Готварска книга - Френска кулинария

  • 14 108
  • 68
# 60
Роца, мерси за линковете и обясненията! Simple Smile В крайна сметка, няма значение кое как се казва, важното е, че са много вкусни! Simple Smile
 Убийствено вкусни!  Crazy Heart Eyes

  Роце,вчера врътнах твоите кроасанчета.
  Много хубави станаха!жалко ,че бяха готови чак за вечеря и не успях да им се насладя с пълна сила,докато са още топлички.....
  Направих ги с жива мая (около 20г ),солта ми дойде малко в повече (може би чаената ми лъжика е по-голяма ,не знам..... newsm78 ).
  Иначе са супер!
  Със сигурност ще ги повторя!  thumbsup
  Много благодаря за рецептата!   bouquet


  
Виж целия пост
# 61
Селма, радвам се, че са ти харесали... а на снимката изглеждат разкошни!
Аз веднъж пробвах да ги оставя да втасат (при последното втасване) за една нощ (7 часа  Wink) в хладилника и ги изпекох точно преди закуска. Че иначе си е врътня цял ден Simple Smile
Моята чаена лъжичка е с вместимост 5 мл (ползвам стандартни мерителни лъжички, от този тип)
Виж целия пост
# 62
  Роца,и моята чаена лъжичка е 5 мл. Сега нарочно измерих.А солта в нея беше 11 г (чисто информативно я премерих снощи,защото видях подобна на твоята рецета,в която солта беше 20 г при почти същите пропорции на останалите продукти)

    Ще пробвам това с втасване през нощта!Върхът!  thumbsup
    Вече завиждам на домочадието,как ще се събуждат от великолепния аромат на току що изпечени кроасани!  Crazy Heart Eyes

     За втасването.....аз отчетох само едно.....това последното(на топло) 2 часа след оформянето..... newsm78
      Нали няма други ( "на топло"),като не броим 30-минутните престои на тестото в хладилника?  Rolling Eyes
     
Виж целия пост
# 63
     Нали няма други ( "на топло"),като не броим 30-минутните престои на тестото в хладилника?  Rolling Eyes

Селма, права си, само последното е истинско втасване "на топло", макар че аз смятам, че и между отделните престоявания в хладилник тестото си втасва по малко.

Покрай теб и аз си измерих солта в чаената лъжичка - оказа се 6 г  Peace. Май наистина ще трябва да започна освен вместимост да пиша и грамаж в рецептите в блога.  Embarassed

Потвърждавам за втасването нощем - спестява доста време, а сутрин само ги оставяш малко да се отпуснат на стайна температура и ги слагаш във фурната. Сега се разрових и намерих две рецепти със същия тип тесто с нощно втасване:
"Шоколадови хлебчета"
Шоколадови кроасани
Виж целия пост
# 64
   О!Още две чудесни рецепти!Непременно ще се възползвам!  Hug  bouquet

   
Цитат
Покрай теб и аз си измерих солта в чаената лъжичка - оказа се 6 г ....
   Мдамм.....Разликата е бая.... Thinking
   (За протокола от соленките кроасани и помен не остана  Crazy  Grinning )

   За втасванията.....верно,че и в хладилника си втасва тестото.Точно това пък ми втасваше доста по-скромно,може би заради студеното мляко в рецептата.
   Това го отбелязвам само като факт.
   На снимката си личи (се надявам  Blush ) колко хубаво са бухнали кроасаните!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 65
Много ме изкушавате ,с този разговор за кроасани  Crazy !
Виж целия пост
# 66


   Отново кроасаните на Роца!
   Този път станаха още по-хубави!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
   Роце   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 67
Селма, страхотно са се разлистили!  smile3501
Много се радвам, че рецептата ти харесва  Heart Eyes

Отгоре със захар ли са поръсени (или аз нещо недовиждам)?
Виж целия пост
# 68

Отгоре със захар ли са поръсени (или аз нещо недовиждам)?
  да,Роце,със захар.... Blush Децата бяха очаровани от хрупкавите захарни краища!  Party

  Интересно,че ги правих със същата мая,по същите стъпки и при същата температура на стаята,обаче този път тестото много ми се надигаше в хладилника.А оформените кроасани изобщо не посмях да ги оставя  да втасат 2 часа,за 1 час бях абсолютно втасали и ги бутнах във фурната да не вземат да ми спаднат.
   Отдавам го на това,че млякото ми за тестото не беше много студено,макар и от хладилника..... Thinking

   Солта 6 г е идеално количество!  Hug Този път мерих само с везна.  Peace

    Благодаря за похвалите!  Blush Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия