Коледно настроение! - 2

  • 114 979
  • 755
# 60
За да не е само запис показвам миналогодишните трюфели
Виж целия пост
# 61
natalynaстрахотна рецепта имаш за липови бонбони,ще я направя със сигурност,децата много обичат чай от липов цвят,а и сега и двамата кашлят. Hug
Виж целия пост
# 62
ЗАПИС  Hug
Виж целия пост
# 63
 Close-mas:
Виж целия пост
# 64
А след като украсиш с нея, тази глазура изсъхва ли?Аз нещо не се справям с белтъчната.Рядка става и това е.....

Изсъхва да, трябва й повече време от белтъчната обаче - обикновено украсявам вечер и до сутринта е ок. Забравих да кажа, че розовото покритие на сладките е от същата глазура, оцветена с боя - става плътен, хубав слой.
Виж целия пост
# 65
Хей кога успяхте да стигнате да пета страница . Peace
Виж целия пост
# 66
Сладките на Наталина със сметана и маргарин  Grinning
Виж целия пост
# 67
Записвам се и аз в новата тема. Още не съм започнала със сладките, защото съм много заета напоследък, но в началото на декември ще ги подкарам по списък Simple Smile За АКК се колебая още, всяка година правя, но не успяваме да го изядем. Може тази година да направя два от една доза и едната да я подаря. Или да пробвам да направя малки АКК като мъфини, някой тук беше дал тази идея.
Като наближат празници и започвам да се ядосвам, че си нямаме Джъмбо в Бургас. В Кипър ми беше любимия магазин Simple Smile Винаги могат да се намерят изгодно дребни неща, необходими за дома.
Ще посетя Кауфланд тези дни. А хартийките за мъфини 50 бр. коледни ли са, или обикновени? Защото ако са с коледни мотиви бих дала 1.99. 

Не, за съжаление са обикновени - бели с някакви си там заврантулки, но определено не са  с коледни мотиви, иначе колкото и да струваха и аз бих си купила, но в наше село няма  Cry
Виж целия пост
# 68
А след като украсиш с нея, тази глазура изсъхва ли?Аз нещо не се справям с белтъчната.Рядка става и това е.....

Изсъхва да, трябва й повече време от белтъчната обаче - обикновено украсявам вечер и до сутринта е ок. Забравих да кажа, че розовото покритие на сладките е от същата глазура, оцветена с боя - става плътен, хубав слой.

Много благодаря за идеята   bouquet Мислех тази година да не украсявам сладки, защото боята и суровия белтък, определено ме притесняват - детето имам в предвид   Wink И едно въпросче - предполагам ще е ок да добавя към глазурата сок от нар или цвекло , за да спретна червен цвят?
Виж целия пост
# 69
хайде и аз да се запиша в темата с един въпрос:

правя маслени курабийки (традиционно: яйце, брашно, бакпулвер, масло, захар), изрязваме ги с формички, обаче като ги сложа да се пекат, тестото така се надува, че всякаква форма се губи... къде ми е грешката според вас?  Thinking

Виж целия пост
# 70
Аз само да споделя - получих си пошовете  Grinning Оказаха се по-мънички, отколкото очаквах, но ще свършат работа за белтъчната глазура. Малко по-големички са от тези на клипчето и са от пергаментова хартия.

ray, да не би да е много бакпулвера? По каква рецепта ги правиш?
Виж целия пост
# 71
mari_eta, много се впечатлих от желираните бонбони, веднага ще ги пробвам когато мога, така или иначе нещо много ябълки събрах вкъщи. Но най-много ме впечатли източника и годината - 1937!!  #Crazy Къде го намери?

Аз днес произведох едни фалшиви рафаело, по рецептата на luchkata - харесаха ми, и на колегите още повече  hahaha Разбира се, кокосът ми стигна на ръба - бях взела едни пакетчета по 45гр, отидоха 5 - остана малко за овалване, добре че имах едни цветни, дето ги продават - то и за овалването си отива доста. Но станаха много красиви, специални благодарности на Джема   bouquet Довечера ще има и снимки.

Имам и въпрос - нали съм много умна, първоначално купих едно кондензирано мляко, но не подсладено - ако просто го подсладя и пак го направя на бонбони, дали ще стане или консистенцията е съвсем различна?

Следващият път обаче ще направя на natalyna - иска ми се вътре в самата смес да няма кокос - но ще трябва да намеря вафлени кори - утре май ще правя експедиция до Кауфланд, дано да намеря и хартийки за бонбони, че да не обикалям по други места.
Виж целия пост
# 72
Много благодаря за идеята   bouquet Мислех тази година да не украсявам сладки, защото боята и суровия белтък, определено ме притесняват - детето имам в предвид   Wink И едно въпросче - предполагам ще е ок да добавя към глазурата сок от нар или цвекло , за да спретна червен цвят?

Да, няма проблем, само слагай внимателно и по-малко, за да не се втечни много глазурата и добавяй пудра захар, трябва да е наистина гъсто и лепкаво. Аз съм оцветявала също и със степчета, когато нямаше леснодсотъпни бои, пак става свежо, че и аромат има  Mr. Green .


ray
, според мен проблемът е в бакпулвера, той е повече за кексови теста, за бисквитите ползвай сода за хляб, угасена с малко оцет, с нея никога не се надуват много (освен, ако не се прекали) .
Виж целия пост
# 73
Направих кокоските "ангелски очи", благодарности за рецептата, изключително лесни и много вкусни, ще има втори опит. Преди да запълня трапчинките с желе, го позатоплих в микровълновата, така става гладко и равномерно.
А, и им добавих малко бакпулвер, уплаших се да не би да не се надуят без набухвател.  newsm78
Виж целия пост
# 74
[
Имам и въпрос - нали съм много умна, първоначално купих едно кондензирано мляко, но не подсладено - ако просто го подсладя и пак го направя на бонбони, дали ще стане или консистенцията е съвсем различна?

няма да стане, много е рядко неподсладеното мляко. И да му слагаш захар, нищо не става. Това си го изпий с кафето, а си купи подсладено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия