За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 31

  • 45 774
  • 750
# 645
за вечеря ще правя тези чебуреки
http://www.vkusni.com/index.php?option=com_recepti&Itemid=53 … detail&id=354
замесих тестото, но още не съм пържила.....чудех се,защо тестото се замесва като се вари вода и т.н.....не може ли направо, защотото така или иначе не виждам разлика с варена вода или без... newsm78

а и да питам - може ли да се пекат,  а не да се пържат
Виж целия пост
# 646
Кулинарки,

купила съм повече филе от сьомга отколкото ми трябва. Въпросът ми е като е охладено мога ли да го сложа във фризера и да го използвам след време или е добре да се сготви всичко наведнъж?
Виж целия пост
# 647
Момичета моля ви давайте идеи какво да направя с един не сполучлив кекс, оставих на моя мъж да го доизпече, а той взел че го пресушил чак. Tired
Също и с някое кремче може да се залее,като го разполовиш и става торта Peace
И друго - правиш го на трохи объркваш го с малко прясно мляко,масло,какао и някакви ядки(може и без) и правиш топчета оваляно в кокосови стърготини или смелни орехи или пък завиваш в найлон като сладък салам Grinning
Виж целия пост
# 648
Кулинарки,

купила съм повече филе от сьомга отколкото ми трябва. Въпросът ми е като е охладено мога ли да го сложа във фризера и да го използвам след време или е добре да се сготви всичко наведнъж?
Можеш разбира се!  Hug
Виж целия пост
# 649
Кулинарки,

купила съм повече филе от сьомга отколкото ми трябва. Въпросът ми е като е охладено мога ли да го сложа във фризера и да го използвам след време или е добре да се сготви всичко наведнъж?
Можеш разбира се!  Hug

стига бе, Мастерче, та тя вече е била замразявана тази риба  Wink Нли не вярвате, че в БГ сьомгата е само охладена?  Колко ли е пътувала, абсурдно е. Но поне не се купва вода и лед при тази охладената.
Valandin, виж този Гравлакс, пък и други има, по-добре я направи на солена или маринована.
Виж целия пост
# 650
Момичета моля ви давайте идеи какво да направя с един не сполучлив кекс, оставих на моя мъж да го доизпече, а той взел че го пресушил чак. Tired
Също и с някое кремче може да се залее,като го разполовиш и става торта Peace
И друго - правиш го на трохи объркваш го с малко прясно мляко,масло,какао и някакви ядки(може и без) и правиш топчета оваляно в кокосови стърготини или смелни орехи или пък завиваш в найлон като сладък салам Grinning


Благодаря ти Дес, точно по първия вариант го направих, само че стана с 1 блат и отгоре крема, но ще се изяде, няма да го хвърляме я.
Виж целия пост
# 651
Късничко, но предлагам една идея с кексче или козунак.
Разбиват се 5 яйца, 5 супени лъжици захар, натрошения кекс или козунак, 1 литър прясно мляко и две-три ванилии.
В тавичка се разтопява захар, като за крем карамел. Като изстине се изсипва разбитата смес и се запича  на 170 градуса.
Виж целия пост
# 652
Имаше някакъв крем за торта от течен шоколад и заквасена сметана, но аз, незнайно защо, купих течна Thinking. Та въпросът ми е като я разбия сметаната и смеся с течният шоколад, аджеба крем за торта дали ще се получи сносен Rolling Eyes?
Виж целия пост
# 653
Имаше някакъв крем за торта от течен шоколад и заквасена сметана, но аз, незнайно защо, купих течна Thinking. Та въпросът ми е като я разбия сметаната и смеся с течният шоколад, аджеба крем за торта дали ще се получи сносен Rolling Eyes?

Става си крем за торта, ето тая е с такъв крем.
Виж целия пост
# 654
и с мармалад стават. но по-гъст да е.
Или с пресни плодове - малини, капини, виж като тези охлювчета с ябълките, но вместо ябълки - ръсиш дребни плодове и завиваш.  Шоколада вътре, в завивката. Дали шоколад или конфитюр ще е вътре, все еднакво ще е при печенето.

Вчера не остана време да благодаря, затова го правя сега.  bouquet
Виж целия пост
# 655
Имаше някакъв крем за торта от течен шоколад и заквасена сметана, но аз, незнайно защо, купих течна Thinking. Та въпросът ми е като я разбия сметаната и смеся с течният шоколад, аджеба крем за торта дали ще се получи сносен Rolling Eyes?

Става си крем за торта, ето тая е с такъв крем.

Лабрексче, жива да си  bouquet! Точно така я мислех и аз, но друго е като го прочетеш Crazy. Само ще пропусна бананите. Първо: нямам, и второ: не ми харесва особено торта с банани. Може да сложа орехи Thinking.
Виж целия пост
# 656
Момичета, правих за пръв път крем-карамел - стана на страхотни шупли. Къде сбърках? Пекох на 150-170 градуса сигурно час и половина. Направих половин доза - 500мл мляко и 4 яйца плюс захар. Да не би защото ту пусках, ту спирах вентилатора?  newsm78 Tired
Виж целия пост
# 657
Момичета, правих за пръв път крем-карамел - стана на страхотни шупли. Къде сбърках? Пекох на 150-170 градуса сигурно час и половина. Направих половин доза - 500мл мляко и 4 яйца плюс захар. Да не би защото ту пусках, ту спирах вентилатора?  newsm78 Tired

За да стане на шупли това значи,че водата ти е била много топла и карамела е заврял.Аз правя друго пека на 150 градуса и през 20 минути отсипвам част от водата и доливам студена,за да я разхладя.Иначе съм пробвала какви ли не технологии,еми не ми се получава по друг начин.
Виж целия пост
# 658
Моля за рецептата за тестото на max-mama.Благодаря.
Виж целия пост
# 659
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14860272#msg14860272

виж тука


Искам да правя Шарлотка  Най распространена рецепта която намерих е :
Яйца - 4 бр.

Захар - 1 ч. чаша

Брашно - 1 ч. Чаша

Ябълки - 5 бр.

В някой от рецепти има и полочин ч.л. сода.
Да я слагам или не  newsm78 Или бакпулвер по добре  Thinking  Нещо не съм сигурна във себе , че ще разбия добре яйцата  Whistling
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия