Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 752 530
  • 6 489
# 240
Много хубава и полезна за мен тема!:)
Записвам се и аз тук!
И да попитам: какво краве масло купувате и изобщо купувате ли такова? Hug
За филийки - френско, за готвене - на Добрев.
Може ли линк или снимка на това масло за готвене на Добрев?
На френското пише ли "за филийки"  Wink Wink
Виж целия пост
# 241
Масло купувам на Домлян.Много бих искала да си купувам сирене от ферма близо до П-в,защото го ядем на килограм.Съвсем скоро ще се поинтересувам.Иначе повечето неща са ни от село,абсолютно натурални и без отрови. Peace
Виж целия пост
# 242
Пупитка, ти си лесна Simple Smile
Две родопски мандри познаваме, но са доста малки и не достигат свободно до  София. Едната е Забърдо, другата Смилян - Млечен път.
И на двете маслото е прекрасно, но много по-евтино от Президент, освен това е от крави гледани по родопските поляни.
Сиринето и кашкавалът и на двете са солени и с нужния срок на зреене.

Смилянската зарежда Пикадили в София, имат и европейски сирена , десетина вида.
За пловдивчани - цялото масло на Забърдо вие го изяждате, не се продава дори в селото! Има ги в склад на едро, но не знам кой е, издирете Simple Smile
Виж целия пост
# 243
Ние купуваме само немско масло.

Миналата седмица купихме овче мляко и кашкавал от еко ферма Елата. Повече няма да повторя.
Виж целия пост
# 244
Много хубава и полезна за мен тема!:)
Записвам се и аз тук!
И да попитам: какво краве масло купувате и изобщо купувате ли такова? Hug
За филийки - френско, за готвене - на Добрев.
Може ли линк или снимка на това масло за готвене на Добрев?
Няма. То е от калъп, тип мандраджийско. Купувам от магазините на Добрев.

На френското пише ли "за филийки"  Wink Wink
GrinningФренското аз така съм си го определила, че малко скъпичко идва Embarassed (около 4лв. зa 200 гр.) Но, пък, това е маслото - мирише си и е. Преди да го пробваме, купувахме само немско. И на печена филийка с шарена сол е.....мммммммм  chef
Виж целия пост
# 245
Ние купуваме само немско масло.

Миналата седмица купихме овче мляко и кашкавал от еко ферма Елата. Повече няма да повторя.
Какво им имаше?
Виж целия пост
# 246
REAL_WOMAN, имаш ли общ поглед кои плодове и зеленчуци са най-пръскани?
И то в двата варианта - "промишлено" отглеждане и индивидуално

За ябълките от селски стопани знам -15 пъти
За зелето - също адски много пъти, защото е на земята и го нападат освен болести и мънички животинки и големи животинки.

Райската ябълка и смокините не се пръскат Simple Smile
Виж целия пост
# 247
И тиквите, и тиквичките не се пръскат... Wink
Виж целия пост
# 248
Това, че в черешите няма червеи, не означава 100%, че са третирани с пестициди. Опазването им може да бъде много успешно и с екологични методи и без препарати. Това важи и за ябълките, сливите, прасковите. Само че, за земеделските стопани най-лесното е да напълнят пръскачките с отрови и така да си решават проблемите.
Вярно е и обратното - дори и да има червеи, няма гаранция, че не са третирани плодовете.
Виж целия пост
# 249
.... Опазването им може да бъде много успешно и с екологични методи и без препарати. ....

Как? Пръскат си на воля всички баби в наше село, ние също , иначе нищо не остава от сливи, ябълки и т.н  Confused
Виж целия пост
# 250
.... Опазването им може да бъде много успешно и с екологични методи и без препарати. ....

Как? Пръскат си на воля всички баби в наше село, ние също , иначе нищо не остава от сливи, ябълки и т.н  Confused

Това го осъзнават само тези от нас, които имат известна идея КАК се произвежда храната от една семчица докато стигне до масата. Етикетът  и цената БИО са най-лесната работа, така да се каже.  Peace

REAL_WOMAN, имаш ли общ поглед кои плодове и зеленчуци са най-пръскани?
И то в двата варианта - "промишлено" отглеждане и индивидуално

За ябълките от селски стопани знам -15 пъти
За зелето - също адски много пъти, защото е на земята и го нападат освен болести и мънички животинки и големи животинки.

Райската ябълка и смокините не се пръскат Simple Smile
Имам наистина доста общ поглед. Защото в нашата градина не отглеждаме всичко. Смокинята наистина не се пръска, но това не означава, че не поема "отрови" от почвата и въздуха. Но да не издребняваме.  Peace
Забелязала съм и кое не хваща болести - руколата и броколито.
Виж целия пост
# 251
Ние купуваме само немско масло.

Миналата седмица купихме овче мляко и кашкавал от еко ферма Елата. Повече няма да повторя.
Какво им имаше?
mlqkoto e bezbojno skupo,a razredeno.da otbeleja,4e baba mi prawi redowno ow4e mlqko i znam kak izglejda.kashkawalut obrazuwa muhal po korata za 1sedmica w hladilnika.
Виж целия пост
# 252
minaloto lqto na selo pruskaha 30puti domatite.ima zna4enie ne samo pruskaneto,a i wremeto do konsumacia.nqkoi otrowi se razgrajdat napulno,no nqkoi hora pruskat i berat po4ti wednaga.
Виж целия пост
# 253
minaloto lqto na selo pruskaha 30puti domatite.ima zna4enie ne samo pruskaneto,a i wremeto do konsumacia.nqkoi otrowi se razgrajdat napulno,no nqkoi hora pruskat i berat po4ti wednaga.
  Peace Сегашните отрови са доста разредени, за това се налага да се пръска често, но пък карантинните срокове са кратки.
Виж целия пост
# 254
  Да се включа с една идея за домашно производства на масло- този български талант от нищо нещо да се прави - при свекърва ми има от тези, старите, перални, които се пълнят от горе и после трябва да си  центрофугираш дрехите на ръка Laughing. Казаните им са от неръждавейка. За 2 часа съпругът ми я превърна в центрофуга за масло, като лекинко я преправи. Изисква обаче много мляко. Свекърва ми купува, защото прави на децата сирене /затваря го в буркани и държи по цяла година/ и от 14 литра изкара към 1 кг масло. Другото направи на извара.  При това съотношение не ми е ясно как качествено масло може да струва под 10лв. Смятам да го превърнем в редовна практика, но дайте съвет как мога да съхранявам маслото?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия