Коледно настроение! - 2

  • 115 234
  • 755
# 375
Замесих ванилените кравайчета и меденките на Джули,последните изпекох ,но имам проблем с намазването с какаото.Не се получава плътна покривка и стои на линии.Намазах само няколко и се отказах.Опитах да намажа с разтопен шоколад и се получи малко по добре ,но пак не ми хареса.Кажете моля ви къде бъркам,с какво нанасяте сместа/според мен четката ми не е добра/?И друго тези които намазах с шоколада след 1 час бяха омекнали,ако намажа повече от сладките с шоколад ще издържат ли до Коледа.Много ми се иска да станат добре и ще опитвам докато се получи,защото на вкус са страхотни,играх си да ги разточвам тънички ,не се промениха при печенето.Но това че не се получава хубав и равномерен кафяв цвят ме дразни и мисля че като започна да ги рисувам няма да се откроява добре глазурата.Помагайте по-опитни момичета
Виж целия пост
# 376
hrisinda, моят опит с шоколада е, че се получават най-гладки, ако се потапят в шоколада, вместо да се мажат. Ето тук са някои, к. съм правила по този начин предишните години: (само кафевите са с шоколд)
Виж целия пост
# 377
Аз ходих миналата събота до Три уши - имаше и черна и кафява боя. И даже 3 вида червено - ягода, малина иииии не помня третото Simple Smile. Доста боички имаше от течните. От тези на прах по-малко като вид имаше, но не е като да няма Simple Smile
Виж целия пост
# 378
Страхотна тема, много зарибяваща.
Вече едвам се удържам да не започна със сладките за Коледа. Миналата седмица направих една доза шприц бисквити по рецепта на Танита, много вкусни, дъщеря ми се кефи много докато ги правихме. Само ме пита кога ще правим заедно сладки, да изрязва с формичките. Ще правя с помощничката ванилените кравайчета, линцеровите сладки, шприц бисквити, меденки и шоколадови трюфели.
Но имам един въпрос към по-опитните. Може ли да ползвам смляна захар, вместо пудра за тестата, за овалването ще е пудра?  Защо се ползва пудра захар, а не кристалната в някой рецепти?
Виж целия пост
# 379
Силно повлияна от прекрасната тема,снощи забърках ванилените кравайчета,а току що ги извадих от фурната.Станаха прекрасни на вкус.Само си мисля,че май цяла нощ в хладилника им е много,беше се втвърдило тестото доста.Поизчаках го малко и после с ножа така както си е на топка го рязах с нож и оформях фитилчетата.Ето ги:

Ще ги правя пак,че тези предполагам няма да устискат до Коледа Grinning

A и за пълнените меденки на Мариета(аз на Ванчето правих) да кажа,че при мен не се разляха,а се напукаха отгоре.Чудя се защо Thinking А за омекването им,при мен омекнаха още докато ги слепвах,мисля че не трябва да се препичат изобщо
Виж целия пост
# 380
Ist, разликата на практика едва ли ще е забележима от птичи поглед.  Пробвала съм Wink

Но все пак - разлика има. С пудра захар тестото става по-гладко и не толкова сладко.

Ако искаш да си прецизна все пак си ползвай пудра захар - първо в пудрата захар има процент нишесте и/или други противослепващи добавки, които й придават тази гладкост. Затова ако я сложиш във вода - тя прави водата мътна, а не се разтопява без остатък като кристалната. И в купешките опаковки има два вида пудра захар съм забелязала - едната си наистина гладка като талк - истинска пудра захар, а другата си проблясва на кристали - явно си е смляна кристална.
Виж целия пост
# 381
Дес, сладките се напукват, когато сухите съставки (брашното) са в повече или мокрите по-малко (напр. яйцата са по-дребни).
Виж целия пост
# 382
Благодаря,Rumya Hug Ще го имам в предвид.Сега като се замисля,добавях брашно докато тестото ми стане приятно за работе,нелепнещо.То в самата рецепта не е упоменато количеството брашно Thinking
Виж целия пост
# 383
Показвам моите първи сладки - джинджифилките на Нарина - коледно-пикантни, много ми харесаха, бадемово-кайсиевите пръчки - чудно лесни, бързи и вкусни са, ще ги пробвам по-нататък и с черен шоколад и бонбони тройка лешник от блога на Таня- също много бързи и апетитни.

Виж целия пост
# 384
Браво момичета! Страхотни идеи!  Heart Eyes От мен нещо солено  Wink Палачинка, основата е зеле с майонеза и пилешко.Украсата се вижда.
Виж целия пост
# 385
И в купешките опаковки има два вида пудра захар съм забелязала - едната си наистина гладка като талк - истинска пудра захар, а другата си проблясва на кристали - явно си е смляна кристална.
Може ли да препоръчате хубава пудра захар.На Биосет съм взимала ме е лоша,ама пак някак едра не е така като пудра.Някой ако е попадал на качествена моля да сподели.
Виж целия пост
# 386
Моми4ета Hug, като покавам снимките ви тук на колегите, се у4удват как такива КРАСОТИ ги правят НЕпрофесионалисти Laughing. Не вярват, 4е някои от сладките показани тук са направени от хора,които не са сладкари Joy.

Аз имам една молба, Praynig, ако не се льжа в тази тема имаШе една рецепта за бани4ки с ябьлка, ако някой се сеЩа кьде и кой яе беШе пуснал моля да сподели, 4е ми изглежда много уда4но и за Коледа и за Бьдни Ве4ер Wink.
Виж целия пост
# 387
Val, не знам коя баничка си гледала, но аз имам едно по рецепта на Oliver Hoffinger който често ни радва с бързи, евтини и вкусни рецепти по TV -  Puls4. Рецептата е обикновена, бърза и много вкусна, също е чудесно предложение за времето около коледна. Ябълкови банички
Иначе погледни на първа страница в тази тема, там са всички публикувани до момента рецепти.
Виж целия пост
# 388
Моми4ета Hug, като покавам снимките ви тук на колегите, се у4удват как такива КРАСОТИ ги правят НЕпрофесионалисти Laughing. Не вярват, 4е някои от сладките показани тук са направени от хора,които не са сладкари Joy.

Аз имам една молба, Praynig, ако не се льжа в тази тема имаШе една рецепта за бани4ки с ябьлка, ако някой се сеЩа кьде и кой яе беШе пуснал моля да сподели, 4е ми изглежда много уда4но и за Коледа и за Бьдни Ве4ер Wink.


Вал, от мен една много лесна, ефектна и вкусна коледна рецепта - Ябълки в кожухче - стъпка по стъпка

Виж целия пост
# 389
Вал, ето и моето предложение - Ябълков щрудел, постен е, става за Бъдни вечер:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия