Пералнята ми мирише ужасно

  • 15 152
  • 25
# 15
Аз също никога не съм пускала перанята да се почиства с белина.

Така и трябва. Иначе пералнята се скапва.

Също оставям люка отворен след пране.

Това е задължително.
Самите производители поставят това условие.
Виж целия пост
# 16
Честно казано винаги затварям пералнята, защото по принцип ме дразнят зеещи врати всякакви. Не съм се сещала, че така може да си докарам мухъл  Blush. Купих си Калгон (егати златния продукт, ама цена ли има!), ще последвам и всички съвети, които ми дадохтев. Благодаря ви.
Виж целия пост
# 17
Калгон е суперскъп и суперненужен продукт.
Ако живееш в район с много твърда вода, би могла да потърсиш негов, но много по-евтин антикалк аналог.
Ако водата е просто твърда, в нормални граници - пери с прах за пране. В съвременните прахове има антикалк съставка и тя е абсолютно достатъчна машината ти да не натрупва варовик и да е здрава.
Виж целия пост
# 18
Откъде да знам колко твърда е водата?
Но е факт, че пералнята на моя приятелка престана да "чука", откакто започна да използва Калгон. Аналог не съм срещала, но не съм се и интересувала, ще взема да питам.
Виж целия пост
# 19
Откъде да знам колко твърда е водата?
Но е факт, че пералнята на моя приятелка престана да "чука", откакто започна да използва Калгон. Аналог не съм срещала, но не съм се и интересувала, ще взема да питам.

Обикновена сода за хляб при праха за пране.
Виж целия пост
# 20
Ех, ако не бях попаднала случайно на тази тема още щях да съм в неведение. Пералнята ми е на около 30 години - Bauknecht. Имали сме и други по-нови през годините, но тази се оказа най-добрата пералня, затова сме все още с нея. Доскоро не сме имали никакви проблеми с нея. Но преди около година започнах да ползвам течен препарат и наистина от тогава започна да мухлясва вътре, уплътнението е направо трагично. Обвиних я, че от старост е започнала да плесенясва, но сега разбирам, че не е така... Уф, ще се връщам на прахообразни препарати.
Виж целия пост
# 21
Здравейте,
внимателно изчетох всички коментари по темата и други подобни теми. Изпратих мъжа ми да купи Др Бекман, но в The mall нямало DM и ми е купил Grue Green. Резултата е никакъв, при 90 градуса и стриктно спазване на указанията на етикета. Сега ще трябва да намеря време да отида до най-близкия DM и да изпробвам и другия препарат. Четох, също така, че може да не е нивелирана добре и водата  не се оттича докрай (това не мога да го твърдя, защото пода ми е идеално равен, но пък малко друса като центрофугира). Отчаяла съм се нещо, май сме за техник. Преди препарата съм пробвала и с прах на 90 градуса, нищо. Пералнята е на 2 години и уж е добра марка. Добре, че все още прането не ми смърди. Направих си няколко извода: по възможност без омекотител, течен препарат в барабана, и ако има възможност редуване на бели с черни дрехи за да може да се пуска от време на време на 60 градуса. Ако може някой да ми даде съвет... Чакам


Виж целия пост
# 22
Честно казано преди да изчета всичката информация тук във форума относно подобни неща, никога досега не съм знаел, че пералнята се почиства със специален препарат. За наш късмет никога не е хващала мухъл нито вътре, нито по уплътненията. Но филтъра сме си го чистели редовно.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633598.0

Тук е всичката нужна информация. Изчетете внимателно първия постинг и линковете в него. Доказано е, че продължителната употреба на течни препарати в съчетание с ниски градуси може да доведе до неприятна миризма в пералнята. Тогава не знам дали цикъл на 90 градуса с прах за пране ще бъде достатъчен, за да отстрани проблема. По-добре си вземи специализирания препарат на д-р Бекман. Аз специално съм много доволен и от Claro. Дават го за почистване на съдомиялни и перални. Правим такава профилактика през няколко месеца и няма проблем.
Виж целия пост
# 23
Ние имахме същия проблем, само че и прането ни миришеше ужасно....Почистихме чекмедженцето за прах, филтъра също и пуснахме една празна пералня на 90гр. От тогава вратичката я държим отворена и нямаме никакви проблеми!
Виж целия пост
# 24
Здравейте,момичета,
Преди години имах проблем с течните прахове и от тогава пера само с прах за бяло пране, гранули.
но от известно време миришат САМО ЧЕРНИТЕ ДРЕХИ . какъв е проблема? защо само черните перални замирисват, а белите - не - пера всичко с един прах на програма за бяло пране и на 40 градуса !!?!?
Виж целия пост
# 25
Имахме същия проблем с миризмата въпреки, че винаги оставям вратата отворена. Опитвах с белина, висока температура.... какво ли не. Махна се в момента, в който спрях течния и се върнах на обикновен прах за пране.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия