Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 763 925
  • 6 501
# 6 495
Какво е "дълбоко пържене"? За първи път го чувам, а не е да съм без опит в кулинарията .
Като пържа картофи, от картофи, а не бланширани, дълбоко ли ги пържа? А кюфтета?
Виж целия пост
# 6 496
Дълбоко пържене е във фритюрник, потапяш продукта да плува.
В тиган си е просто пържене - с олио на дъното. Кюфтета - въртиш ги в тигана, ама не плуват буквално в мазнина.
Виж целия пост
# 6 497
Ами, то е фраза от английския – "deep frying". Аз, дето си нямам грам понятие от готвене, това съм го чувала в някакъв контекст поне 100 пъти през живота си. Grinning
Виж целия пост
# 6 498
Царевичното олио е с по-висока точка на димене и е подходящо за пържене.
Виж целия пост
# 6 499
Мисля, че и кокосовото масло е подходящо за пържене на много висока температура.
В Гърция знам, че се ползва царевично олио за фритюрниците.
Виж целия пост
# 6 500
На бг е възприет изразът "маслена баня", може би от френски, на английски е deep fry
Виж целия пост
# 6 501
И в Гърция, и в Турция ползват царевично олио за пържене, у аз така знам. Подходящо е за високи температури.
P.S. Не всички ползваме английски свободно в ежедневието си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия