Зимнина ВЪВ фризера!

  • 30 880
  • 103
# 45
Слагам нарязаните зеленчуци в йената без капак и после в микровълновата за 2-3 мин. (колкото да поомекнат) на пълна мощност.
Виж целия пост
# 46
Слагам нарязаните зеленчуци в йената без капак и после в микровълновата за 2-3 мин. (колкото да поомекнат) на пълна мощност.
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 47
Замразявам доста неща и после ми е много по лесно.
Пека чушки и в пликове.
Измивам и изтърбушвам чушки з апълнене,замразявам ги за един ден,после вадя леко да се отпуснат и редя по пликове.Така обема е по малък и мога да събера повече.
Зелен фасул.
Ягоди задължително за плодово мляко през зимата.
Нарязан копър и магданоз.
Смилам подправки от чушки,моркови,целина и магданоз и ги слагам в картонени чашки,така имам цяла зима подправки за супи и ястия.
Цели моркови и нарязани глави целина.
Лозови листа за сърми.
Пукани люти чушки и чробаджийски такива
Ако ми остане място замразявам и месо,но често не ми достига фризера,а той си е голям  Mr. Green да не говорим че затварям и буркани в промишлени количества.

Виж целия пост
# 48
Много рядко замразявам зимнина, най-много да сложа някое пликче с чушки за пълнене и зелен фасул.
Не пропускам обаче да си замразя сурова царевица, за да си сварим за бъдни вечер (не че не продават и царевица вече, но така без да е ронена ни е по-вкусна).
Понякога си замразявам сварен боб, но това е по-скоро за мое улеснение - варя си голямо количество в тенджерата под налягане и после си имам за няколко готвения.
Виж целия пост
# 49
poster , как замразяваш царевицата - сварена или сурова?
Виж целия пост
# 50
Сурова, както си е на кочана. Само я обелвам от листата и обикновено я счупвам на 2 половини да ми заема по-малко място, и половинките кочанчета си ги слагам в торбички и във фризера. После си я слагам да се вари направо както си е замръзнала и си става като обикновена варена царевица, не личи изобщо, че е замразявана.
Виж целия пост
# 51
Пепито,как правиш бамя-пукана?-много ме заинтригува
Виж целия пост
# 52
izviniavam se 4e niamam kirilica sega,no ne moga da ne spodelia kak zamraziavam jaica:

razbivam niakolko,kolkoto za edna banica,sladkish  ili giuve4e v kutiika ot margarin.pribaviam niakolko kapki ocet i stava idealno!pisha kolko broia iaica ima v kutriikite!!!!
posle samo vadia ako niamam za niakoe jastie i razmraziavam.
osobeno hora koito imat mnogo jiai4ica  na selo i ne mogat da gi sahraniat za dalgo e idealno!!!!
opitaite!  chef
Виж целия пост
# 53
.....pribaviam niakolko kapki ocet i stava idealno!.......

А оцет защо? newsm78
Виж целия пост
# 54
nesto kato koservant, 4etoh go v edna knijka za zamraziavane na produkti. ama mislia 4e ne e zadaljitelno da s eslaga.
Виж целия пост
# 55
Поставям доматите в торбички по пет или шест цели  в сурово състояние и после когато леко се размразят много лесно се бели ципата,не ползвам вода и така яденето става по-вкусно.Всичко възможно слагам във фризера без бланширане.
Виж целия пост
# 56
Абсолютно всичко както са писали момичета слагам във фризера.После когато реша да правя нещо само си изваждам даденият пакет и готово.Единствено съм установила,че заквасена сметана не може да се замразява,защото след изваждане и размразяване става течна.
Виж целия пост
# 57
От къде купувате грах за замразяване?
Виж целия пост
# 58
От къде купувате грах за замразяване?
Продават бабите по пазара.....Във вид на шушулки е....Демек - след като купиш,трябва да го орониш и тогава да го сложиш в пликче и във фризера....
Виж целия пост
# 59
Понякога и хляб замразявам и като го извадя е като току що купен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия