Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 762 009
  • 6 490
# 1 155
За лешници аз мисля да поръчам от този човек - Radostin Rousev

"Продавам БИО орехи и БИО лешници със сертификат за био производство, отгледани край гр. Добрич в собствени насаждения. Орех ядка - 14 лв./кг. ; Лешник ядка - 18 лв/кг, Може да се поръчат и с черупки - орех - 6 лв; лешник - 8 лв. За поръчки на лично съобщение"

Има и телефон, но не ми се струва добре да го напиша тук. Във Варна може безплатна доставка, за Сф обаче ще трябва с куриер.
Виж целия пост
# 1 156
 Mrs_Faith , моля те да споделиш за вкуса и въобще всичко за лешниците Simple Smile

Виж целия пост
# 1 157
Ще пиша Simple Smile

Още нещо от фейса, вече получено и изпробвано, а вкусът е уникален - ЛИМЕЦ, български, еднозърнест, реколта 2013 от Старозагорско. Цена на зърно лющено - 4лв/кг, брашно мляно на каменна мелница - 4.50лв/кг. В София може да се получи лично (аз така го взех), за други места с куриер. Давам контакт на личен.
Виж целия пост
# 1 158
За питащите за Пловдив : http://forumizlojenie.com/language/bg/

 и др. https://www.facebook.com/groups/216666471684630/
Виж целия пост
# 1 159

И https://www.facebook.com/hrankoopplovdiv?fref=t

А форумът не е постоянно събитие... Wink
Виж целия пост
# 1 160
Бях писала на Манастира, че съм възмутена от козето сирене, което ми продават за зряло, а то е пресолено свежо, освен това с дупки в него, вижте какво ми отговориха. "Козето сирене се прави от сварено мляко, не от сурово, в статията става дума за сурово мляко. При термична обработка няма опасност от развитие на бактерии.
Понякога козето сирене е по- малко зряло, затова е по- меко, а солта винаги е повече в козите продукти.
Съжалявам, че сте разочарована, доста хора го купуват в магазина и след обезсоляване си го харесват."е
Отговорът е учтив, но те реално ми казват, че сиренето не е зряло, а "по-малко зряло", тоест свежо! Защо тогава ми го продават за зряло? Как да дам свежо сирене за захранване на бебе? Ами, продавайте си го като свежо! Не обичам такива търговци - алъш веришът да върви на всяка цена...
Виж целия пост
# 1 161
Пиша го в потвърждение на поста на Птиците, че много производители и търговци тръгват с добри намерения и високо ниво, а после го свалят. И в един момент, като им фалира бизнесът, ще кажат: Ами, то в България нищо не може да се направи. Не е проблемът в клиентите, а във вас, уважаеми производители и доставчици. Коригирайте се от обратното мнение, което получавате, вместо да се оправдавате.
Виж целия пост
# 1 162
При контактите ми с всякакви "домашни" производители на сирене - наричат ЗРЯЛО СИРЕНЕ всяко сирене, което вече е посолено и леко тръгнало да втвърдява. Това съм разбрала без да купувам естествено.

В магазинчето на Красно село наречено МЛЕКОМАТ Simple Smile  (така пише на голямата табела) сиренето е зряло минимум 45 дни, а кашкавалът - 60 дни. Работят по старото БДС.
Имали клиенти от всички квартали на София Simple Smile
Виж целия пост
# 1 163
Аз съм купувала козе сирене от Натуралното мляко няколко пъти. Първият път беше най-твърдо и почти без дупки. Сега последният е с най-много дупки. На соленост ми е ок, но аз обичам солено.
Баба ми преди правеше сирене от козе мляко и е като камък и доста солено. Нейното няма никакви дупки и на вкус е малко по-добро.

Ще чакам и аз отзиви за лешниците Simple Smile

Виж целия пост
# 1 164
Днес няма да може да започне фермерският пазар на Четвъртък пазара - Пловдив, както беше обявено.
 
Сега го прочетох във ФБ: https://www.facebook.com/hrankoopplovdiv?fref=ts
Виж целия пост
# 1 165
Много лесно може да си правите нещо като домашна извара за деца. Купувате мляко от млекомат , слагате да се вари и слагате малко лимонов сок  или оцет да се пресече и после прецеждате през тензух , 1 вечер да се изтече .Издържа доста в хладилник, твърдичко е , може да се прави и на сандвичи , баници . Става по скоро нещо като сирене-кашкавало-извара. Не е като купешката извара .
Виж целия пост
# 1 166
СЛАДКА ОТ БОРОВИНКИ, ДЮЛИ И МАЛИНИ http://selskatrapeza.bg/farm?user=221

Вече си купих и от трите сладка, ще давам отзиви от утре  Laughing Сладкото от малини ми е сантимент от детството, имахме огромни храсти с малини на вилата и обожавах домашното сладко на баба, дано и това е такова  Crazy
Виж целия пост
# 1 167
Ще чакам отзивите, че и ние обичаме сладко - и за палачинки, и за някои сладкиши, винаги върви Simple Smile
Виж целия пост
# 1 168
Момичета, знам, че не е много по темата, но мисля, че тук има кой да ми помогне.
В къщи всички(особено децата) харесваме принцеси. Да, ама в купешката кайма за принцеси (колко е кайма е отделен въпрос) има поне 7-8 Е-та. Затова моля за съвет как да овкуся и приготвя кайма от мляно пред мене месо в магазина. Какво да е отношението свинско/телешко , какво да се добави, за да не се свива на филиите и да е вкусна .Сигурно въпросът ми ще предизвика усмивки, но моля да ми простите, все пак съм БГ татко Simple Smile
Виж целия пост
# 1 169
Е, как усмивки, и аз ще чакам отговор, защото и мен не тормози този въпрос  Peace

Иначе да споделя за сладкото от малини - чудесно е Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия