Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Студентски кредит

  • 30 347
  • 60
Има ли някой запознат с кредитите за студенти или е теглил такъв ,да внесе малко яснота по въпроса?
Намерих малко инфо в една статия,но ако може по-подробно да дискутираме плюсове и минуси

http://www.monitor.bg/article?id=258787
Виж целия пост
# 1
Синът ми тегли студентски кредит от ДСК. Искат уверение от учебното заведение, че е записан за тази учебна година., както и семестриалната такса. Попълват се документи и до ден два се обаждат да кажат, дали е удобрен кредита. Тъй като бяхме платили пръвата вноска, превеждат я след удобрението и може да се изтегли на ръка от всеки клон. След това, те ги превеждат направо на учебното заведение. Има една година гратисен период. При попълването на документите трябва да посочиш за какъв срок ще погасяваш сумата.
Това беше мисля.
Виж целия пост
# 2
Аз също теглих (1600лв), да ме питаш защо, ама точно сега съм си наместила парите на друго място  Whistling Взех си уверения (2бр.) от ДСК, само дето служителката ме втрещи. Първо ми каза, че мога да си преведа таксата с мои пари, да си запиша семестъра и после ми възстановяват тази вноска, а следващата я превеждат директно  Peace Преведох 800 лв. и тъкмо записвах ми звъни - не можело така, да ходя до банката да ми сторнират парите, не се възстановявали  Outta Joint Прежалих кредита, хич не ми се занимаваше със сторниране, то се оказа че си е точно така - възстановяват първата вноска.

А ако нямате пари да платите със собствени пари, то отивате с уверенията в университета, заверяват, че имате право да запишете семестър, с тези уверения отивате в банката, те превеждат таксата на университета и тогава записвате. Поне така разбрах от случая на едно момче пред мен.

Лихвата е 7% - фиксирана, ти си избираш за колко години ще го изплащаш (1 година е гратисен период), избираш си датата на падежа... Общо взето това е основното.
Виж целия пост
# 3
И аз теглих едно време, голяма тесла е. По-добре без.
Виж целия пост
# 4
И аз теглих едно време, голяма тесла е. По-добре без.

Кога? Те тази година ги пуснаха официално  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Сигурно в чужбина?
Аз мислех да заминавам за чужбина за магистратура с такъв кредит, ама нещо се отказах. Embarassed
Виж целия пост
# 6
Трябва ли да си записан редовно или и със задочно става?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 7
Има ли някой информация за кредитите за издръжка, става въпрос за майка с дете и може ли да се вземат и двата.
И още нещо да питам. Бях чувала, че ако в рамките на следването родиш 1 дете ти се увеличава гратисния период, а ако родиш второ държавата ти поема целия кредит? Това вярно ли е?
Виж целия пост
# 8
Имам въпрос и аз. Имам детенце на годинка, като бях окс бакалавър по време на неговото раждане. Септември тази година завърших. Бременна съм с термин през март. Ако запиша магистратура имам ли право на кредит - какво ще се опрости и изобщо - моля за всякаква информация, ако имате.
Виж целия пост
# 9
Погледнете тук - излиза като спам (че спамиха тук с линка, ама има доста инфо) http://www.studentski credit.com/bg/index/, махнете само интервала между студентски и кредит.
Виж целия пост
# 10
Ще погледна Hug
Виж целия пост
# 11
Аманита, запиши и по-добре не взимай заем, а си вземи 2880 лв. които се полагат на майки студентки! Мисля, че трябва да ти стигнат за магистратурата  Peace
То едното не пречи на другото де... тези 2880 си ти ги дават на теб, не ги превеждат на уни както е с кредита Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Да, едното няма общо с другото. Просто тези 2880 ще ми ги дадат като родя, а сега нямам пари да си платя магистратурата... Имам и друг вариант - да запиша летния семестър и дотогава да ги намеря тия 800лв... 'щото не ме приеха държавна поръчка  Tired
Обаче чух отнякъде, че ако родиш второ дете ти опрощават някаква част от кредита... по 240лв на месец нещо издръжка...не знам и аз.
Виж целия пост
# 13
Супер, дано е така  Peace
Нека помагат на младите майки и да поощряват раждаемостта  Hug
Виж целия пост
# 14

И още нещо да питам. Бях чувала, че ако в рамките на следването родиш 1 дете ти се увеличава гратисния период, а ако родиш второ държавата ти поема целия кредит? Това вярно ли е?


И мен точно това ме интересува Mr. Green,но явно банкови служители няма тук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия