е бил шашнат от изненадата и не му е направило впечатление.
Цолова, живо и здраво да ти е детенцето, влакчето е разкошно!
Албенче, халбата е много идейна и хубава.
Пепи, да ти е жив и здрав Любчо, като гледам си изпълнила желанието му на 100%!  Grinning
Ани и твоя рожденик да е жив и здрав, тортата му е станала много хубава!
Патрияни, страхотно настроение лъха от всичките ти торти, поздравления!
Как се правят точно тези коралчета като фунийки дето са с дупките, нещо не мога да си ги представа и Бубето имаше такива на морската си торта, ако на някой му се споделя ще съм му благодарна!
Вивиан, като гледам грейналите лица на гостите, тортата се е харесала доста!
airborn, ето че се справи!
Да ти е живо и здраво детенцето!
Rumya, направо ти съчувствам за премеждията с тортата, ама жегата не прощава, въпреки всичко тортата изглежда страхотно!
Купчинката пръст от какво е?
Виж целия пост
# 244
Момичета, огромни благодарности за пожеланията  Hug
Любчо беше много щастлив и доволен  Simple Smile




antoan2006, дай някакви координати на ЛС за да ти пратя това което имам на РС-то си за динозаври. Някъде имам и стъпка по стъпка.


Момичета, ще ви коментирам по-късно, че съм гроги. Снощи до късно украсявах кексчета за детската градина.
А ето и последните ми торти от последните 20 дни  Simple Smile

























Виж целия пост
# 245
Пепиsmile3501 респект пред труда ти!
Киносалонът и пирамидата са ми фаворити!
Виж целия пост
# 246
Пепи, много торти, много нещо - по торта на всеки 2-ри ден  #Crazy
Много са идейни и добри киносалонът и египетската. Не че другите не  са  chef
 
Виж целия пост
# 247
Карам отзад напред, защото Пепи ме срази направо.... Няма да те хваля, само ще посоча тортата която ме плени. Египет, разбира се. Една моя мечта!!!!!
Торбичката на Ани е доста хубава. Крайно време е е да пробвам и аз една.... ама, да видим кой ще е късметлията.
ПатриЯнКеееееее - чакаме сватбената торта. Мразя я тая торта, като знам че заради нея не дойде на семинара. Дай поне да я видим, ... поне да знам защо...  #Cussing out тортата с цветето ми хареса много. Малко разнообразие в твоя албум. Другите вече не ме впечатляват толкова. А тоя работник най-долу е много готин.
Вивиан - хубава е тортата на госпожицата. добри пропорции си постигнала с роклята.
airborn - Браво на теб. След толкова мъки и проблеми, си постигнала идеален резултат. Този марципан, който си показала нищо не ми говори, но можеш да се опиташ да го затоплиш малко в МВ на слабо за да омекне. Предполагам че ще стане за фигури. Моделирай с нишесте за да не лепне.
Rumya - от сутринта те издирвам, но тел. ти е изключен. тортата ти е страхооооооооотна. Къртичето е много сладко, а самата идея е дупер. Нещо по-различно от всичко останало тук. браво на теб. За хладилната чанта какво да ти кажа??? Охладителите съм ги събрала по 4. Наредила съм ги като плочка и са увити в стреч фолио или хартиено тиксо. Така получаваш голям охладител, който слагаш в чантата която е в легнало положение. Тортата е в кутия и я поставяш върху охладителите. Повече нищо не правиш. Затваряш ципа и носиш чантата все едно носиш торта в кутия. Идеално и без проблем влиза кутия 30х30.
Стефина - когато елементите са тежки и меки, ги суша върху топче памук или върху торбичка нишесте направена от дамски чорап. Тя е мекичка и не деформира. Когато позасъхне , тогава набучвам клечките.
Ани Д. - шпагата съхна 3-4 дни. Но тестото ми беше доста меко още отначало. Имаше много ШТ вътре. Релефа го направих веднага, докато беше още меко. Тестото беше топче, което с длан разплесках върху една чаша с топчесто дъно. Получи се нещо като капаче на печурка. Още докато беше върху чашата, направих релефа и го оставих така цяла нощ. А самия релеф е правен с едно валяче, което си купих миналото лято от един БАРБИ магазин. Трябва да го снимам, защото не мога да го обясня. Боядисването беше върху вече изсъхнал елемент. Сребърно с капка черно и разтворено във водКа и нанесено с четка.




Виж целия пост
# 248
Цитат на: MoLinKalink=topic=501037.msg15436053#msg15436053 date=1276375754
...........колкото съм разбрала до сега марципана не търпи сметана,а нали ганаша е от сметана основно.


Молинка, Всички момичета в Норге споделят, че няма проблем да се постави  марципан върху сметана (фльоте), но сметаната трябва да е разбита без захар. Не говоря от собствен опит, защото отдавна не съм комбинирала двете неща и се боя да не пазя грешни спомени.
Става дума за сметаната с 38% масленост.


Ванче, Хващам се за машината за кафе. Впечатлих се: не защото с меча си се потрудила по_малко, а защото идеята е необичайна и сребърното и цялостното въздействие е просто...истинско.

ПепиПоздрав за рожденика. Да ти е жив и здрав, както и ти _ на него, за да въплъщаваш във форма тортените идеи, които, явно, не му липсват.  bouquet
От последние ти неща и аз съм впечатлена от салона и от перфектната китара, с точно правилно бутнати адаптери и всичко останало.

Ани Боланд, не давам твоето чувалче за никое друго. С тези истински парички всички останали губят тотално в надпреварата. Peace

Патрияни, Отново толкова много труд, възхищавам ти се. Ще чакам да покажеш онова грандиозно сватбено нещо.

Вивиан, Хубава принцеса и наистина прекрасна снимка от празненството.

Еърборн, Марципанът не рябва да е твърде корав, но се е случвало и аз да попадам на такъв. Той, за разлика от фондана, не се променя кой знае само от топлината на ръцете при месене, затова е нужно да му добавиш малко влага (вода) при измесване.

Румя, за всички тревоги и разочарования с транспортирането (ех, да можеше с телепортация Praynig) _ съчувствие. Но поне това, което виждаме ние тук, на снимката, е много свежо и приятно. Не се забелязват дефекти, само една весела и хубава торта.

Асол поставя един интересен и винаги актуален въпрос. Множество страници са изписани по него из различните форуми. На пръв поглед отговорът е ясен: да, необходимо е да се упоменава източникът когато вдъхновението (или особено копирането) има конкретен "адрес". Поради най_малко две причини. Уважение към труда на другите е едната.
Другата се отнася до нашата оценка и общо впечатление. Случвало ми се е неведнъж да харесам нещо и да похваля, дори да се удивя на чудесна идея. След време случайно попадам на същата торта, но вече в оригинален вариант. Изпитвам усещане, подобно на измама.  Защото не само техническото изпълнение е важно, но идеята е също така решаваща за крайния вид.
В самото начало първите ми опити също бяха копия на познати торти и аз също не бях споменавала източниците. Съжалявам, отчитам това като грешка, но човек се научава постепенно на етично общуване в нета. Blush
За беда понякога се получава твърде много благодарене и упоменаване. Confused

И, разбира се, отново с възхита за всички работи на Бубката. Hug
Виж целия пост
# 249
Привет набързо....

Пепи,прекрасни са всички торти.Поздрави.
Давам и-мейла ми на ЛС

И накрая да спомена,че лично аз винаги казвам от къде ми е идеята за тортата-не ме е срам,не ме е яд,нито ми пука че съм я гледала (ако е такъв случая).Просто смятам,че така е правилно.Но не винаги е нужно да се казва тук,тя и без това темата е трудна за изчитане.Но допускам,че би било добре....

Рибата която например правих последно видях от тук

но и в моята има доза творчество.


Така че всичко е шест.
 Peace
Виж целия пост
# 250
скоро няма да ми пратят снимки от залата,затова ще ви покажа какво щракнах аз
6 торти по 50 пар4ета трябваше да са без украса(булката реши ,4е така ще си спести някой лев),но реших да им направя много семпла украса.Официалната торта е 150 пар4ета
Да ви разкажа сега какви проблеми имах
100 пъти им повторих,да внимават с пренасянето на 4етирите етажа,да не ги слагат на минусови температури
казаха ми ,4е в ресторанта е уговорено,ще ми дадат поставка и разрешават да монтирам тортата в сладкарското им помещение....до тук добре...каква беше изненадата като отидох в ресторанта и никой нищо не знае :е:4етирите етажа бутнати във фризера,тортите с накъсано покритие(били са на седалките в колата под наклон и на места покритието залепнало за кутиите #2gunfire
Дадоха ми един поднос ,поставката им трябвала..само в кухнята можели да ми отделят едно местенце
На 30 градуса ,3 педи място и една камара народ ме гледаха в ръцете(готва4а 4ак отхапа един рапан,да видел дали наистина се яде #Crazy),съжалих ,4е не послушах Ван4ето да пийна един валериан
идеята за украсата ми беше мноого по разли4на,но с кърпените покрития и това поднос4е това е резултата
още не мога да си намеря място от нерви Mr. Greenв албума ми има снимки на детайлите

Виж целия пост
# 251
Патрияни...!!!! Тортата е много красива, преливат се цветовете на етажите, нали? Има  доста тематични елементи в украсата:) Това, което обаче предизвиква възхищението ми, е че си се справила в тази инфарктна ситуация със  сглабянето в толкова недружелюбна среда!!! Браво - това е професионализъм. Мисля си, че при тези ситуации (Румя - тук поздрав за къртичето! То е герой също и страшно сладко) на пренасяни торти винаги нещо се случва, трябва да го приемем и само да гадаем какво точно ще е:)

Пепи, много обичам новите теми в творчеството ти!
Виж целия пост
# 252
Здравейте,от мен.Извиних се лично на Буболинката сега искам да го направя и тук,че не и споменах името.Изобщо не съм искала да нараня и обидя някого,поне не и умишлено.Съжалявам МНОГО за постъпката си.Лек ден.
Виж целия пост
# 253
................. но смятам, че коректността и добрият тон изискват поне да се спомене на кого е оригиналът, от който си взаимствала, особено ако е на съфорумка, и особено ако става въпрос за нещо толкова добро и популярно.
.......... добрия тон също така изисква да се легитимираш когато навлезеш в нова територия......  Tired Tired Tired

patriyani - това ми е като "дежа вю".... ужасно е да ти прецакат труда. Още по-ужасно е, когато клиентът промени първоначалните си позиции и започне да нервничи и да се чуди какво и как да промени. Започваш самия ти да се чувстваш неудобно и мерака ти за работа отива по дяволите. тортата ти е станала много добре. Цял пейзаж си направила. Поздравления.   chef Моля те, трябва да намерим начин да качим и покажем тук онзи клип, който ми прати преди време за правенето на твоите миди и рапани. Техниката ти е уникална и това трябва да се покаже тук, на нашите хора. Вече ти казах че клипчето замина с лап-топа и вече го нямам. Знам, че си го направила за да го видят всички, затова ще трябва да го покажеш!!! То е особенно ценно и няма да е лошо да го сложим в библиотеката.
Виж целия пост
# 254
Много писане ми се събра днес, но бързам да отговоря, защото мога да си представя колко ти е неспокойно, Михаела.
Моите разсъждения бяха чисто теоретични, не отправени към теб. Нито за миг не съм си помислила, че е било опит да обидиш някого, нарочно споменах, че и аз самата съм правила подобни неща и знам, че не съм влагала никаква лоша мисъл. Из нета, по различни поводи, има доста некоректност и понякога, дето е дума, заради самия себе си човек е най_спокоен когато спомене източниците на вдъхновение.
Имаше тук възмущение заради копираната торта на Тандури в "Централата"; малко или много тези неща се отнасят до всеки случай.
Дано не ме разбереш погрешно: обръщам се към теб с много добро чувство и като допълнение: с една сърдечна похвала за много добре изпълнена торта.  bouquet

Антоан, ти не си страшна. Joy На теб каквото ти е на сърцето, това ти е и на устата/пръстите. Heart Eyes
Рибата ти е прелестна и твоето "творчество", както го наричаш, променя много ефектно цялостния краен резултат. Все така. Peace

Патрияни, С ужас изчетох за проблемите. Ако и това не е каляване в професията... Confused
Радвам се обаче на учудването и изобщо на впечатлението, което си произвела в ресторанта, сред професионалистите Rolling Eyes там.
Тортата е огромна, с хубаво подбрани цветове и много красива украса.
Освен нея поне на мен страшно ми харесаха и "неукрасените" торти, оцветяването и ефектите по тях са ясно видими и много хубави.
Голям поздрав за такава грандиозна, добре изпълнена въпреки препятствията поръчка.  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия