Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 74-та тема

  • 141 468
  • 739
# 645
Венета, благодаря ти   bouquet Френският сладкиш с круши и аз много го харесвам, но тази година не съм го правила  Blush Твоят е много хубав  Heart Eyes
Виж целия пост
# 646
Добро утро! Отчитам се със снощната лека вечеря - пълнени чушки със сирене и яйца + слатака от домати и сухи мезета.  Simple Smile
Виж целия пост
# 647
И от мен добро утро с едни пържени филии. Не бях яла такива филии сигурно 2-3 години:
Виж целия пост
# 648

може ли рецепта
Виж целия пост
# 649

Кавърмата е от свинско месце, но може да се направи и с пилешко. Моето месо беше предварително изпечено на скарата, след което се нарязва на хапки. Използвах фикс на Маги за пилешка кавърма, разтворих го според указанията. В по-дълбок тиган задуших 1 голяма глава лук - ситно нарязана/настъргана с малко вода и мазнина, сложих месцата и прибавих фикса. Оставя се на по-слаб огън да се сгъсти, като се разърква от време, на време.
Стана много бързо и вкусно.
Виж целия пост
# 650
  bouquet  bouquet  bouquet Браво на всички!
Пеп-4о ми събра очите....особенно с картофените кюфтета,олееее как само ги обичам,а откога не съм ги правила.....
Тези дни съм ги запланувала,че да видим. Ще ги пробвам и във фурната. Благодаря ти за рецептата!
 Момичета и момчета,страхотни сте!
Виж целия пост
# 651
Салатка .



Пилешка супа.



Крилца с бял ориз .

Виж целия пост
# 652
Пепи,наистина много удобни картонени формички,ако видя някъде ще ги пробвам и аз. Peace
Венеттка,в съблазняването с теб не мога да се меря,ето на-този божествен френски сладкиш е направо  разкошен и като знам колко е вкусен.....!  Yum  Yum
Винце,видях рецептата на пуричките,а и на разни други вкусни неща,много подробно си снимала и показала,ще си крадна идейки.

За "забравеното" бутер тесто:Леко разточих целият лист,преместих го в тавата на фурната в/у хартия за печене,подгънах краищата да стане бордюр и ги притиснах с вилица да не се отварят.От парченца маслини "очертах" 4 триъгълника,за да ги аранжирам различно,че у нас всяка коза за своя крак Laughing.В моят триъгълник има гъби,аспержи и маслинки,на дъщеря ми-луканков салам+ шайби жълта чушка,на таткото-пилешко филе+ шайби жълта чушка.Като подредих  продуктите,наръсих риган и сложих да се пече в предварително загрята до 180 С фурна.Когато се позачерви тестото полях със смес от 100 мл. заквасена сметана+1 яйце+ черен пипер.След 5 мин. сложих настърган кашкавал и след още 2 мин. е готово.

Предната половина бутер тесто беше направена по същата рецепта,но в отделни съдове-тук , тук и тук и беше още по-сочно и вкусно,защото добавих топено сирене и моцарела.
Виж целия пост
# 653

Малък опит за кекс със подсладител  Hug
Виж целия пост
# 654
   На някои момичета снимките им носят толкова много индивидуалност,че авторите им се познават и без да гледаш аватара.
   viara.an,ти определено си една от тях!  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 655
Солени охлювчета от пълнозърнесто брашно с кашкавал, без втасване

може ли рецептата
Виж целия пост
# 656
Солени охлювчета от пълнозърнесто брашно с кашкавал, без втасване

може ли рецептата

И аз се присъединявам към молбата ти за тези охлювчета.

Labrex, Maei-eta, бананите ви са направо трепач  Peace Peace Peace
Venetta, и твоя френски сладкиш с круши е слабо казано изкушаващ  Peace
Аз ще покажа само десертите от вчера и днес.
Тиквеник и сметанова торта с готови блатове


   
Виж целия пост
# 657
Солени охлювчета от пълнозърнесто брашно с кашкавал, без втасване

може ли рецептата
И аз се присъединявам към молбата ти за тези охлювчета.

Момичета, тестото за охлювчетата го замесих по тази рецепта, използвах и техниката на приготвяне. Само, че замених някой от продуктите - с пълнозърнесто брашно, суха мая, кашкавал, олио и направих половин доза. Накрая разточих тестото на правоъгълен лист, навих го на руло и го нарязах на охлювчета.

Тутманик без втасване

мая колкото кибритена кутийка
1 ч. лъжица захар
1 ч. лъжица сол
4 яйца
хладка вода около 200 мл.
около 350 гр. сирене
около 170-180 гр. масло
малко по-малко от 1 кг. брашно, но си пригответе цял пакет.

В чашата с хладката вода прибавяме маята, захарта и малко брашно и разбъркваме на кашичка. Оставяме да шупне.
1. Към пресятото със солта брашно, добавяме леко разбитите яйца, маята, водата и замесваме тестото.
2. Разточаме тестото на пласт с дебелина около 2см., като се опитваме да получим нещо като квадрат. Мажем с маслото и поръсваме с натрошеното сирене.
3. Започваме да сгъваме краищата докато сгънем като плик. Отново разточваме и отново намазваме с масло и прибавяме сирене. Това се повтаря 3 пъти.
4. Последният път не разточваме тестото, а го слагаме в тава със сгъната част надолу.
5. Разрязваме на малки парченца и мажем с жълтък. Слагаме да печем в незагрята предварително фурна. Печем само отдолу на 170 градуса около 30мин.. Трябва да го проверите дали е порозовяло отдолу и след това печем на грил около 10мин., докато хване хубава коричка. Тутманикът бухва докато се пече.

Рецептата е от Форума, само, че не съм отбелязала кой е авторът й!   bouquet
Виж целия пост
# 658
Здравейте неуморни кулинарки Hug! Бях решила да направя неустоимият чийзкейк на pure elixir, но ме домързя да ходя до някой хипермаркет за извара "Маджаров" Embarassed И за да се отчета все пак направих пай с боровинки и нектарини (по рецепта на Котка). Правя го за втори път - невероятно лесен, вкусен и ефектен.

Макар, че рядко пиша тук, редовно Ви следя и се възхищавам на всичко показано. Досега съм правила сладкиши предимно по рецепти на Лабрекс, Селма и Котка и въпреки, че това бяха първите ми опити, не се провалих, за което Ви БЛАГОДАРЯ момичета bouquet!
Виж целия пост
# 659

martikom, знам колко е вкусно пайчето, а твоето изглежда неустоимо!  bouquet

mari_eta , днес пак катерих палмите, бих се с маймуните, ама успях да докопам по-едри банани, не като вчерашните ню-нюшки! Joy Майтап, майтап, ама и с бананките ще стане правене до втръсване, то си е принцип у нас, като ни хареса нещо.  Peace Само че наистина ги направих големи, че вчера ми писна от дребосъци. Не като ги ядох, а докато ги правих! Grinning



и една проста лещица.



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия