За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 529
  • 742
# 675
Здравейте момичета!! Всеки ден ви чета и възхищавам на кулинарните шедьоври   bouquet
Сега имам конкретен върпос, трябва ми рецепта за мекички, от онези пухкавите и въздушните, с пръхкава коричка. Дано да ме разбрахте, предварително ви благодаря  Hug
Виж целия пост
# 676
Здравейте момичета!! Всеки ден ви чета и възхищавам на кулинарните шедьоври   bouquet
Сега имам конкретен върпос, трябва ми рецепта за мекички, от онези пухкавите и въздушните, с пръхкава коричка. Дано да ме разбрахте, предварително ви благодаря  Hug


Аз много харесва ето тези http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2648.msg94691.html#msg94691

Само да допълня,че тестото е голямо и обикновено правя по половин доза.
Виж целия пост
# 677
max-mama  bouquet, ще пробвам още утре сутрин
Виж целия пост
# 678
Имам опит със замразяването на прясно мляко и препоръчвам да не се държи дълго, защото след около месец-два се пресича при затопляне.
Виж целия пост
# 679
Оказах се с много домашно краве сирене. Дори и да го сложа във вода, пак няма да изкара дълго. А прясното мляко го сварих за кисело.
Питането ми е, мога ли да го замразя?
Прясното можеш да замразиш, но защо мислиш че сиренето няма да изкара дълго?
Не става дума за прясно мляко, а за сирене.
Виж целия пост
# 680
Мекици      http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268517.msg7865998#msg7865998
пост 121 и пост 124 , девета страница

Аз търся рецепта за джобовете на Пети
Виж целия пост
# 681
Freza, не мога да намеря линка, затова ти копирам рецептата. Точно днес ги правих с прясна мая, станаха фантастични!
  джоб питки - pety

1ч.ч.=240мл

1 1/8ч.ч. топла вода
1ч.л.сол
1с.л.зехтин/олио
1 1/2ч.л.захар
3ч.ч.брашно
1 1/2ч.л.суха мая

В тази последователност всички продукти се слагат в контейнера на машината за хляб.Използва се програмата за тесто.
След това готовото втасало тесто се слага на набрашнеn плот и се  правят 8 топки.Всяка топка се разточва на кръг с диаметър
17-18 сантиметра.Разточените кръгове се оставят 30 минути да починат.Печката се загрява на 260 градуса.
Слагаме 2 или 3 питки направо на скарата на печката.Печем 4-5 минути (надуват се като "балон") или докато отгоре стане леко кафяво.
Печем и останалите по същия начин.
След като извадим питките от фурната веднага ги завиваме във влажна хавлия за да омекнат.
 


Виж целия пост
# 682
Freza, не мога да намеря линка, ....
  джоб питки - pety

Ето линк към рецептата:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg121766.html#msg121766
Виж целия пост
# 683
Здравейте момичета,
Аз пак опирам до вас. Искам довечера да направя тиква на фурна с мляко и яйца. Четох рецептите из нета и навсякъде пише първо да се карамелизира захар в тавата и да се облее цялото дъно и стените. Искам да ви попитам с каква цел се прави това? Мерси предварително  Hug
Виж целия пост
# 684
Здравейте момичета,
Аз пак опирам до вас. Искам довечера да направя тиква на фурна с мляко и яйца. Четох рецептите из нета и навсякъде пише първо да се карамелизира захар в тавата и да се облее цялото дъно и стените. Искам да ви попитам с каква цел се прави това? Мерси предварително  Hug


Това си е тиква-карамел и е точно като крем-карамела,само че с тиква.
Виж целия пост
# 685
Мерси много ! А дали ще се получи същото без карамела?  Rolling Eyes Защото ми звучи прекрасно, но бих махнала карамела. Напомня ми на детството Simple Smile
Виж целия пост
# 686
Мерси много ! А дали ще се получи същото без карамела?  Rolling Eyes Защото ми звучи прекрасно, но бих махнала карамела. Напомня ми на детството Simple Smile



Ще стане.Честно казано,на мен ми идва вповече захарта като цяло и аз също бих спестила карамела.
Виж целия пост
# 687
Мерси много !  bouquet
Виж целия пост
# 688
Имам следният въпрос.Солта според килограмите зеле ли се слага или според обема вода.Сложихме 20кг зеле, но за да го покрие му трябваха 40л вода.Какво количество сол ще държи зелето? Joy Големи обяснения вкарвам, дано някой ме е разбрал.  bouquet
Виж целия пост
# 689
Имам следният въпрос.Солта според килограмите зеле ли се слага или според обема вода.Сложихме 20кг зеле, но за да го покрие му трябваха 40л вода.Какво количество сол ще държи зелето? Joy Големи обяснения вкарвам, дано някой ме е разбрал.  bouquet
На литър вода половин кг. морска сол, значи  10кг.сол на 20л. вода
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия