Уред за кисело мляко

  • 169 780
  • 742
# 690
Cuckoo, студено мляко подквасваме в машините. Завито или във фурна, не знам дали ще стане и колко време ще отнеме. Иначе свекърва ми преди да й купя машината подквасваше в печката на 40 градуса, като и млякото е топло преди да го закваси. Готова закваска не съм купувала до сега, подквасвам с кисело мляко 4,5 % (гледам в съдържанието да няма сухо мляко, обикновено Верея купувам май).
Виж целия пост
# 691
Здравейте! Имам уреда за квасене на мляко на Тефал от 2-3 години, но чак сега реших да пробвам да квася мляко, тъй като си ремонтирах кухнята и вече имам място Simple Smile . Вече 2 пъти квася, млякото става гъсто, но на топченца. Каква може да е причината? Квася домашно мляко, като ползвам за подкваса Боженци. В темата прочетох, че квасите със студено мляко, а аз го слагам с температура, както когато се кваси с одеало.
Виж целия пост
# 692
В моята хлебоперка може да се кваси кисело мляко, но да ви кажа честно, аз предпочитам да си го правя ръчно, както моята баба ме е учила.
Виж целия пост
# 693
В моята хлебоперка може да се кваси кисело мляко, но да ви кажа честно, аз предпочитам да си го правя ръчно, както моята баба ме е учила.
На коя програма и колко време в пекарната?

Боженци не ми изглежда много истинско, стои прекалено гладко дори за купешко мляко, сигурно има нишесте или желатин.
Виж целия пост
# 694
В момента съм на вилата и няма как да ти кажа.
Виж целия пост
# 695
3. 50 градуса във фурната много ли ще е и колко време му е нужно?

От 40 г. квася мляко без машина и все става , ама откак се появиха фурните с термостат е мниго по лесно.Времето зависи от  началната температура , закваската ,температурата във втасвателе , във случая фурната , като кисело мляко става с много различен вкус, в зависимост от използваната марка за закваска. Освен това трябва да се има предвид, че вкусът на крайния продукт е различен от този на използваната закваска, тъй като тук от голямо значение е не само закваската, но и изходната суровина –  прясното мляко.Гледам да сложа закваската при около 40 градуса , ако е много по висока ще се убият бактерийте в закваската.Сетне във фурната на 50 градуса.Когато фурната изключи от термостата я изключвам от копчето и ...... то си става след 4 до 6 часа.Е зимата по бавно , а и се налага да включвам фурната 1 - 2 пъти през час за да се поддържа температурния режим. Simple Smile
Виж целия пост
# 696
3. 50 градуса във фурната много ли ще е и колко време му е нужно?

От 40 г. квася мляко без машина и все става , ама откак се появиха фурните с термостат е мниго по лесно.Времето зависи от  началната температура , закваската ,температурата във втасвателе , във случая фурната , като кисело мляко става с много различен вкус, в зависимост от използваната марка за закваска. Освен това трябва да се има предвид, че вкусът на крайния продукт е различен от този на използваната закваска, тъй като тук от голямо значение е не само закваската, но и изходната суровина –  прясното мляко.Гледам да сложа закваската при около 40 градуса , ако е много по висока ще се убият бактерийте в закваската.Сетне във фурната на 50 градуса.Когато фурната изключи от термостата я изключвам от копчето и ...... то си става след 4 до 6 часа.Е зимата по бавно , а и се налага да включвам фурната 1 - 2 пъти през час за да се поддържа температурния режим. Simple Smile
Много благодаря. Ще опитам по твоя метод, сега няма нужда да включвам 2-3 пъти.
Виж целия пост
# 697
Хайде пак на темата : някой да има за продаване уред за заквасване на кисело мляко  ?
Виж целия пост
# 698
Няма ли ги онлайн, те не са скъпи по принцип, ако са без излишни екстри?

Ето например Горене
https://ured-za-kiselo-mljako.pazaruvaj.com/gorenje/jm20w-p351169723/
Виж целия пост
# 699
Благодаря - помогна ми  Grinning
Виж целия пост
# 700
А в Лидл периодично пускат също за 20 и няколко лева. В ОЛХ също има обяви за по 15-20 лв.
Виж целия пост
# 701
Мерси - ще проверя в Лидъл
Виж целия пост
# 702
може ли да препоръчате някой модел с таймер че повечето които видях са без и също да не е много скъп мерси
Виж целия пост
# 703
Става да се кваси мляко и в хладилна чанта. Опитах веднъж и стана, но не съвсем гъсто, но не и рядко. Аз зная, че трябва да се прибави киселото мляко, когато прясното е около 41-42 градуса. На компотен буркан по 1 с.л.
На зрънца става, ако е сложено киселото мляко в по-горещо прясно.
Аз варя прясното мляко поне 15 минути в млековарка /с двойно дъно, не извира/, защото ме е страх от салмонела. Доста се чудих на лидълската машинка, но ме отказаха малките бурканчета и дългото време на квасене.
Виж целия пост
# 704
Таймерът е напълно безполезна функция. Винаги можеш да си включиш аларма. А ако мислиш, че е удобно уредът да се самоизключва- нищо подобно, ти трябва да си там, за да прибереш веднага млякото в хладилника. Така че, дали ще се самоизключи или ти ще го направиш е все тая.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия