Примерна схема за захранване- 28

  • 39 758
  • 736
# 675
Сол има в голяма част от храната- дори в морковите, а децата на възръст около 1 г. се нуждаят от 1 гр сол на ден, а в хляба има с пъти повече
Виж целия пост
# 676
Ще ви чета, когато имам повече време и не ми трябва  Mr. Green Само да попитам набързо нещо. Давам плодови пюрета предимно на Бейбилов. В някои от тях има лимонов сок, сок от ананас и портокал. Не си играх да въвеждам отделно тези пюрета, понеже процентното съотношение на тези компоненти е сравнително малко. Но пък от друга страна дали да считам за въведени съответно лимон, портокал и ананас  newsm78 Клоня повече към отрицателен отговор, ама да си сверя часовника( т.е. когато им дойде времето, ще се захранваме с тези плодове по малко).

Пп- същото и с гроздето. В някои пюрета на Гербер срещнах сок от грозде, но просто го игнорнах тогава( по същата логика, че е малко като количество).
Виж целия пост
# 677
И аз се чудех за гроздето -скоро давах  пюре на Гербер - Ябълки, моркови и грозде - ама като видях съдържанието на гроздевия сок  newsm78   А съм срещала гроздов сок и в съдържание на зеленчукова супа на Гербер - "сок от бяло грозде "пише на съдържание - може би съм го въвела много  по - рано от колокото си мисля  Thinking
Виж целия пост
# 678
може крушата да е била бъкана с химикали, ако е купешка, а може и жълтъкът да е бил нещо стар...
Виж целия пост
# 679
Благодаря за отговорите и инфото за солта! Явно трябва да бъда по-старателна с изкисването на сиренето, а в яденето така или иначе му слагам съвсем мъничко...
Виж целия пост
# 680
Аз реших с кое от двете да продължа - глутен или месо....спрях се на месото. Набавих се с една пуйка и дилемата ми е сега как да я приготвя. Дали да я разфасовам на малки части и да си вадя от фризера или да я сваря, пюрирам и така да я сложа във фризера. Другото което се чудя как мога да запазя бульона за по-дълго време. Вие как постъпихте? Карантиите какво ги правихте?
Виж целия пост
# 681
Давай само от бялото месо. След като сега захранваш - остави карантиите за по-нататък. Аз слагам сурови парченца месо в камерата и ги приготвям всеки път. Така си дават бульончето във всяка манджичка  Peace
Виж целия пост
# 682
Поли-Моли, аз съм правила и съхранявала само бульон от пилешко. Като свариш хубаво месото, прецеждах бульона и замразявах във формичките за лед. После съм слагала от тях в зеленчуково пюре - малката много ги харесваше така.
И аз бих се въздържала засега от карантиите. Може да си свариш и пюрираш по-голямо парче бяло месо и така да слагаш във всяка манджа, ако бързаш и нямаш време да готвиш по-дълго.
Виж целия пост
# 683
Poli_Moli , Ако още не си въвеждала глутен по-добре почни с него, че вече ти е доста голямо детето
Виж целия пост
# 684
gundie, аз дълго време се чудех с какво да започна и т.к. с таткото сме склонни към алергии предпочетох месото. Доста четох и във форумите...едни съветват с месо, други с глутен....и аз вече се обърках. newsm78
Виж целия пост
# 685
днес мисля да дам авокадо,но незнам цлото ли или половина  newsm78 а дали пуска много сок и с какъв друг плод може да се комбинира?
Виж целия пост
# 686
Авокадото е доста кашесто, сок почти няма. Можеш да го миксираш с нещо с по-силен вкус, защото самото авокадо е доста безвкусно. Ползвай какъвто плод имаш под ръка  Peace

Един въпрос и от мен - кашата от елда има ли запичащо (или обратното) действие? Да знам с какво да я предлагам.
Виж целия пост
# 687
днес мисля да дам авокадо,но незнам цлото ли или половина  newsm78 а дали пуска много сок и с какъв друг плод може да се комбинира?
цяло не, в никакъв случай, по -малко от половината дори- в авокадото има много мазнини и освен това имаше и др., което не се сещам Embarassed но по-добре не давай цяло
gundie, аз дълго време се чудех с какво да започна и т.к. с таткото сме склонни към алергии предпочетох месото. Доста четох и във форумите...едни съветват с месо, други с глутен....и аз вече се обърках. newsm78
Разбирам, но нали си чела, че глутена колкото повече се отлага толкова по- лошо може да стане, докато въвеждаш месото ще мине още време и ще стане още по-късно...много от момичетата тук почват на 7 м. с глутен
Виж целия пост
# 688
Елдата разхлабва  Peace
Поли, в случая аз бих въвела първо глутен, защото сте малко закъсняли с въвеждането му...
Виж целия пост
# 689
Авокадото е доста кашесто, сок почти няма. Можеш да го миксираш с нещо с по-силен вкус, защото самото авокадо е доста безвкусно. Ползвай какъвто плод имаш под ръка  Peace

Един въпрос и от мен - кашата от елда има ли запичащо (или обратното) действие? Да знам с какво да я предлагам.
Според Косе Босе кашата от елда регулира стомахчето
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия