Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 91 656
  • 737
# 690
V_pet, благодаря.

Jenik тортата е станало много добре така с пеперудите.

За се боря с едни вулкан...и  нямам единствено стратегия от какво да направя лавата. Дано до утре измисля нещо.

Ако имаш Кристалина ще стане доста добре според мен.... а мпже и с по-рядко разбита сметана или роял айсинг.
Аз имам един намацан със сметана, но е фигурка върху торта
Ето го: http://images.pepiy.multiply.com/image/93/photos/1/600x600/74/IM … amp;nmid=78825230
Виж целия пост
# 691
V_pet, благодаря.

Jenik тортата е станало много добре така с пеперудите.

За се боря с едни вулкан...и  нямам единствено стратегия от какво да направя лавата. Дано до утре измисля нещо.

Ако имаш Кристалина ще стане доста добре според мен.... а мпже и с по-рядко разбита сметана или роял айсинг.
Аз имам един намацан със сметана, но е фигурка върху торта
Ето го: http://images.pepiy.multiply.com/image/93/photos/1/600x600/74/IM … amp;nmid=78825230

Пепи, благодаря, но нямам кристалина, фаристура и ... като правя торта от рожден ден на рожден ден е така. Ще импровизирам, нещо.
Виж целия пост
# 692
Приемате ли един абсолютно неук в сладкарството човек. Тледам редовно шедьоврите ви и съм възхитена. И ми се ще да направя и аз по-скромничка разбира се торта за рождените дни на децата-на 31,07 и 21,08 ще повторя ако ми с еполучи. Но ми се ще да ме посъветвате да се захващам ли изобщо и ако да-да ме насочите за нещо по-лесничко като за начинаещ
Виж целия пост
# 693
Смехурко, с мед или глюкоза, с малко червена боя, няма ли да стане?
Виж целия пост
# 694
Момичета , помощ !
От вчера правя торта за РД на моя мъж.По-каръшка торта досега не съм правила.Явно съм я пресиропирала и тече отстрани.Ама като ви казвам тече - и то яко.Все се чудя от снощи насам не се ли изтече тоя сироп , незнам вече.Ни масления крем я спаси , ни покритие й остана вече отстрани.Моля ви кажете как да спра теча , защото покритието ми заприлича на лъскава размекната дъвка ( там където остана  #Cussing out) Толкова ме е яд.Моя мъж един път да поиска торта - помоли ме да му я направя за службата , че толкова много се бил хвалел.А аз засега имам едно голямо нищо. Cry Ни грам не стегна в хладилника.Ако я метна във фризера какво ще стане?
Виж целия пост
# 695
Момичета , помощ !
От вчера правя торта за РД на моя мъж.По-каръшка торта досега не съм правила.Явно съм я пресиропирала и тече отстрани.Ама като ви казвам тече - и то яко.Все се чудя от снощи насам не се ли изтече тоя сироп , незнам вече.Ни масления крем я спаси , ни покритие й остана вече отстрани.Моля ви кажете как да спра теча , защото покритието ми заприлича на лъскава размекната дъвка ( там където остана  #Cussing out) Толкова ме е яд.Моя мъж един път да поиска торта - помоли ме да му я направя за службата , че толкова много се бил хвалел.А аз засега имам едно голямо нищо. Cry Ни грам не стегна в хладилника.Ако я метна във фризера какво ще стане?
от опит ти отговарям, махни покритието и опаковай тортата с пандишпанени ленти. И на каша да е, грам няма да и личи. Аз си купих от блатовете на Сладък път, отгоре изрязах кръг за капак и отстрани сложих ленти. По-стегната торта не съм имала.  Peace

V pet, благодаря, но снимки не ми вършат същата работа, аз гледах много.
Виж целия пост
# 696
Петя ,благодаря за бързия отговор , но е невъзможно да махна покритието.Първо че е страшно разлигавено и въобще не вярвам да мога да го махна.Второ нямам нито време , нито нерви ( май те повече ми липсват) да покривам пак.Отгоре съм залепила емблемата на Манчестър Юнайтед.Преди повече от седмица си я рязах по шаблон.Сега просто за такова кратко време не мога да повторя това упражнение. Sad
Иначе пак ти благодаря за съвета. Peace
Виж целия пост
# 697
Май направих нещо с корички от лимон и портокал, рожденика каза, че е супер вулкан, което е важно.

Благодаря за съветите.
Виж целия пост
# 698
Момичета по-късно ще вляза да коментирам но не мога да не споделя с вас тази красота - дано линка да се отваря щото понякога имам проблем с линковете към фейсбук.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31428494&id=1317335331

Изработено с роял айсинг доколкото разбирам някъде около 1970-1980 година
Виж целия пост
# 699
Искре резни малко отстрани и подпьхни сухи парчета от блатовете те веднага ще поемат сиропа и  след  това замаскирай с нещо.
Ще кача по кьсно последните ми торти .че сега сьм на работа.
Виж целия пост
# 700
Здравейте. Могали да попитам нещо. Сега ще правя ето такъв фондан, но за съжаление не намерих течна глюкоза, моята е на прах. В такъв случай имате ли представа колко да сложа и дали да я разредя с вода?

3 с.л. вода
1 с.л. желатин
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. глюкоза
500 г пудра захар + още ...не знам колко, може би 100 г?
Виж целия пост
# 701
Ох, случайно поглеждам и бързам да отговоря.
Трейси,
Ако ще ползваш фондана за покритие на цяла торта, може би ще ти е трудно да работиш с този, той съхне много бързо. По повърхността му след съвсем кратко време се появяват пукнатинки.

Вместо глюкоза ..колебая се, защото не съм опитвала, но мисля, че и мед може да ти послужи? също така царевичен сироп.
Знам, че глюкозата на прах се вари с малко вода, но не помня пропорции и време.

Дано момичетата помогнат с идея за друг фондан или за модификация на този, с която да ти е по_лесно да се справиш. Ако не греша Антоан ползва тази желатинова маса, дали ще имаш късмет тя да се появи сега?  newsm78

 ___________________________

Искра,
А не може ли да облечеш само стените на тортата с пандишпанова лента и да прикриеш прехода с някакъв шнур в подходящ цвят, така ще си запазиш вече направената емблема и ще спасиш положението?
Виж целия пост
# 702
tracy_t, ползвам мед ...без проблем е с него, тази рецепта е добра, там заменям глюкозата.. http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html Hug
Виж целия пост
# 703
ОХ, Нелка добре. Няма да го правя с този фондан. Не ми се иска да прецакам нещо ....
Ивалекс, мерси. Нямам време да се ровя, така че ще ти се доверя и ще използвам твоята рецепта Simple Smile Благодаря.
Оф, редактирам се. Нямам глицерин ...Sad отивам да търся друга..
Виж целия пост
# 704
ОХ, Нелка добре. Няма да го правя с този фондан. Не ми се иска да прецакам нещо ....
Ивалекс, мерси. Нямам време да се ровя, така че ще ти се доверя и ще използвам твоята рецепта Simple Smile Благодаря.
Оф, редактирам се. Нямам глицерин ...Sad отивам да търся друга..

Таня, купи си глицерин в аптеката - и като глицерол може да го намериш. Вместо глюкоза изпозвам царевичен или пшеничен сироп - купувам в магазин за здравословно хранене. в най-краен случай защо не си купиш истински бадемов марципан - за покриване и тестото на Нелка си направи за фигурите. За покриване на 26 см торта ще ти отиде към 200 грама. Peace Продават го в Теско, Кауфланд, СООР магазините, та дори и в сладкарниците тук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия