Веганството - да споделим опит 2

  • 97 545
  • 2 089
# 1 965
Момичета, искам да ви попитам (може би е било обсъждано вече, но не се сещам) - приемахте ли фолиева киселина на таблетки по време на вашите бременности?
Вчера видях положителния тест и днес се сетих за фолиевата киселина. Установих, че доста от храните, които я съдържат, съм ги хапвала редовно през последните месеци: пълнозърнест хляб, броколи, авокадо, кафяв ориз, кълнове (напоследък ги бях поизоставила), зеле, ряпа... Чудя се дали ще бъде достатъчно да продължа да се храня с такива храни, или задължително трябва да приемам допълнително фолиева киселина? Хич не ми се иска да гълтам изкуствени витамини... Много ще съм ви благодарна, ако ме посъветвате!   bouquet
Виж целия пост
# 1 966
Алексче, честито!   bouquet Лека и безпроблемна!  Peace
Аз лично пих, но при мен доктора се презастраховаше във всичко /че лежах за задържане, а и на 38 год./. Но аз съм много трудна със таблетките и едвам успявах да поема 1/2 доза от изписаната. Той ми беше изписал и Магнезий и Но шпа, но тях съвсем отсвирих. Първата бременност не съм пила.
Виж целия пост
# 1 967
Алексче, честито! Приятна бременност!

Аз само първата бременност пих, но тогава бях доста неинформирана.
С Ясен не съм пила никакви витамини. И сега не пия. Wink
Авокадото ми е една от най-любимите храни. А в момента основна.
Виж целия пост
# 1 968
Честито и от мен  Grinning .Аз съм пила,но смятам живот и здраве ,ако имаме още деца да не го правя Simple Smile
 
Solley. аз навсякъде виждам по-малки ядкови/зърнени и т.н млека (около литър мисля,не повече).Сподели ти какви взимаш,че масово тези ,които виждам са с много добавени неща.Правя вкъщи само най-лесните ,но понякога ми се иска да пробвам и оризово или соево ....А каква е тази истерия с капачките на шишета,буркани и т.н...пак нещо съм пропуснала.Аз си ползвам всички буркани,като гледам да не купувам много,но няма как...

Аз се усетих за много ситния шригт и го копнах,обаче четейки нататък си харесах разни рецептички и си копнах тях ,и така и не го пейстнах текста да го прочета,но предположих ,че така става Simple Smile.Вече го прочетох....Soleil*в тази посока ,в която си мислих е.... HugЯ сподели какви сладки си правила,аз събирам рецепти за коледни сладки и за ядене и за елхата(още нямаме такава,поради това,че не мога да открия това,което искам...голямо главоблъскане беше какво да е дръвчето ooooh! ,но тати вече ме пришпорва,че ще останем без дръвче и украса накрая)

Вери искам да те питам ,може би трябваше на лични,ама вече се разписах как ,къде и горе долу по колко слагате  хранителна мая(взех насипна на люспички и нямам указание) и трева(пак взех насипна ,стрита на прах)?

Аз направих бискитки с амарант и кинуа,може би 2/3 беше амарант ,а 1/3 кинуа,станаха хубави,пак имаха аромат,но бяха с по лек и мек вкус...Амаранта си е доста специфичен и не на всеки допада.Другият път смятам да сложа повече кинуа да видя как ще стане.

Бобовите кълнове и аз мног трудно ги ям,тежки са ми и някак не вкусни....точно заради нишестето предполагам.Но хапвам рядко по-малко,например от леща,омесени в салата с много други неща не се усещат толкова....малкия също така хапва,нокато види само кълн и вика "Не Икам" Joy
А кълновете от кинуа не ги ли изяден о вторият ден почват да миришат направо на вкисната/развалено Sick

Кажете някоя рецепта за майонеза,която да се доближава до истинската на вкус,може да е по-лека,но вкуса да е същия Simple Smile.Трябва да правя веганска руска салата за едно събиране.Пробвала съм няколко варианта,всички ми хареват ,но нямат почти нищо общо с майонезата Grinning .Tук продават готова - http://www.followyourheart.com/products.php?id=22 ,но нещо този оризов сироп и соев протеин не ми звучат хич добре newsm78,иначе съм я опитвала,допада ми на вкус.

Фотина   bouquet ,ще чакам с нетърпение пълния снимкав материал Simple Smile
Виж целия пост
# 1 969
Хранителна мая скоро не сме ползвали, може би около месец. Така се случи. Аз карам на по-прости храни, та и другите покрай мен така.
Но по принцип ръсим зелената салата, слагаме в разни соосове, в крекери. Обикновено около 1с.л.
Виж целия пост
# 1 970
Хранителна мая скоро не сме ползвали, може би около месец. Така се случи. Аз карам на по-прости храни, та и другите покрай мен така.
Но по принцип ръсим зелената салата, слагаме в разни соосове, в крекери. Обикновено около 1с.л.
Мерси ...значи 1 с.л. на цялата салата...
А пшеничената трева?
Виж целия пост
# 1 971
Пшеничната трева я слагам към сок или зелен нектар пак по 1с.л и  не винаги.
Виж целия пост
# 1 972
Чудя се дали ще бъде достатъчно да продължа да се храня с такива храни, или задължително трябва да приемам допълнително фолиева киселина? Хич не ми се иска да гълтам изкуствени витамини...
храни се богато и балансирано и никакви липси няма да имаш!
Не се трови с изкуствени хапове.

Фолиевата киселина се препоръчва и за фертилност, а ти си забременяла вече и без да я пиеш  Wink
така, че -честито! Леко и щастливо бременеене Hug
внимавай обаче с някои неща: магданоз, алое, доста чайове, недобре изплакнати плодове и зеленчуци, гъби.......


Аз имам проблем с бобовите кълнове - правих от боб мунг, боб адзуки, леща...нещо въобще не ми допадат, много ми киселеят едно такова, нагарчат леко...такъв ли им е вкусът по принцип? Какво ги правите Вие, аз и друг път съм питала, ама... Rolling Eyes
ами не им е такъв вкуса. Свежи са, хрупкави някак.  В никакъв случай не киселеят, може би има едно леко тръпчиво ухание........това е бобовият вкус. Скорбялата пък съвсем не я усещам.
Може би защото аз ги предпочитам на поници. Пробвай ги на поници. Може да ти допадне пред кълновете.
"Какво ги правя":  ям ги на салата, в супа, в пастети....

nor4y ,
купувам  готова веганска майонеза. Много наподобява другата, стандартната./съставките й са много./
 
иначе пасирано тофу със зехтин, лимонов сок, малко вода+подправки, дали ще ти допадне като вариант?

Виж целия пост
# 1 973
Благодаря ви, момичета.   bouquet
Ще се въздържа засега от всякакви хапчета и ще наблегна на разнообразна и здравословна храна.

realist, a при магданоза и гъбите какъв е проблемът? (аз и двете не ги обичам особено много)
Виж целия пост
# 1 974
Имам една книга, ставало е дума и друг път тук за нея, където също пише да се внимава с магданоза и другите неща, които Реалист споменава. За гъбите авторът нищо не казва, но аз не ям. Те са мъртва храна.
Виж целия пост
# 1 975


realist, a при магданоза и гъбите какъв е проблемът? (аз и двете не ги обичам особено много)
Цитат
Такъв е случаят с магданоза например, защото той предизвиква съкращаване на матката и може да провокира спонтанен аборт. Неслучайно организмът на бременната жена често се отказва от всякакви подправки.  
от тук
Гъбите са тежка, трудно усвоима храна, освен това повечето дори и ядливите, могат да развият токсини при престой.
спрях да ям гъби след мое такова натравяне.
Ограничавай  и повечето  чайове/ако по принцип пиеш/. Най- добре пий чиста прясна вода. Peace
и много пресни плодове и зеленчуци Simple Smile

/срещала съм инфо, че кълновете се водят рискови-от люцерна, например./
внимавай с плесените, които лесно се развъждат в семена, ядки и зърнени.

Виж целия пост
# 1 976
Благодаря за инфото.  Simple Smile
От кълновете си правя най-често слънчоглед, пшеница и ръж, но последните два вида ги ползвам повече като подправка към салати, защото не можах да ги заобичам.
Виж целия пост
# 1 977
Действително аз спрях всякакви подправки, някои не мога да ги дишам дори. Магданоз, лук, чесън, люто в началото нагъвах, сега не искам да ги погледна.
Кълновете също не ме привличат. Вчера правихме едни бисквитки с покълнала елда и това ми се услади. Иначе като си я представя в салата и  Sick
Ям главно плодове  (грейп, боровинки, киви, мандарина, банан от време на време, манго, папая), зеленчуци, зеленнолистни, маслини, авокадо с лимон и сол, ядки. Кашуто го спрях с началото на постите и вече хич не ми се яде. Решихме да купуваме само когато правим торти като вчера. И си я хапнах с кеф. Simple Smile От несуровите неща: картофи, ориз, пълнозърнест хляб, ръжен кус кус, нахут ( от него ми стана тежко и лошо). То и от останалите неща ми става тежко, но понякога ми се прияжда.
Виж целия пост
# 1 978
Вери,ама и тили си бременна??? Party Shocked
А защо сте спряи кашуто,има ли някаква друга приина или просто не ти се яде...аз обожавам кашу Crazy
 
реалист супер инфо си дала,ние всички много обичаме гъби....и не знам дали ще успея да ги спра скоро Confused
Теб исках да те попитам,щом не ползваш сода,как правиш кекс,мъфини,бисквитки,курабийки,сладки и т.н. или не правиш?

Виж целия пост
# 1 979
Кашуто, защото не е сурово и заради оксиляване, афлатоксини, сладост.
Решили сме да консумираме редовно орехи, бадеми и лешник.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия