Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

  • 126 469
  • 763
# 585
по-скоро оранжева е била,аз като беля мандарини и портокали ръцете ми се оцветяват в жълто-оранжево
Виж целия пост
# 586
Вписвам в списъка прясното мляко на Домлян в кофичка - някаква нова разфасовка прясно мляко по 0.5 литра. На мирис и вкус - ок, но като го сложих в макароните на фурна се пресече, пусна вода и стана блякс... За сравнение - с млякото, което ползвам по принцип за макарони не ми се е случвало никога, а рецептата е същата...
Виж целия пост
# 587
Хек филе на ето тази скапана фирма:
http://www.nesi5.com/

Закупих опаковка от 765 гр., в която се мъдреха 5 филенца. Представете си каква беше изненадата ми, когато две от тези пет филенца се оказаха прилежно оформени като филета ледени блокчета.
Останалите "истински" филета бяха толкова обилно напоени с вода, че когато ги изтисках, в крайна сметка успях да се похваля с не повече от 300 гр. хек филе. На всички ни е ясно, че и измамниците трябва хляб да ядат, но това направо ме съкруши. Почти не купувах хек досега, а от днес нататък изобщо няма да се доближа до такова нещо.
Виж целия пост
# 588
И аз преди няколко дни имах подобен случай с 6 парчета филе мерлуза,купени от кварталния рибарски магазин,на кило....След като се размрази остана някаква пихтия,направих я на фурна с лук и дом.пюре и след изпичане рибата я нямаше...изчезна.Повече ННИКОГА няма да купувам замразени филета,пълни с вода,т.нар.глазура.Плащаме за вода  #Cussing out  А днес  от Т-маркет купих сирене Елена,най-скъпото от витрината,а в къщи ужасно,нещо скърца в него и киселее,сложих го във вода,утре ще видя как е,но не е нормално да е такова
Виж целия пост
# 589
Никога не купувам замръзнала риба. Само прясна. Принципно избягвам всякаква замръзнала храна. С изключение на зеленчуците на Бондуел.
Виж целия пост
# 590
Замразена риба не купувам по същата причина: пълни са с вода и е съмнително преди колко месеци е плувала. В големите хипермаркети има прясна, охладена риба и от там купувам.
Виж целия пост
# 591
Майонеза "Петел" на Дерони! Нямаше друга в кварталното ни магазинче и реших да рискувам, но така отврат просто не бях очаквала да видя. Нещо пихтиесто без вкус, без цвят и тн. Може и да е било от партидата, беше си в годност.
Виж целия пост
# 592
Кайма - Народна - с пуешко месо е и смърди на ужас    Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick ooooh! ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 593
Филе от бяла риба от Кауфланд. Стана на каша.
Виж целия пост
# 594
Универсална подправка на ф-ма Arrival ( мисля че така се казваше)  бъкана е с Глутамат и химикали  Shocked Shocked Shocked
Виж целия пост
# 595
Универсална подправка на ф-ма Arrival ( мисля че така се казваше)  бъкана е с Глутамат и химикали  Shocked Shocked Shocked
Че те всичките "универсални подправки" са така... От най-скъпите до най-евтините. Няма нито една, която да няма глутамат и цяла редица Е-та - включително - полуготови спагети (в прахчето ги има тия неща), бульони, супи и пр...
Виж целия пост
# 596
Почти всички пълнозърнести, ръжени и грахамови хлябове са фалшиви. Застигна  ме здравословен проблем в семейството, диабетиците не трябва да ядат бял хляб, и като започнах да чета съдържанието на хляба, направо изумях. Всички, които ми попаднаха, произведени от най-различни хлебозаводи и фурни, основно съдържат брашно 500, карамел, няколко Е-та, може и ръжено брашно за аромат. И сега пека хляб с надеждата, че поне брашното е малко по-истинско, не слагам консерванти и оцветители, и в резултат - мъжете друг хляб не щат.
Виж целия пост
# 597
Почти всички пълнозърнести, ръжени и грахамови хлябове са фалшиви. Застигна  ме здравословен проблем в семейството, диабетиците не трябва да ядат бял хляб, и като започнах да чета съдържанието на хляба, направо изумях. Всички, които ми попаднаха, произведени от най-различни хлебозаводи и фурни, основно съдържат брашно 500, карамел, няколко Е-та, може и ръжено брашно за аромат. И сега пека хляб с надеждата, че поне брашното е малко по-истинско, не слагам консерванти и оцветители, и в резултат - мъжете друг хляб не щат.
Имам познат, който има фурна. От него знам, че от години на пазара истински хлябове има 1-2 пълнозърнести, и то не са от тези, които продават "изпечени на място". Потребителското търсене е факторът тук - ако не е пухкаво и вкусно - няма кой да го купи. Аз също доста често правя пълнозърнест хляб удома и прекрасно знам какъв е вкусът, колко бухва (по-точно колко НЕ бухва) и след колко време се разваля. Не пишеш какво брашно ползваш, но моят съвет е следният - купуваш стандартно бяло брашно, пшенични трици и пшенични зародиши. Смесваш си триците и брашното 1:2 (брашното да е два пъти повече поне) и няколко супени лъжици зародиши. Омесваш по стандартния начин. Другият вариант е по-труден за градски условия, но ако имаш село не е проблем - в моето село например, имаме воденица - носиш чувал жито, мерят ти го и ти дават например при 60 кг жито 45 кг брашно, 10 кг трици и 5 кг отсявки. Прибираш всичкото това, смесваш си го на едно място и правиш хляб по този начин. Истински пълнозърнест хляб. Вкусен е, засища за дълго време, трайността е не повече 3-4 дена (зависи как се съхранява).

Всички т.нар. пълнозърнести хлябове, които са истински пълнозърнести, имат срок не по-малък от 10 дена. Това физически е напълно невъзможно без консервант.
Виж целия пост
# 598
Вече има и пълнозърнести брашна с които стават много хубави,вкусни и пухкави хлябове,погачи и др.разбира се като се слага и мая.Аз си меся и резултата винаги е чудесен,а хляба мухлясва на 3-4 ден,ако остане,разбира се...
Виж целия пост
# 599
Аз черните брашна си ги купувам от магазина, едни румънски имаше в Кауфланд, бяха страхотни.
Дозата ми за един хляб е 700 гр. брашно, обикновено слагам равни части типово и пълнозърнесто, или грахам, добавям овесени ядки, трици, счукано ленено семе......., и каквото имам под ръка от този сорт. Хлябът всеки път е уникален, досега издънка не е имало. Колкото до това, че мухлясва към четвъртия ден, никога не се е задържал хляб толкова дълго, но принципно е вярно.Синът ми е на 23 г. а мъжът ми е 110 кг.,смятайте как ядат!!! Доскоро ми се случваше на ден да изядат по два, че и три хляба от магазина. Сега един ни стига, че и на кучето даваме Grinning Извода - в заводските освен набухватели и вода, друго май няма.

Да сложа още нещо в черния списък - НЕС кафе класик в метална кутия. По принцип пия само нес кафе, но от белите гранули, обаче на една промоция се изкуших и взех такова, че и 250гр. беше.
И като почна една болка в ляво, едно пристягане около сърцето. Ами от кафето беше. Пила съм същото,купено от Гърция и от Турция, е няма такъв проблем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия