Примерна схема за захранване- 28

  • 39 745
  • 736
# 690
Тарталета - аз бих ги въвеждала по-късно като отделни, нови храни.

За месните бульони - докато месото се вари и докато достигне температура на кипване на водата, се отделят "гадостите" от месото, затова е препоръчително да се изхвърля водата, в която се вари месото, т.е. бульонът.
Виж целия пост
# 691
Ами ще ви послушам...ама сега пък друга дилема....с какво? овес ли? вие как го въведохте?
Стеф, нали "гадостите" на месото изплуват отгоре и се обират...аз поне така правя
Виж целия пост
# 692
Поли - да, отпенването също е добър вариант, но смяната на водата е най-добрият. Върпсо на избор, разбира се, просто, откакто научих за това, го прилагам, макар и да е малко по-трудоемко...
Въвеждането на глутен стандартно започва с предлагане на овесена каша - има такава на Хип. Успех Hug
Виж целия пост
# 693
Благодаря Стеф....не ми е проблем и да сменям водата след като излязат гадостите. Ще пробвам и така.
Виж целия пост
# 694
Момичета, за какви гадости говорите? Аз си мисля, че в бульона има ценни неща при условие, че се знае как е гледана кокошката/пуйката. Ако е купешка, с неизвестен произход - по добре да не се въвежда с нея, а да се вземе био пюренце.
Виж целия пост
# 695
Авокадото е доста кашесто, сок почти няма. Можеш да го миксираш с нещо с по-силен вкус, защото самото авокадо е доста безвкусно. Ползвай какъвто плод имаш под ръка  Peace

Един въпрос и от мен - кашата от елда има ли запичащо (или обратното) действие? Да знам с какво да я предлагам.
Според Косе Босе кашата от елда регулира стомахчето

Регулира.Давам каша от елда редовно на малката.Дори мога да кажа ,че тя беше една от първите ѝ храни.
Виж целия пост
# 696
Момичета, за какви гадости говорите? Аз си мисля, че в бульона има ценни неща при условие, че се знае как е гледана кокошката/пуйката. Ако е купешка, с неизвестен произход - по добре да не се въвежда с нея, а да се вземе био пюренце.
Може би говорят за една пяна, която се появява, но тя е оща в началото и наистина и според мен бульона е много хубав и страшно много овкусява- аз готвя с него
Виж целия пост
# 697
Аз също винаги ползвам бульона. При качествен продукт смятам, че няма как бульона да съдържа нещо вредно...
Виж целия пост
# 698
И аз го ползвам, но сменям водата веднага като заври, измивам месото и доливам чиста студена вода, после прибавям и зеленчучета за вкус.
А аз да питам нещо за бульона-педи още преди 2 месеца ми беше казака на обяд преди да дам яденето да давам на детенцето бульон за да му отвори апетита.ВИе дадвали ли сте така и изобщо даватев ли на децата да пият/ядат само бульон?
Виж целия пост
# 699
момичета, искам да попитам с какво въвеждате ръж и ечемик, овесена каша намерих, но чиста такава само с ръж или ечемик, без да е комбинирана с други глутенови продукти не намерих Hug
Виж целия пост
# 700
момичета, искам да попитам с какво въвеждате ръж и ечемик, овесена каша намерих, но чиста такава само с ръж или ечемик, без да е комбинирана с други глутенови продукти не намерих Hug
Ами аз да си призная след овеса първо въведох пшеницата със сухар и след това ръжта със сухар с ръж+пшеница, а пък ечемика-с каша на Бейбилов 3Корн
Виж целия пост
# 701
И аз го ползвам, но сменям водата веднага като заври, измивам месото и доливам чиста студена вода, после прибавям и зеленчучета за вкус.
А аз да питам нещо за бульона-педи още преди 2 месеца ми беше казака на обяд преди да дам яденето да давам на детенцето бульон за да му отвори апетита.ВИе дадвали ли сте така и изобщо даватев ли на децата да пият/ядат само бульон?
В детските кухни бульон казват на супичката - явно така се води в рецептурниците им.  Peace Аз само бульон не съм давала, както и каквото и да било за разяждане - при нас по-скоро има нужда от нещо, което подтиска апетита  Laughing
Виж целия пост
# 702
Аз въведох овес- с кашата на Хип, ръж- с ядки, ечемик - с ядки, пшеница с една каша 7 зърна...в тоя ред
Виж целия пост
# 703
Аз въведох овес- с кашата на Хип, ръж- с ядки, ечемик - с ядки, пшеница с една каша 7 зърна...в тоя ред
Gundie, а ръжените и ечемичените ядки кто овесените ли ги приготвяш?Че аз купих преди няколко дни и още не съм давала.ДАйте идейки за комбиниране на тези ядки?
Виж целия пост
# 704
момичета, искам да попитам с какво въвеждате ръж и ечемик, овесена каша намерих, но чиста такава само с ръж или ечемик, без да е комбинирана с други глутенови продукти не намерих Hug
ръж с ръжени ядки и ечемик с ечемичени ядки - накисвам за няколко часа във вода после варя ги повечко и пасирам !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия