Въпрос за глазура на торта

  • 2 663
  • 9
Здравейте майсторки сладкарки искам да Ви попитам решила съм да пробвам да изплзвам за глазура ганаш /сметана + шоколад/ смятам да намажа тортата със сметана и после да залея от горе с ганаша смятам че ще се получи ама не искам да се изложа че имам повод посъветвайте ме
Виж целия пост
# 1
Ганаша е много гъст крем и няма да можеш да залееш тортата. Поне при мен се получава така.
Виж целия пост
# 2
А ако шоколада е по-малко например на 200 мл сметана 100 гр шоколад
Виж целия пост
# 3
Ганаша е твърд като е престоял няколко часа в хладилник. Иначе като го направиш е течен, така, че спокойно можеш да си залееш тортата с него.
Виж целия пост
# 4
Катя ти в какво съотношение ще ме посъветваш да го направя колко сметана и колко шоколад
Виж целия пост
# 5
Правила съм глазура за торта като на 150 мл. сметана слагам 200 гр.шоколад (100 гр.черен+100 гр.млечен). Добавям и 50 гр. масло, за да стане лъскава. Но това е за цяла торта. А ти щом само отгоре ще слагаш си мисля, че половината доза ще ти е достатъчна.
Виж целия пост
# 6
 smile3525  Много благодаря
Виж целия пост
# 7
Много харесвам една друга глазура, ще си позволя да ти я предложа:
 На котлона слагаш да заври вода, масло, захар и какао. Всичко е на око, повечко какао и масълце, да се получи хубава глазура с желаната гъстота. Идеална е. Peace Изглежда така:
http://djemma.snimka.bg/hobby/kulinariya.114801.2422096
Виж целия пост
# 8
Джемма благодаря а ще има ли проблем ако тортата е покрита със сметана и като поизстине глазурата тогава да залея
Виж целия пост
# 9
Никакъв проблем, глазурата се ползва студена, забравих да напиша. В никакъв случай гореща, защото ще разтропи крема под нея и освен това, студена се посгъстява и лесно се разботи с нея, без да застива бързо както шоколадовата. от разтопен шоколад. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия