Дунапренена торта

  • 10 549
  • 7
Търся оригиналната рецепта за дунапренената торта. Явно не е една, защото намирам различни вариации - с вода или без,  с или без олио, и броя на яйцата варира от 4 до 6. Не мога да се ориентирам.
Виж целия пост
# 1
Aз често правя тази:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443744.msg13025760#msg13025760
Виж целия пост
# 2
Благодаря, но ми трябва рецепта без мляко, че сме алергични към него.
Виж целия пост
# 3
това от блога на  дес: полумесеци, тестото може да се раздели на блатове и да си се опе4е на три по тънки: после кремовете според възможностите за избор!
5 бр. яйца
150 г захар
100 мл олио
200 г брашно
ванилия
лимонова кора
50 г нарязани орехи
1/2 пакетче бакпулвер
пудра захар за поръсване
 ина4е дунапреновите (пандишан) блатове са :
Продукти 
2 бр.  яйца
180 гр  захар
160 гр  брашно тип 500
1/2 пак.  бакпулвер
 

Приготвяне

1.Отделят се белтъците от жълтъците
2.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол
3.Жълтъците се разбиват отделно със захарта и 7 с.л. вода
4.Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера и ароматизатор по избор (ванилия, лимонова кора, есенция)
5.Накрая внимателно се прибавят белтъците
6.Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма или тава
7.Блатът се пече, докато леко порозовее и клечка, забодена в средата не излезне суха, без полепнало по нея тесто
8.Блатът се оставя да изстине върху решетка и може да се сиропира най-рано 6 часа след изпичането му, за да не се разкашка
9.Изстиналият блат се разрязва с конец на две или три части.

Забележка: към брашното може да се добави 1 с.л. какао, за да се получи какаов блат, тогава количеството брашно се намалява с 1 с.л.
аз процедирам пак с отделно правене на  няколко блата за да станат еднакво надигнати и понеже нямам освен конец с какво да режа!
Виж целия пост
# 4
Благодаря, но не дочаках рецептата и го направих по тази:
5 яйца
1ч. чаша захар
230 гр. нишасте - 3 пакета ванилия и 1 банан
3 с.л. олио
3 с.л. газирана вода
1 бакпулвер
Разбих яйцата със захарта и после добавих всичко останало. Пекох в намазнена тава, на 180 градуса. Отначало само отдолу, като започна да се надига и отгоре. Стана много пухкав кекс. Не дочакаха да стане торта.
Виж целия пост
# 5
 Laughing супер! ама и другите следват своя ред за проба!   chef  bouquet
Виж целия пост
# 6
Благодаря, но не дочаках рецептата и го направих по тази:
5 яйца
230 гр. нишасте - 3 пакета ванилия и 1 банан
3 с.л. олио
3 с.л. газирана вода
1 бакпулвер
Разбих яйцата със захарта и после добавих всичко останало. Пекох в намазнена тава, на 180 градуса. Отначало само отдолу, като започна да се надига и отгоре. Стана много пухкав кекс. Не дочакаха да стане торта.
А колко е захарта newsm78
От дете не съм яла дунапренов кекс  Crazy
Виж целия пост
# 7
Захарта е 1 чаена чаша
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия