Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 762 208
  • 6 490
# 285
И аз за борсата  newsm56
Виж целия пост
# 286
Борсата е в София, на една затънтена уличка до Пирогов - ул. Йоаким Кърчовски. Ако знаете къде се намира хотел "Шипка", това е малката стръмна уличка до него. Тръгвате в посока спорния комплекс "Соортна София" (бившия стадион Възраждане), или иначе казано по посока кварталите Сердика и Зона Б-5. Намира се на няма и 50м надолу след хотела.

Мястото е мъничко,  на първия етаж в една къща. Ако Пирогов ви е останал в гръб, това се пада десния тротоар. Работи всеки ден от 10 до 18. За събота и неделя не съм сигурна какво точно беше работното време, но мисля, че в неделя не работи. Жената вътре е мила, ако не сте пробвали нещо ви дава опитате. Последния път така пробвахме "тахан" от тиквени семки, много вкусен. След което си и купихме, а даже вече си го и изядохме.  Mr. Green Пакетират ядките там на място, виждала съм да им ги карат в чували.
 
Надявам се качеството е задоволително. За себе си не съм намерила по-приемлив вариант.  Peace
Виж целия пост
# 287
Имате поща, а някакви ориентировъчни цени или сравнителни можеш ли да посочиш?
Виж целия пост
# 288
А ядките българско производство ли са, имаш ли представа? Е не всички, но поне тези, които си растат у нас, искам да кажа.
Виж целия пост
# 289
Сори, писала съм, там е адски скъпо и съвсем не по-добро от другото "ми" място - борса Слатина , склада на Евразия.

"Имате поща" пише за фирма Балчо.  Освен , че са сурови, нямат никакво друго предимство. Продават САМО ВНОСЕН СУСАМ, ЛЕНЕНО СЕМЕ, БАДЕМИ.... Просто е илюзия пазаруването там.
А за оранжевите кайсии ....писала съм тук какво пишеше на кашона, изблещих се и оттогава не съм яла оранжеви сушени кайсии.
Стари, ама много стари смокини.... и това в склад!!!

Купих на приятелка оттам, за да не се разкарва тя до Слатина и ме беше срам да й ги дам пордуктите- заради цените... Тя е свикнала с други цени .

Орехите са по-скъпи от страхотни орехи на пазара! Какво друго до се сещам и да се ядосвам.... Склад било....
Виж целия пост
# 290
В темата са събрани хора, които изпитват любов и почит към природата и земята. И се грижат за градини, някои малки, други големи. Всеки от нас се стреми да използва минимална или никаква химия, като има препарати, които се причисляват към "еко", други към "био". ......
...В градинарската тема има хора с голям опит и познания.
Ако имате интерес към градинарството, заповядайте.
Да кажа само, че темата е изцяло позитивна.

Дай линк Simple Smile
А ако някой има свръхпродукция и не смогва с изяждането/консервирането- да заповяда в тази тема , чакаме го!

В магазините на Линд (фирмата е без ГМО , а в по-скъпите артикули и без маргарин(за евтините не съм сигурна) ) можете да си купите и вафли и някакви козунаци - без ГМО и маргарини и тн.. Има непрекъснато стоки с изтичащ срок, сериозно намалени Simple Smile
Днес си взехме пакет вафли и се натъпкахме Simple Smile Беше много смешно за децата и странно - яжте, яжте вафлички  hahaha
Виж целия пост
# 291
Запис и почвам да Ви чета! Simple Smile
Виж целия пост
# 292
Днес си взехме пакет вафли и се натъпкахме Simple Smile Беше много смешно за децата и странно - яжте, яжте вафлички  hahaha

 Joy
Виж целия пост
# 293
  bouquet
Виж целия пост
# 294
Здравейте
И аз се включвам в темата. Уж се опитваме да подбираме храните, които купуваме...
Виж целия пост
# 295
Например овчето сирене от сурово мляко внос от Испания (има го в Карфур) изобщо няма натрапчив вкус.

Товасирене  ме заинтригува, на кой щанд да го търся? В магазина не можах да го намеря Sad
Ако имаш възможност може ли картинка, за да знам поне какво търся  bouquet
Виж целия пост
# 296
Например овчето сирене от сурово мляко внос от Испания (има го в Карфур) изобщо няма натрапчив вкус.

Товасирене  ме заинтригува, на кой щанд да го търся? В магазина не можах да го намеря Sad
Ако имаш възможност може ли картинка, за да знам поне какво търся  bouquet

Гледай там където има нарязани вносни сирена сложени върху оригиналната пита- където е на самообслужване. На испански сурово млако е "leche cruda". Гледай оригиналните испански надписи на питите, защото българският превод е грешен.

http://www.quesosmanchegos.com/tienda/quesos-manchegos-c-23.html

В този линк има снимки на испански сирена - цветът отвън може да е кафяв, тъмно кафяв или червеникав, но винаги има характерни резки и изглежда грапав.
Виж целия пост
# 297
дайте съвет как мога да съхранявам маслото?

Сега попрегледах темата от последните месеци.
Слънчев ден, на времето баба ми си държеше домашното масло в буркан с вода - цялото потопено под водата - и в хладилника. Издържа месеци наред. Водата може да се сменя от време навреме, защото се образува коричка, която може да мухляса.

Иначе по общата тема, на мен лично ми се иска да си купувам чисти храни от България. Да купувам био хляб, който е пътувал една седмица от друга държава до тук, ми се струва не толкова здравословно, според личните ми представи (които нормално е да са съвсем субективни) и ненужно скъпо. Всъщност жалко е, че ако има малки производители на чисти храни в България, те не могат да имат достъп до големите вериги. Остават някак си в сивата икономика, а в потребителите остават съмнения за хигиената например. Когато сме си купували неща от малки ферми винаги са ми били вкусни, но пък все нещо ме гложди - а бе, тук как ли е хигиената Simple Smile Ясно е, че няма угодия  Embarassed
Виж целия пост
# 298
Adriana71, благодаря! Там не съм гледала изобщо, ще се поправя Simple Smile
Виж целия пост
# 299
Имам приятел, който веднъж на 2 седмици става в 05 и отива в еко ферма Елата. Взима веднага след доенето млякото и бегом в къщи, заквасва го и си има сирене от сурово мляко Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия