Как да опека чушките?!

  • 21 797
  • 32
# 15
това с плика много добра идея - мерси
Виж целия пост
# 16
това с плика много добра идея - мерси

И аз много благодаря за идеята! Тамън наистина няма да мирише после цялата къща. ooooh! Mr. Green
Виж целия пост
# 17
Много добри идеи, благодаря!  Hug

Това с плика звучи супер, но 10 кг да опека по този начин...не знам, май доста време ще отнеме  Rolling Eyes Дали няма да се получи същото като ги подредя в голяма тава на един ред и да сложа фолио отгоре?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 18
Във фурната в плик - хем се пекат, хем се задушават и люспата пада цялата.

Тези пликове за печене на пиле колко чушки средно се слагат?
Нали за тези пликове иде реч?
Виж целия пост
# 19
Преди време си бях копирала от този форум следното:

Печене на пипер на вентилатор
Приготовление
1. Във фурната мога да пъхна доста чушки на куп и ги слагам на решетката, която е вдигната до средно положение.
2. Пускам я да пече на максимално висока температура на двоен грил с вентилатор.
3. Пека ги не повече от 15-20 мин. и са готови.
4. Не се налага да ги обръщам като на котлон, защото явно вентилатора си знае работата   и следователно не се паря, дори когато на някоя чушчица й няма дръжката!
5. Слагам ги в една голяма тенджера и ги захлупвам да се задушат и да поизстинат, в резултат на което само да дръпна люспата и чушката е обелена!


Моите впечатления:
Пробвах го - тече и отдолу трябва тава, но да е едно или 2 нива под решетката, че иначе отдолу не се изпичат добре. Бяха готови за 15 мин, след като го сложих в студена фурна.
Виж целия пост
# 20
Във фурната в плик - хем се пекат, хем се задушават и люспата пада цялата.

Тези пликове за печене на пиле колко чушки средно се слагат?
Нали за тези пликове иде реч?

Да в такива пликове. Зависи от размера на чушките и на плика, но средно десетина чушки.
Виж целия пост
# 21
Благодаря Фукла  bouquet
Само това не бях пробвала, ще опитам!
Виж целия пост
# 22
Момичета, а дали като се поставят в плик могат да се опекат в микровълновата  newsm78? А патладжани дали ще станат пак там  newsm78?
Виж целия пост
# 23
Чушки пека върху пекарска хартия в тава във фурната. Обръщам, щом се изпекат от едната страна. След изпичането ги увивам в хартията и ги оставям да се позадушат. Обелват се много лесно.

bobito2, патладжани съм пекла в микровълновата. Обелвам ги и ги нарязвам на кубчета. Слагам ги в йена с капак и пускам на максимална мощност, мисля 15-20 мин при 850 вата.
Виж целия пост
# 24
Момичета, а дали като се поставят в плик могат да се опекат в микровълновата  newsm78? А патладжани дали ще станат пак там  newsm78?
Чушки не съм правила,но патладжани редовно там си пека.Измивам патладжана ,надупчвам го с една вилица на 5-6 места .Слагам в съд с капак подходящ за МВ и слагам на 7-10 минути(зависи колко е голям).
Виж целия пост
# 25
На фурна не ми харесва вкуса. Т.е. няма такъв. За големи количества, както казваш, Ерика, най-добре е чушкопека. Аз си ги пека на обикновен котлон. Ако остане някъде люспичка, която не може да се обели, просто я изрежи, аз така правя  Blush
Виж целия пост
# 26
Момичета пеках чушки в микровълнова станаха варени -не ми харесаха Peace
пеках в плик във фурната същата работа варена чушка -не ми хареса
пеках патладжан в микровълновата и той същата история -НЕ МИ ХАРЕСА
Станаха варени люспата къде се махна къде не   ooooh!добре ,че сложих само за опит.Нищо общо с пеканата чушка няма Peace Peace
Останалите се ги изпеках на партигрила и патладжаните също  Peace
те това си е пекани чушки Peace Peace явно въпрос на вкус си е ... Peace
Виж целия пост
# 27
На мен най-чисти ми стават след чушкопека. Направо им се смъква кожата изцяло - пека ги и ги задушавам в някакъв съд, докато изстинат за белене. И във фурната ще станат, просто ще се постараеш при беленето, мокриш ръце и продължаваш - ще се обелят хубаво.
И аз така процедирам!

Момичета пеках чушки в микровълнова станаха варени -не ми харесаха Peace
пеках в плик във фурната същата работа варена чушка -не ми хареса
пеках патладжан в микровълновата и той същата история -НЕ МИ ХАРЕСА
Станаха варени ляспата къде се махна къде не  добре ,че сложих само за опит.Нищо общо с пеканата чушка няма Peace Peace
Останалите се ги изпеках на партигрила и патладжаните също  Peace
те това си е пекани чушки Peace Peace явно въпрос на вкус си е ... Peace

Зиче,абсолютно я подкрепям....Аз също не харесвам описаните варианти....
Виж целия пост
# 28
Aз слагам едно фолио в тавата на фурната.Редя чушките-2кг се събират,малко натъпкани.Не обръщам включвм на долен  горен реотан и така(незнам колко време не съм засичала) стават много добре за белене и много крехки отвътре.

Като запалим баребекюто на дървените въглища също добре се пекат и бързо Peace
Виж целия пост
# 29
На мен пък много са ми се прияли печени чушки с оцет и чесън , ама незнам къде да ги пекна, котлонът  е керамичен, във фурната казвате варени били, чушкопек и грил нямам?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия