Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 761 065
  • 6 490
# 2 790
Смятам, че от Ракево е чиста храната, нямам идея как да го докажа, освен чрез вкуса - много вкусна е. Вие как доказвате, че от тези или онези магазини е Чиста храната?
Виж целия пост
# 2 791
Взимала съм Земенея кисело мляко. не съм очарована. В това, което е 2% със сигурност има сухо мляко (пише си го на опаковката).
Аз предпочитам Ел Би или Кърнаре.

Аз също взимам Ел Би, но ако няма Хисаря Peace
Виж целия пост
# 2 792
Смятам, че от Ракево е чиста храната, нямам идея как да го докажа, освен чрез вкуса - много вкусна е. Вие как доказвате, че от тези или онези магазини е Чиста храната?

Като се интересуваме от състава на продуктите, къде се произвеждат, как.
Виж целия пост
# 2 793
Смятам, че от Ракево е чиста храната, нямам идея как да го докажа, освен чрез вкуса - много вкусна е. Вие как доказвате, че от тези или онези магазини е Чиста храната?

Като се интересуваме от състава на продуктите, къде се произвеждат, как.
За Ракево знам, че се взимат от производител, правят се продуктите в с. Ракево, в София имат 4-5 магазина, доколкото знам. Затова и продуктите им не са твърде скъпи. Да се говори в случая за чипс и мусака, е меко казано несериозно; от цялата тема, почти не разбрах елби, и другите продукти, вкусни риби и пр., някой да е Установил какво точно се влага в тях. По-скоро разбрах хората какво мислят на база вкусови и други качества.

Та, за да не съм глас в пустиня - нека някой опита нещо и после да доложи и изложи тук вкусовите и други качества. Ако пък някой има друга информация - за нередности и пр., ще съм повече от доволен да ги чуя тук, тъй като определено на този етап им ставам фен. Дано не ги развалят!
Виж целия пост
# 2 794
Опитвали сме и не сме впечатлени. "Въпрос на вкус" - казала котката и си облизала опашката. Та, за това темата не е какво ми харесва на вкус.
Виж целия пост
# 2 795
Здравейте,

от известно време се чудя защо изобщо следя тази тема! Тук определено много малко и то от определени потребители се говори за чиста храна! 90% от мненията са на кой какво му е вкусно и в допълнение информация, която просто се пуска от някъде (риба, пуешко месо, мляко и т.н.), но за проверка на чистотата на споменатите продукти  Naughty
Така че без да защитавам когото и да било, попрочетете темата и после се заяждайте! Не виждам нищо лошо сред купищата "вкусни" коментари човекът просто да попита и да изкоментира в духа на темата!

Сполайте и със здраве и от мен! Както казах не намирам темата за полезна, а когато се започне да се държи и тон  #Crazy

И за да не е спам благодаря на ЗаСлон за информацията, която съм прочела от нея и за споделеното на ЛС.  Hug
Виж целия пост
# 2 796
Земенея са класически пример за драстично спадане на нивото след добър старт. И не само заради един от артикулите им, в който са си написали, че добавят сухо мляко.

За магазините Млекарница от едно време- магазинът на Нишава бил закрит от около година.

Jobon4e, приятно е да се споделя с другите търсещи Simple Smile
Виж целия пост
# 2 797
Извинете, ако вече е обсъждано, днес попаднах на брашно Екосем в кварталния магазин, пише, че са смлени на каменна мелница и без изкуствени добавки, подобрители и избелители. Има доста голям избор - от лимец, спелта, пшени4но, ориз, царевица и прочее. До тях имаше брошура, чета и звучи добре, но дали някой ги е пробвал?
Ето сайтът им: http://www.ecosem.bg/
Виж целия пост
# 2 798
Откъде купувате чиста риба? (може да сте коментирали, но не ми се чете цялата тема).
Последната,която купих от голям рибен магазин имаше вкус на лекарство  Sick

Аз лично купувам дива риба от гръцкия магазин на Дойран. Съвсем друг вкус има, но и цената е  Crazy та ядем риба само един път седмично ...  Tired

В Метро в петък вечер доставят риба, събота я пускат за продажба. Всички рибни магазини в София зареждат от там, в т.ч. и магазинът на Дойран, нищо, че човек остава с впечатлението, че рибата там я доставят директо от Гърция.
Виж целия пост
# 2 799
Извинете, ако вече е обсъждано, днес попаднах на брашно Екосем в кварталния магазин, пише, че са смлени на каменна мелница и без изкуствени добавки, подобрители и избелители. Има доста голям избор - от лимец, спелта, пшени4но, ориз, царевица и прочее. До тях имаше брошура, чета и звучи добре, но дали някой ги е пробвал?
Ето сайтът им: http://www.ecosem.bg/
Брашно Екосем купувам от магазин когато се налага и съм много доволна.
Не съм проверявала нищо обаче.
Другите "брашна" са коктейли от химикали с 3 пъти по-ниска цена, невероятно!

На ул.Гурко" близо до "Шишман" има био палачинки, с масло и всякакви био добавки на Хармоника.
Цената е 3.90 за вариант с био сладко от нещо странно (глог би беше, не помня, но детето много хареса) и още 1 -2 добавки от типа на подправките.
Има всякакви солени варианти също.
Цените са като в магазините, а детето казар че даже са по-ниски, сравняваше вафлите  Joy
Виж целия пост
# 2 800
Да споделя за Ракево - превъзходен айрян, страхотни яйца, много достъпен откъм цена кашкавал (смея да твърдя, че не е по-лош от Маджаров БДС), чудесно сиерене!
В Ракево на въпрос, колко е зряло сиренето, отговор не получих. Веднъж попаднах на един от собствениците, отговори, че било много сложно. Колкото до вкуса, за съжаление с химията всичко се докарва!!!
Виж целия пост
# 2 801
Да споделя за Ракево - превъзходен айрян, страхотни яйца, много достъпен откъм цена кашкавал (смея да твърдя, че не е по-лош от Маджаров БДС), чудесно сиерене!
В Ракево на въпрос, колко е зряло сиренето, отговор не получих. Веднъж попаднах на един от собствениците, отговори, че било много сложно. Колкото до вкуса, за съжаление с химията всичко се докарва!!!
Ще питам и аз:) Да видим какво ще кажат.
Апропо, вие мислите ли, че процесът е много прост? Като ония статии - как да си правим домашно сирене, кило мляко, захар, сол да кипне и айдееееееее! Става - ама нещо като нищо приличащо на извара, да речем.
 С химията е просто, да. А не вярвам в ракево чак химия да ползват или нпоне силно се надявам да не е така...
Виж целия пост
# 2 802
Да споделя за Ракево - превъзходен айрян, страхотни яйца, много достъпен откъм цена кашкавал (смея да твърдя, че не е по-лош от Маджаров БДС), чудесно сиерене!
В Ракево на въпрос, колко е зряло сиренето, отговор не получих. Веднъж попаднах на един от собствениците, отговори, че било много сложно. Колкото до вкуса, за съжаление с химията всичко се докарва!!!
Ще питам и аз:) Да видим какво ще кажат.
Апропо, вие мислите ли, че процесът е много прост? Като ония статии - как да си правим домашно сирене, кило мляко, захар, сол да кипне и айдееееееее! Става - ама нещо като нищо приличащо на извара, да речем.
 С химията е просто, да. А не вярвам в ракево чак химия да ползват или нпоне силно се надявам да не е така...
Аз самата правя сирене и нещата, не са толкова сложни. За съжаление по магазините, почти няма нормално сирене.
Виж целия пост
# 2 803
Наистина ли? Ако не е проблем - кажете рецепта и начин на приготвяне, може и на лични.
Виж целия пост
# 2 804
Наистина ли? Ако не е проблем - кажете рецепта и начин на приготвяне, може и на лични.

В Кауфланд продават комплект за правене на сирене заедно с маята, там подробно е описано. Трябва да си намериш истинско мляко /да не ти го разреждат с вода/  и това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия