Снимай, покажи - light

  • 78 356
  • 520
# 435
Да, кисела е, но ако я поръсиш със захар и оставиш така една нощ, след това с цедено кисело мляко знаете ли колко е вкусно!
Ох, дояде ми се такова мляко с мед и орехи, мммммм!!!
Виж целия пост
# 436
Донесох си от село едър, шарен смилянски боб.
Та значи, първо се сварява боба. Другите продукти, които слагам в салатата са:

грах, от консерва
кисели краставички
леко сварен морков
печени червени чушки
доматено пюре

Прави се и марина от оцет, олио, сол, захар и зрънца черен пипер. Оставя се на котлона да заври.

Всички продукти се смесват, и се заливат с марината. ОСтавя се салатата на котлона да покъкри и е готова. Може да се сложи парчета скумрия, пак става хубаво.
Аз сложих две малки панички боб и ми стана цяла тенджера (средно голяма) салата.
Много ти благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 437
Ето я и скромната ми вечеря. От вчера останалите пилешки пържоли, с печени на фурна картофи и задушено броколи:
Виж целия пост
# 438
Мариета, много ти е хубава вечерята, ама хич не е light според моите възгледи. Трябваше да махнеш я картофите, я пържолата... Въпрос на избор.

Ние хапнахме нещо ново: Напълних чушки с пълнеж от кайма, тиквички и патладжан - така беше по рецепта. Много вкусно се получи, но другият път ще добавя от себе си лук, чесън и моркови и ще намаля малко каймата.
Виж целия пост
# 439
gergan75, интересна рецепта за пълнени чушки даваш. Мен обаче все повече ми се "свиди" дето има една дума като трябва да правя пълнени чушки.  Rolling Eyes Колко по-добре е да се хапнат суровички, пълни с витаминки.  Blush Е, освен зимата, тогава ползвате сушени предполагам?

Какво друго пълните с такава смес за пълнени чушки - примерно съм склонна да пълня патладжан вместо чушки, но дали ще стане добре се чудя? Освен да пробвам този уикенд и да не му мисля толкова. Laughing
Виж целия пост
# 440
Свекърва ми прави страхотен пълнен патладжан със зеленчуци!
Задушава лук, морков, чушка, картофки на много ситно нарязани, малко домат и вътрешността на патладжана. С тази смес се пълнят и се пекат. Ядат се студени, страшно вкусни!!!
Виж целия пост
# 441
Мариета, страхотна идея! Peace Ето част от съботно-неделното меню, точно го бистрех сега. Crazy
Виж целия пост
# 442
Мариета, аз отдавна мисля нещо такова, ще взема да опитам.
Аз иначе това лято пробвах пълнените тиквички в два варианта. Единият вече съм го давала тук - пълнеж от самите тиквички лук, копър, сирене, накрая се слага кашкавал и пушено сирене. Вторият вариант беше с баналния пълнеж от ориз, лук, моркови и подправки.
Виж целия пост
# 443
Свекърва ми прави страхотен пълнен патладжан със зеленчуци!
Задушава лук, морков, чушка, картофки на много ситно нарязани, малко домат и вътрешността на патладжана. С тази смес се пълнят и се пекат. Ядат се студени, страшно вкусни!!!

Мисля че ако към плънката се добави и шепа ориз, ще стане също хубаво. Ще взема да пробвам Thinking.
Виж целия пост
# 444
Ей,идейка Wink Лятото ще си отиде,а аз още не съм яла пълнени патладжани.Майка ми ги прави също много вкусни.Малки паталаджани и ги дълбае цели,а ако готвя аз ги разполовявам...по-лесно е Wink Но всякак са вкусни.
Marieta аз не бих добавила ориз,че има картофи в плънка,ама ...въпрос на вкус. Peace
Гери,тиквичките със сирената са страОтни Laughing
Виж целия пост
# 445
Лурдес, можеш и домати да напълниш.
Виж целия пост
# 446
- пълнеж от самите тиквички лук, копър, сирене, накрая се слага кашкавал и пушено сирене.
И аз го правя,но слагам и яйце+малко дом.сос.
Вкусно,но  не е лайт  Rolling Eyes.

Виж целия пост
# 447
- пълнеж от самите тиквички лук, копър, сирене, накрая се слага кашкавал и пушено сирене.
И аз го правя,но слагам и яйце+малко дом.сос.
Вкусно,но  не е лайт  Rolling Eyes.



 Wink За това не слагам яйце...  Grinning Сирена е достатъчно вкусно...
Виж целия пост
# 448
Лурдес, можеш и домати да напълниш.

Вери, Peace яла съм и такова, по принцип ми харесва вкусът на готвен домат, но просто максимално гледам да ги ядем сурови тези специално двете - чушки и домати. Патладжан така или иначе няма да заръфам никога Laughing, та затова викам него да го ползвам поне за топлинна обработка.

Някой дали има списък на храните, които се водят бавни въглехидрати? Противоречиви мнения има в нета, и затова да питам и вас, ако знаете някой сайт. newsm78  bouquet
Виж целия пост
# 449
Сетих се за нещо, което ядох в една родопска кръчма. Страхотна вкусотия! Овче кисело мляко с мед и орехи, ммммммм.
Днес си го направих вкъщи, разбира се млякото ми не е овче, но пак е много вкусно:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия