шишчета от свинско

  • 4 844
  • 10
Момичета , здравейте !
Решила да си направя шишчета и ще ми е за пръв път.  Не мога !
Моля ви нека някой да ми помогне !
Виж целия пост
# 1
Нарязваш месото на хапки.Овкусяваш с подправки по ваш вкус и след това нанизваш на шишчето като редуваш месо,прясна чушка на парчета,пак месо,лук на парчета,месо и т.н.След това на скарата или на оребрен тиган до хубав загар на месото.
Виж целия пост
# 2
  Нарязва се месото, осолява се, накисва се със соев сос и вино и така престоява около час и половина. Нанизват се шишчетата, като между тях се слага сланина /малки парчета/ резенчета /кръгчета/ кромид лук, чушка /по възможност сурова/. Пече се около 40- 50 мин под фолио, а после се запичат без фолио. По-вкусно става, ако се пекат на жарава.
Виж целия пост
# 3
 Забравих : "Добър апетит!"
Виж целия пост
# 4
Пиргана, а във фурната може ли  ?   
Виж целия пост
# 5
Не става във фурна, а и соевия сос може да го прескочиш. Сол и пипер само пак става.
Виж целия пост
# 6
 Нарязва се месото, осолява се, накисва се със соев сос и вино и така престоява около час и половина. Нанизват се шишчетата, като между тях се слага сланина /малки парчета/ резенчета /кръгчета/ кромид лук, чушка /по възможност сурова/. Пече се около 40- 50 мин под фолио, а после се запичат без фолио. По-вкусно става, ако се пекат на жарава.
Peace
Виж целия пост
# 7
Не бих слагала сланина на свинско месо - достатъчно е мазно. Е, ако си падате по по-мазничко, може.  Laughing
Хубаво е в маринатата да сложиш твърд алкохол - водка, ракия, уиски... Каквото имате. Подправките са на вкус - соев сос, горчица, черен пипер, чесън, лук, други разни... Кой каквото обича.
Зеленчуците също са по избор - домат, чушка, лук, кисели краставички, защо не и някакъв плод за по-екзотично.
И, шишчетата задължително се пекат на скара - иначе няма да са шишчета. Целта е мазнината да изтече. Най-вкусно става на дървени въглища (полезното няма да го мислим сега  Mr. Green)
Виж целия пост
# 8
Хубаво е да се маринова месото, защото иначе става доста сухо и на ел. скарата става и жилавко.
Има едно месо, което продават-шаренко е, направо на хапки. Аз мариновам не по-малко от 5 часа.
Виж целия пост
# 9
Много ви благодаря !    bouquet
Сега съм в процес на приготвяне и като станат ще ви пиша как са ! 
Виж целия пост
# 10
С ананас между парченцата месо. Правиш на малки кубчета и редуваш зеленчуците - лук, чушка, домат, гъби, каквото решиш. Моя номер да не ми се чупят гъбите като ги нижа е да ги сложа в микровълновата съвсем за кратичко, просто да станат жилави.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия