А как мразя да готвя в горещото лято

  • 47 559
  • 785
# 720
Дилянка, никакви мързеланки не сме.  Naughty  Ние сме практични и уважаващи себе си домакини.

Снощи изпекох от стандартизираните кебапчета. Ами вкусни са. Но ако някой се е надявал да няма химия в тях ....... 100% свинско месо, натриев цитрат, натриев ацетат и т.н.
Виж целия пост
# 721
Ще пълня чушки. Crossing Arms
Виж целия пост
# 722
За сухия хляб - аз го оползотворявам като правя "кубети" или мързелива баница (като гореописаната пица, но заливката е като плънката за баница) Simple Smile

Нищо не съм готвила напоследък. Снощи - пак на скара: зеленчуци и месо, ама на двора.
Виж целия пост
# 723
Довечера мисля да правя прясно зеле с пиле.
Трябва ли да чакам зелето да омекне и тогава да сложа пилето или всичко наведнъж?
Обмислям и вариант всичко в тенджерата под налягане и така ще стане и бързо и без да ме занимава много.
Виж целия пост
# 724
Трябва ли да чакам зелето да омекне и тогава да сложа пилето или всичко наведнъж?
Не, слагай заедно. Аз даже сварявам пилето, обезкостявам (щото моите са специални!) и после накъсаното месо слагам в зелето още в самото начало. Месото става мозък!
Виж целия пост
# 725
Лиляна, аз първо задушавам зелето с малко вода и мазнина. После прехвърлям в тавичка и слагам пилето, сварено.
Ако пилето е сурово и ако готвиш зелето само в тенджерата, според мен, може да ги сложиш заедно.
Виж целия пост
# 726
Благодаря ти   bouquet
Ама като се замисля -  аз значи съм одъртяла вече  Joy
хихи въпрос на гледна точка Grinning

В момента правя винен кебап с готов фикс на Маги, че така става най-бързо.
Очаквам публичен линч, че използвам пакетчета.

Щом viliko  разрешава, ръгай смело.
Виж целия пост
# 727
Благодаря ви.
На фурна моите няма да го ядат, не обичат печено зеле. Може би евентуално в керамичното гърне с похлупак и пак всичко заедно.
Виж целия пост
# 728
В зелето слагате ли домати?

Трещо - не ти ли писва, виждам, следиш ме с интерес, но все пак... Thinking
Виж целия пост
# 729
Аз слагам настъргани.
Виж целия пост
# 730
И аз слагам настъргани домати, след като се задуши малко.
Но тъй като го обичаме по-кисело, а киселината от доматите не е достатъчна, слагам и съвсем малко лимонтозу.
Виж целия пост
# 731
Днес преди работа метнах във фурната бутчета, че домочадието да не умре от глад, докато ме няма.
Подредих ги в тавата, наръсих всяко по отделно със зехтин, след това посолих, добавих им червен пипер и розмарин, който обаче не наръсих върху месото, а в тавата, до бутчетата. Най-отгоре сложих балканска ръсеница (майка ми ме запозна с нея, от фирмата, производител на Пикантина е).
Добавих червено вино, но без да къпя месото с него, а пак долу, в тавата. Между отделните бутчета сложих дебели резенчета лимони.

Не успях да ги пробвам, преди да изляза, но изглеждаха и миришеха много добре. То не, че на тая рецепта има какво да й се обърка, просто сложих каквото имам в момента и бухнах във фурната Peace
Виж целия пост
# 732
В горещите дни понеже ми е много топло да пускам фурната и готвя изцяло в тенджера под налягане . Последното е пиле със зеле класика
Виж целия пост
# 733
В горещите дни понеже ми е много топло да пускам фурната и готвя изцяло в тенджера под налягане . Последното е пиле със зеле класика
Точно това ще правя аз. Всичко наведнъж ли слагаш?
Виж целия пост
# 734
Да, Лилянa ! Всичко ,нищо не приготвям предварително и така готвя не само това ,но така готвя в тенджерата под налягане. Много хора обичат запръжки и т.н. но ние може и да свикнахме без тях и ни е вкусно и така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия