За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 522
  • 742
# 690
Здравейте!
Много ми се иска да сготвя пилешка супа със сметана. Може ли някаква рецепта, за да се ориентирам кое кога? Не съм много оправна домакиня, затова.
Виж целия пост
# 691
Здравейте!
Много ми се иска да сготвя пилешка супа със сметана. Може ли някаква рецепта, за да се ориентирам кое кога? Не съм много оправна домакиня, затова.


Използвам зеленчуци които имам в момента.В тази супа съм сложила морков,лук,стрък целина,гъби,картоф и броколи.Нарязвам зеленчуците на ситно.Слагам ги в тенджерата с малко зехтин и доливам вода.След като заври добавям начупени пълнозърнести спагети,сух копър и магданоз и черен пипер.Добавям и сварено пилешко месо.Оставям да поври около 20 минути.След това в една чаша течна сметана/прясно мляко (или понякога използвам кисело мляко което разбърквам с малко вода) разбърквам 2-3 с.л. брашно и добавям към супата.Пак оставям да поври 2-3 минути и супата е готова.
Може да се използва и булъон ,аз лично не използвам готови булъони заради солта и химията в тях.
Виж целия пост
# 692
Здравейте!
Много ми се иска да сготвя пилешка супа със сметана. Може ли някаква рецепта, за да се ориентирам кое кога? Не съм много оправна домакиня, затова.


Използвам зеленчуци които имам в момента.В тази супа съм сложила морков,лук,стрък целина,гъби,картоф и броколи.Нарязвам зеленчуците на ситно.Слагам ги в тенджерата с малко зехтин и доливам вода.След като заври добавям начупени пълнозърнести спагети,сух копър и магданоз и черен пипер.Добавям и сварено пилешко месо.Оставям да поври около 20 минути.След това в една чаша течна сметана/прясно мляко (или понякога използвам кисело мляко което разбърквам с малко вода) разбърквам 2-3 с.л. брашно и добавям към супата.Пак оставям да поври 2-3 минути и супата е готова.
Може да се използва и булъон ,аз лично не използвам готови булъони заради солта и химията в тях.
Много благодаря!
Т.е. вместо застройка идва сметаната?
Виж целия пост
# 693
Ммммм,много апетитно изглежда супичката. Peace
Виж целия пост
# 694
Имам следният въпрос.Солта според килограмите зеле ли се слага или според обема вода.Сложихме 20кг зеле, но за да го покрие му трябваха 40л вода.Какво количество сол ще държи зелето? Joy Големи обяснения вкарвам, дано някой ме е разбрал.  bouquet
На литър вода половин кг. морска сол, значи  10кг.сол на 20л. вода
Според мен солта ,която си посочила е множко. newsm78
слага се 400гр. морска сол на 10 Л вода  http://marfieta.wordpress.com/2006/11/07/sauerkraut/
Виж целия пост
# 695
Имам следният въпрос.Солта според килограмите зеле ли се слага или според обема вода.Сложихме 20кг зеле, но за да го покрие му трябваха 40л вода.Какво количество сол ще държи зелето? Joy Големи обяснения вкарвам, дано някой ме е разбрал.  bouquet
На литър вода половин кг. морска сол, значи  10кг.сол на 20л. вода
Според мен солта ,която си посочила е множко. newsm78
слага се 400гр. морска сол на 10 Л вода  http://marfieta.wordpress.com/2006/11/07/sauerkraut/

от 2 кг до 4 кг сол е допустимото за 100 л. вода   Ако му дойде много солта, ще втаса, ама доста по-късно и ще е тръпчиво от сол.  Особено ако се хапва на салата - кисело зеле само.
Ние от години го правим с 2,7-3 кг. сол на 100л. вода, става и за салата, и за готвене.
Просто Хари, на литрите вода се слага солта, не на зеле  Peace
Виж целия пост
# 696
Търся рецептата за един кекс, при който на дъното на кексовата форма се разтопява 125 гр масло, нареждат се нарязани орехи - да покрие плътно дъното, след което се залива със смес, доколкото си спомням беше подобна на пандишпановата, но и не съвсем. След изпичането се обръща и орехите остават отгоре. Сладкишът беше популярен в края на 70-те, миналия век Mr. Green
Виж целия пост
# 697
 arina, мисля че е този
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235415.0;topicseen
Виж целия пост
# 698
Искам да направя курбан имах в камерата едни ребърца и едно предно краче /незнам как се казва/ от агне. Снощи четох как се прави и почти навсякъде пише, че се сварява накъсва, добавя кромид и картоф. Снощи го сварих  и тази сутрин го обезкостих, но е много жилаво. Какво да направя за да стане по-крехко. Мъжът ми казва, че суровото месо се запържвало, преди да се сложи да се вари.
Кажете какво да правя?
Виж целия пост
# 699
Искам да направя курбан имах в камерата едни ребърца и едно предно краче /незнам как се казва/ от агне. Снощи четох как се прави и почти навсякъде пише, че се сварява накъсва, добавя кромид и картоф. Снощи го сварих  и тази сутрин го обезкостих, но е много жилаво. Какво да направя за да стане по-крехко. Мъжът ми казва, че суровото месо се запържвало, преди да се сложи да се вари.
Кажете какво да правя?
Варенето е било малко.Още му трябва на месото!  Hug
И не е задължително да се запържва месото предварително.
Аз варя в тенджера под налягане и става на мозък месото за около 55 мин.Ти ,ако нямаш - вариш докато омекне...Ако искаш добави 2 капачки водка или ракия за да се свари по-бързо(той алкохола се изпарява при готвенето и не остава остатъчен мирис).Иначе няма да ви е приятно да го ядете,ако е жилаво.
Виж целия пост
# 700
arina, мисля че е този
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=235415.0;topicseen

Точно този е. Бладарности, bilqna_69. Представям си как ще заухае след малко в кухнята Grinning
Виж целия пост
# 701
Мастерче, искам да споделя, че направих салата от риба тон, царевица, лилав салатен лук, сок от половин лимон и майонеза, за която се чудех преди една тема дали ще върви на рибата или не - е, изядохме си пръстите, стана чудна   bouquet!
Виж целия пост
# 702
Мастерче, искам да споделя, че направих салата от риба тон, царевица, лилав салатен лук, сок от половин лимон и майонеза, за която се чудех преди една тема дали ще върви на рибата или не - е, изядохме си пръстите, стана чудна   bouquet!
Радвам се!  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 703
Имам следният въпрос.Солта според килограмите зеле ли се слага или според обема вода.Сложихме 20кг зеле, но за да го покрие му трябваха 40л вода.Какво количество сол ще държи зелето? Joy Големи обяснения вкарвам, дано някой ме е разбрал.  bouquet
На литър вода половин кг. морска сол, значи  10кг.сол на 20л. вода
Според мен солта ,която си посочила е множко. newsm78
слага се 400гр. морска сол на 10 Л вода  http://marfieta.wordpress.com/2006/11/07/sauerkraut/
Ами да  Joy Joy Joy сега като си прочетох писанието и ваште уточнения се сетих че слагам на 20л вода 1кг. сол
Извинявам се за подвеждането  Peace
Виж целия пост
# 704
Нищо случва се. Grinning Хубав ден.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия