Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 763 737
  • 6 501
# 1 500
Относно продуктите с пълнозърнесто брашно:
пълнозърнестото брашно е смляно с обвивките зърно. Не трябва да е избелено.От такова брашно трудно се меси хляб, да не говорим как се правят кори за баница. Ми няма да стане просто. Идеята на пълнозърнестото брашно  е да съдържа повече груби, естествени съставки и да не е избелвано.
А опитвали ли сте хляб, замесен с квас? Превъзходен е и насища много повече от останалия.
напоследък само такъв хляб правя и то предимно с пълнозърнести брашна,експериментирах и с брашно от сорго,просо,лимец,получава се и бухва,ползвам сух нахутен квас
Виж целия пост
# 1 501
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=783139.0;topicrefid=6
и в подкрепа на последното изречение от предишния ми пост, идва тази новина Simple Smile

На 23-ти май в София официално ще бъде открит новият супермаркет за био продукти “Спирала”. Магазинът се намира на ул. Кишинев 17, срещу входа на Южния парк в кв. Хладилника.
Виж целия пост
# 1 502
Wink) Този магазин го има поне от два месеца. Даже си купих брашно на "Слънце-Луна" тогава.
Но в района май няма био магазини. Аз рядко ходя към Южния парк, но така като знам мога да наминавам.

П.С. Хм, сега гледах снимки, сигурна съм, че така се казваше, но беше малък. Може би са се преместили на ъгъла, на който преди имаше хранителен магазин.

Виж целия пост
# 1 503
Здравейте,
Следя ви и съм благодарна на всички, споделящи ценна информация за места, от където може да се купи добра храна.   bouquet Аз нямам кой знае какви наблюдения в тази област и не мога да бъда полезна, освен мога да предложа един сайт, който следя от един американски лекар. В него много се коментират темата за здравословното хранене и живот. Даже се продават разни неща, ако за някой представляват интерес.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/10/9- … ealthy-foods.aspx

Искам да попитам има ли някой компетентен по покълването на семена - леща и други подобни за салати. Разбирам, че били много полезни и намерих рецепти. Опитах да оставя за няколко дни леща да покълне, но дали защото беше обикновена купешка или стара не знам - почти нищо не покълна и се вмириса.
Виж целия пост
# 1 504

Искам да попитам има ли някой компетентен по покълването на семена - леща и други подобни за салати. Разбирам, че били много полезни и намерих рецепти. Опитах да оставя за няколко дни леща да покълне, но дали защото беше обикновена купешка или стара не знам - почти нищо не покълна и се вмириса.

Леща не съм, виж и попитай тук  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483772.0;topicrefid=4
Виж целия пост
# 1 505
Благодаря geni!   bouquet
Хубав празничен ден на всички!
Виж целия пост
# 1 506
Този филм може отдавна да ви е известен, но за който не го е гледал и се интересува:

http://www.dokumentalni.com/?p=16
Виж целия пост
# 1 507
От скоро време открих месните продукти на Попов. На етикета пише, че не съдържат уж гадости, но дали е така наистина? Какво мислите по въпроса?
http://www.meskom-popov.com/images/stories/produkti/l2.jpg
Виж целия пост
# 1 508
От скоро време открих месните продукти на Попов. На етикета пише, че не съдържат уж гадости, но дали е така наистина? Какво мислите по въпроса?
http://www.meskom-popov.com/images/stories/produkti/l2.jpg
То не пише,но нищо не им пречи да ги има вътре,просто да са "пропуснали" да го изпишат...На каква цена са продуктите им?
Виж целия пост
# 1 509
На етикет и претенции са ги издокарали, но на вкус са  Sick Sick Sick
Виж целия пост
# 1 510
От скоро време открих месните продукти на Попов. На етикета пише, че не съдържат уж гадости, но дали е така наистина? Какво мислите по въпроса?
http://www.meskom-popov.com/images/stories/produkti/l2.jpg
То не пише,но нищо не им пречи да ги има вътре,просто да са "пропуснали" да го изпишат...На каква цена са продуктите им?

Скъпи са . Пише че има но по-малко , етикета е за "професионалисти ".
Виж целия пост
# 1 511
Имам въпроси, които не знам къде да задам.

1. Защо горчи подкорието на картофите? Пресни са, не са зеленясали и ако се ядат с ципата и БЕЗ СОЛ горчат
Ако ги обеля на 2 мм навътре изчезва горчивото. Ако ги посоля също не се усеща.

2. Защо има картофи с черни разядени дупки, с в дупките нещо като черно наслагване- това от някакви химикали или от болест се получава? При вносните канртофи никога не съм го виждала, а само при домашните.

3. Защо нитратните моркови са понякога вкусни и сладки, в био моркови  (проверено домашни и други) са без сладост и не са вкусни?

4. Защо краставиците понякога горчат?(тук разполагам с теории, че е от липса на достатъчно поливане)


Още отзиви:
говорих с технолога на Елиаз да предупреждават обектите, че просеникът е без консерванти, защото някои магазини го държат на топло . Казах, че се обаждам, защото съм свидетел как други фирми започват без консерванти и после слагат като за световно, но жената възкликна - В никакъв случай няма да си позволим да слагаме изкуствени консерванти, въобще не е възможно.  
  bouquet
Виж целия пост
# 1 512
ЗаСлон
1. бели ги .
2. Червей ги е ял или от кловели ако е е имало пуснати .
3. Домашни сме имали , не мога да кажа  , че не са вкусни , но бяха по- дребни определено .
4. Много вода пият, в домашни условия като се гледат малко да се пресушат и горчат не се яде . Промишлено като се гледат , са с пръскачки по час предполагам и аз съм се чудела защо техните не горчат.
Виж целия пост
# 1 513
На мен на вкус ми харесва бекона на Попов. А като цена е по скъп, но дано наистина е както пише на етикета без обичайните Е та и мизерии.
Виж целия пост
# 1 514
Мразя месото и съм вегетарианка , но котките ме ги ядат на Попов , значи стават. Имат си и консерванти и  оцветители но по-малко . То си пише на етикета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия