Коледно настроение! - 2

  • 115 234
  • 755
# 345
petia_taq, понеже чета и при хлебопекарите, но нещо се обърках - ти прави меденките на Джули в пекарната, нали? Пълна единична доза? Мерси предварително  Peace  Помня, че миналата година с омесването чак мъжът ми помага, та тази година ако успея да излъжа Северин-ката да го свърши, ще ми е голямо облекчение.
аз съм с машина до 1500гр, с две бъркалки и си измесвам цялото количество наведнъж без проблеми. Ако ти е малка машинката си го направи на два пъти. Peace
Виж целия пост
# 346
Tony_st, по спомени от миналата година, най-лесни ми бяха ванилените кравайчета. Два пъти ги правих, минимална част от втората партида едвам дочака Коледа - страхотни са. Сравнението е с меденки, звездите с капучино, джинджифиловите сладки, кифлички .... май горе-долу това бяха. Аз чакам още малко да ми поразмине и мятам един щолен тази година, пък каквото ще да става! Simple Smile

Бухта, благодаря ти! Hug И мъж ми така поръча - с кравайчета да започнем, та утре е денят Х - дано се справя. Ако се получат може и да се похваля. Blush
Виж целия пост
# 347
Момичета, снощи изпекох и една доза коледни, захарни елхи, довечера ми предстои да се боря с декорацията им и ще ги покажа. На вкус са много приятни.

Джемма, да са ти честити формичките, аз онзи ден от ТСМ купих за коледни сладки-елхички, звезички, еленчета и разни други, около 10 вида са, за 6,80. Който си няма, може да си провери там.   bouquet

От кой ТСМ ги взе?

Има един в кв. Иван Вазов, на ул. Краище, на спирката на трамвай №1, та от там, но сигурно и по другите ги има  Simple Smile, а ето и обещаните по-рано коледни, захарни елхички, у дома избиха рибата, сега пак ще трябва да правя  Mr. Green
Виж целия пост
# 348
Момичета кажете моля ви от къде купувате този бакпулвер http://media.snimka.bg/7544/021343408.jpg ,аз обърнах Кауфланд/люлин/с краката на горе,Метро и Пикадили и не мога да го открия.Споделете моля!
Виж целия пост
# 349
Споделям малко снежни човеци
Виж целия пост
# 350
Прекрасни елхички и снежковци, браво момичета, страхотни са станали  Mr. Green
Аз вчера правих негърчетата на Мариета и също ми се разляха, но тези, които не успях да издълбая просто ги намазах. И така са вкусни. И понеже не ми стигна за всички крема, ги донамазах с дуо течен шоколад. Станаха прекрасни, пак ще правя, че свършиха  Joy Но следващият път ще ги топна в млечен шоколад, а не в натурален, че ми нагарча.
И да ви разкажа, да ми се посмеете  hahaha Че на мен ми идеше да се застрелям просто! Понеже не бях напълно сигурно по коя рецепта правих миналата година меденките, забърках рецептата на Джули. Обърквам всичко и се получават едни трохи, аз се опитвам да меся, трохи се мятат навсякъде  hahaha Чета рецептата - пише, че ставало в началото сухичко, да не се слага течност. Къде ти обаче, аз меся 1!!! час и тесто не се получава, седи си същото. Започнах и вода да слагам, близо чаша отиде  hahaha Това пак си седи сухо. Накрая замина в кофата  Blush После съжалих малко, че имах 2-3 рецепти за ронливо тесто, ама карай. После прегледах рецептата на Джема и я разпознах  Mr. Green Имам си прекрасни и вкусни меденки. А тази сутрин все още миришеше на меденки канела  Heart Eyes Днес ако ми остане време ще ги украся, че вчера след фалстарта сили нямах.
Виж целия пост
# 351
Хрисинда в Кауфланд Банишора го има със сигурност , или поне миналата седмица го имаше..... Намира се на щанда с захарните пръчици , нишестетата и сушените ядки и плодове ..... Дано съм ти помогнала... Peace
Виж целия пост
# 352



    Само аз ли не мога да се оправя с линковете на първа страница?


  Натискам да отворя линка от миналата година и след това като натисна повечето рецепти ми се отваря абсолютно същият линк.Например рецептите за еклеровите елхи, дребните сладки на Стаси , коледни меденки на Галка и т.н. Има ли шанс да се оправят тези линкове?
Виж целия пост
# 353
Адашке, и при мен е така.
 
Виж целия пост
# 354
vanillla и Елспет,как направихте тази украса в бяло и зелено.Мислех ,че вече ми излезе това питане ,но не го откривам та пак да попитам
Виж целия пост
# 355
vanillla и Елспет,как направихте тази украса в бяло и зелено.Мислех ,че вече ми излезе това питане ,но не го откривам та пак да попитам

И аз същото исках да питам  Embarassed

Следващата седмица ще творя. До сега не съм правила коледни сладки, само сладкиши, но тези елхички и снежковци са страхотни, но все ми се стура, че няма да успяе да ги докарам като вашите  Tired
Виж целия пост
# 356
Майчицееее, не мога да отлепя очи от тези Снежковци и елхички, прекрасни са, браво, Ванилла и Елспет  bouquet  bouquet  bouquet!



Аз вчера правих негърчетата на Мариета и също ми се разляха, но тези, които не успях да издълбая просто ги намазах.

Пупинка, защо така - на мен никога не ми се разливат Rolling Eyes...иначе беше питала колко по-рано - според мен не повече от 4-5 дни преди Коледа, тъкмо дотогава ще омекнат идеално Peace.

Аз продължавам с репетициите - Меденки:


Тази година Коледната къщичка ще правя по тяхната рецепта - надуха се съвсем малко, равномерно и изобщо не промениха формата си. Знам ли, сигурно е от глюкозата.
Отначало са твърдички, но на 3-4-ия ден са точно същите меденки, които продаваха навремето по магазините.
Виж целия пост
# 357
Ели, страхотни снежковци  Crazy Браво!

Мари-ета, по коя рецепта си правила меденките? Извинявай, ако си казала вече- признавам си, че чета диагонално, поради липса на време  Embarassed

Аз май от тази седмица едва ще започвам, но пък нещо взех да се отказвам от АКК-то....Така и така само аз го ям. Правя го само заради правенето в общи линии. Може би ще остана на моя си щолен, който миналата година не преживя ден, при все трите ми опита да правя- изяждаше се преди изстиването. Как си опазвате продукцията вие?!?
Виж целия пост
# 358
Благодаря, радвам се, че ви харесват, те за това са направени...за Коледно настроение. Замислила съм една ядлива украса за елха, ще ви я покажа като стане готова.
Украса правя по един и същи начин от 3 години. Един белтък, 120гр. пудра захар пресята 2 пъти. За контур по-гъста глазура, за пълнеж както е при снежковците, с няколко капки лимонов сок - по-рядка. Гъстата нанасям с пош, рядката с лъжичка. Моите проблеми идват при оцветяването на украсата. Понякога не ми стяга глазурата заради боята, вчера така стана със синята боя, за това снежковците нямат шалове. Не е късно де, след ден, два пак ще бъркам.

Как ги опазвам, ами не ги. Отделям няколко, които искам да подаря и друго всичко оставям в ръцете на хиените. Кексове, сладки, не ми пука честно. Губя интерес в момента, в който ги оцветя.

Аз пък искам да се науча да снимам така хубаво.
Виж целия пост
# 359
Ти си ларш! Аз съм свидла- искам да си ги гледам- кво ще ми ги ядът. Има си време. Само осакатените давам...със свито сърце.

А за снимането и аз искам, ама само с искане не ставало.... Crossing Arms
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия