Пълнени чушки с....?

  • 6 261
  • 30
Момичета, давайте идеи за нещо с чушки. Мъжът ми се е поулял с купуването на чушки за печене тази година и сега имам повечко чушки та, освен стандартните с кайма и/или ориз, както и с яйца и сирене, нещо друго??? Очаквам предложения Simple Smile
Виж целия пост
# 1
С боб, с булгур...
Излишните печеш и във фризера за зимата.  Laughing
Виж целия пост
# 2
Непременно пълнени ли трябва да са с нещо? Направи си с доматен сос или бюрек... Peace
Виж целия пост
# 3
Панирани ....
Виж целия пост
# 4
А, не непременно пълнени  Grinning. Вече пълних с кайма, пекох с яйца и сирене, правих с доматен сос Simple Smile. Изпекох безброй много за фризера... Даже сложих и сурови и изчистени във фризера, ама те не свършват да им се невиди!!! Виж обаче с боб никога не съм правила... Ще потърся някоя рецепта.
Виж целия пост
# 5
na mi6 ma6 ili si gi smeli i gi smesi sas sirene,razbarkai zalei sas vralo olio i gi zatvori v burkan4eta za garnitura ili na hiliika e strahotno
Виж целия пост
# 6
А, не непременно пълнени  Grinning. Вече пълних с кайма, пекох с яйца и сирене, правих с доматен сос Simple Smile. Изпекох безброй много за фризера... Даже сложих и сурови и изчистени във фризера, ама те не свършват да им се невиди!!! Виж обаче с боб никога не съм правила... Ще потърся някоя рецепта.

 Пълнените чушки с боб на Бъдни вечер е едно от задължителните ястия!
 Аз сварявам бял фасул като за бобена салата. Овкусявам го с олио, червен пипер, чубрица, джоджен, соев сос, запържен лук( режа го на едри шайби) и с тази смес пълня чушките. Нареждам в тава и заливам с малко топла водичка. Завивам с фолио и пека на средна фурна, като накрая махам фолиото и запичам да стане по-апетитно. Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 7
А, не непременно пълнени  Grinning. Вече пълних с кайма, пекох с яйца и сирене, правих с доматен сос Simple Smile. Изпекох безброй много за фризера... Даже сложих и сурови и изчистени във фризера, ама те не свършват да им се невиди!!! Виж обаче с боб никога не съм правила... Ще потърся някоя рецепта.

Метни насам по некое кило... rotfImboТа ти почти с всичко си сложила... smile3555Човек да се чуди какво да предложи...Сложи с патладжан.Тук едно от момичетата беше дало рецепта.
Виж целия пост
# 8
Направи си лютеница  Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Преди няколко дни правих една импровизация. Напълних ги със сварено пилешко бутче нарязано на дребно, заедно с моркови, един картоф и ечемичени ядки, сварих на пара. По вкусни бяха червените чушки  Mr. Green. Другото ми предложение е с патладжан на кьополу!
Виж целия пост
# 10
Благодаря! Прочетох интересни предложения  Laughing Започвам да изпробвам едно по едно...
Виж целия пост
# 11
Червените чушки ги правя постни (пълнени с ориз, лук и морков). Другият любим начин за приготвяне е просто изпържени във фритюрника както са цели или на парченца в тиган.
Виж целия пост
# 12
 newsm78Бе да не водим един и същ мъж Laughing
И аз съм така Grinningето ти моето спасение-стават за паниране,миш-маш,салата.
100 червени чушки
Чушките се пекът и слагат в похлупен съд за по лесно обелване.Беля и оставям да изтинат.После правя марината от1ч.ч олио,1ч.ч захар,1ч.ч оцет1/2ч.ч сол,1пакет чер пипер на зърна,1 китка магданоз,2-3гл.чесън лук/нарязан ситно/.Смесвам с чушките и оставям около 12часа да,, попият,,като ги разбърквам леко.Подреждам в буркани и стерилизирам 5 мин.
Ето ти и една румънска рецепта за пълнени чушки.
Сместа за пълнене не се запържва-500гр.кайма,250гр.ориз,1гл.лук,1яйце,трохи хляб,галета-аз не слагам/,сол,чер пипер,лютив червен пипер,вегета,риган,подправка за кайма/кимион/,дом.пюре.Пълнят се и им се слага капаче от доматче,нареждам в тенджера и варя 30-40мин.покрити с вода.Вадя ги и ги нареждам в тава в която съм сложила зехтин,1гл.лук,2 моркова,2 чушки нарязани ситно,подправки и магданоз.Пека на 220 градуса още 30 мин като ги обръщам и от другата страна.Много са сръткави но си заслужава,а пък соса е чудесен.
Виж целия пост
# 13
Здравейте,наскоро Иван Звездев предложи рецепта за пълнени чушки с кус-кус.

Приготвих ги и се получиха чудесни - вместо кайма сложих предварително сварен кус-кус.

Сън в лятна нощ
,рецептата 100 чушки и ние я правим,като слагаме и настърган морков. Става много вкусно Simple Smile

Когато правих чушките с кус-куса ги бях  бланширала предварително,понеже мислех да ги слагам във фризера. После обаче реших да готвя и когато ги ядохме се оказа,че се белят мнооого лесно и приятно. Незнам дали е от бланширането,но реших да споделя.

Приятен ден на всички  bouquet
Виж целия пост
# 14
- с топено сирене
- с боб (невероятни са, но  в нас се готвят само 1 път в годината - на Бъдни вечер)
- ако са месести може да направиш мариновати с чесън (салатени)
- бюреците , защо ги пренебрегваш  newsm78
- кьопоолу
- пържени с млечен сос
- зеленчукова мусака с преобладаващи пиперки от зеленчуците
- славянски гювеч


 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия