А как мразя да готвя в горещото лято

  • 47 565
  • 785
# 705
Е що ЛС, тая тема за какво е? Или се уплаши да не те нападне viliko?
Виж целия пост
# 706
Без морски дарове може и да може, но не и без бяло вино Peace Писах ти л.с.

Благодаря за рецептата,   bouquet , но се чудя с какво подхожда да сменя даровете, дали върви с пиле?
Виж целия пост
# 707
Дайте я тая рецепта, де. Crossing Arms
Виж целия пост
# 708
Позволявам си да копирам:

около 300 гр ориз, се сваряват почти до готово
1 глава лук + 4 скилидки чесън се задпържват, после се добавя малко вода + бяло вино и се задушават до меки
400 гр. скариди (аз използвах замръзени от пликчета) се прибавят към лука и чесъна
около 400 или 500 мл доматено пюре
сол
черен пипер
червен пипер
риган
после всичко се смесва и се слага в тава на 200 градуса (вече загрята фурна) за около половин час

гарнитура: салата+айсберг салата+дмати+каперси+риган+зехтин+балсамов оцет
и мнго маслини
а да, и много бяло вино
 
Виж целия пост
# 709
Viliko, ти явно се имаш за отлична готвачка, така, че твоето място е по-скоро в готварския. Забелязвам, че в която и тема да се появиш настъпва оживление Laughing
Мислех и аз да и го предложа, ама и там ще и сформират "фен клуб" и ще са по-доволни да не пише при тях tooth Такъв е вида на "оживлението", както го наричаш. Wink
Чудя се как се търпи сама? Thinking

Мила, не се чуди, не ме мисли мен, аз съм достатъчно щастлива - поработи върху себе си  Wink
Трудно е да приемаш мнение, различно от твоето...но не е невъзможно! И не разбрах точно как тъй лесно се дразните, така не е добре, човек трябва да си щади нервите...
Мисля, до тук беше достатъчно заниманието с моято личност и способности, хайде да си попишем за готвене  Laughing



Снощи правих това:
Нарязани на тънко и на дълго пил.гърди, осолени и натрити с чесън и магданоз,  се запължват в тигана, после добавих около 250-300гр/1 малка опаковка/ нарязани на много ситно гъби и обърках около 4-5 минути, накрая се слагат домати /аз сложих доматено пюре, разбито с вода, общо 1 висока чаша/ и един зеленчуков бульон. Така си ври на слаб огън около 20тина минути, докато соса стане гъст. Стана много вкусно. Това е по резепта от нета, ама доста опростена.
Виж целия пост
# 710
Звучи чудесно, ще се пробва.
Виж целия пост
# 711
Хм, доматено пюре и зеленчуков бульон - никога не слагам такива гадости в манджите си. 
Виж целия пост
# 712
Ми нямах домати, иначе рецептата е с настъргани домати, затова казах, че е променена  Wink
Но ми се получи, тва е важното, ометохме чиниите.
Виж целия пост
# 713
Трещерица, караш само на мръвки, нали?

Аз правя нещо подобно на рецептата на viliko, само че гъбите са на едро нарязани и слагам пресни домати, белени и нарязани/настъргани, може и пасирани, ако ястието ще се ползва за сос (съответно се увеличава количеството на доматите). Вкусно става, като е готово пресовам 2-3 скилидки чесън и поръсвам с магданоз. Това всъщност ми е сосът за всякакви макарони, спагети и подобни тестени изделия, пилето може да се замени с кайма.
Виж целия пост
# 714
Тази сутрин мързелувам и мъжът ми прави закуска - кус-кус със сирене и масло и вътре допълнително препечени трошици хляб.
Виж целия пост
# 715
Тази сутрин мързелувам и мъжът ми прави закуска - кус-кус със сирене и масло и вътре допълнително препечени трошици хляб.
Каква идея!  bouquetТова не съм го яла от детските си години- бабаго правеше...
Виж целия пост
# 716
Ето, от този тип:
http://media.snimka.bg/6282/018819852.jpg
Амбицирала съм се да я разуча, трябва да им хвана цаката и на яйцата Joy
А как съм му хвърлила око на това нещо ...
Може ли да споделиш дали спестява време от готвене и какво може да се готви в него бързо?
Вилико, много ти е пораснало детенце Simple Smile
Виж целия пост
# 717
Благодаря ти   bouquet
Ама като се замисля -  аз значи съм одъртяла вече  Joy
Виж целия пост
# 718
Благодаря ти   bouquet
Ама като се замисля -  аз значи съм одъртяла вече  Joy
хихи въпрос на гледна точка Grinning

В момента правя винен кебап с готов фикс на Маги, че така става най-бързо.
Очаквам публичен линч, че използвам пакетчета.
Виж целия пост
# 719
А, защо - и аз го ползвам понякога - като нямам време и бързам, става сравнително вкусно, но добавям варен ориз  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия