Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВАЖНО! За родители на деца със СОП

  • 3 746
  • 4
Уважаеми родители на деца посещаващи детска градини или училище, много ви моля помогнете заедно с вас, всички ние да информираме МОМН, подробно и изчерпателно за проблемите, с които ние и децата ни се сблъскваме всекидневно, борейки се за правото на децата ни да получат добро образование и да развият максимално възможностите и потенциала си.
За целта МОМН и ДАЗД са създали въпросник за родителите, чиято цел е да проведат проучване за работата и ефективността на ресурсните центрове и изобщо да получат обективна информация, директно и пряко от нас, родителите, за всички проблеми, с които всеки един от нас се сблъсква и се бори всекидневно.
Резултатите от проучването и проблемите поставени от нас попълвайки анкетата, ще послужат, за да се преприемат необходимите промени.
 
Ето въпросника за родители:

http://dox.bg/files/dw?a=865e202d8d
 
Попълнените анкети изпращайте на мейла на „Национален алианс Усмихни се с мен” - na_usmihnisesmen@abv.bg
 
Ние ще изпратим получените анкети до ДАЗД и МОМН.
 
При провеждане на проучването МОМН са поставили изрично предварителното изискване, че искат да чуят и получат информация лично от родителите на децата със СОП, затова въпросниците са им два, един за родителите и отделно такъв за ресурсните учители, за да чуят и двете страни на този процес, За съжаление вече получихме сигнал от една майка в Сливен, че в нейното училище, където се е провело вече проучването, че голяма част анкетите за родителите са били попълнени от ресурсните учители с мотив, че родителите са малограмотни и неграмотни, т.е родителите дори не знаят, че се извършва проучване по дейността на Ресурсните центрове и изобщо съществуващите проблеми. Опасността да се изкривят резултатите от проучването е много голяма, затова е много важно и ние да се организираме и да попълним въпросника, и да изпратим неизкривена информация до МОМН.
Виж целия пост
# 1
pogar Аз попълних анкета и я предадох на ресурсния учител. Доколкото знам при нас всичките деца, които са на ресурсно подпомагане родителите са попълнили. Също така, лично представители на МОМН говориха с мен за проблемите в училище.
Виж целия пост
# 2
pogar Аз попълних анкета и я предадох на ресурсния учител. Доколкото знам при нас всичките деца, които са на ресурсно подпомагане родителите са попълнили. Също така, лично представители на МОМН говориха с мен за проблемите в училище.

Дороти, това е чудесно  bouquet
Надявам се на повече места да се чуе каква е ситуацията в момента, за да се променят нещата и нашите деца най-после да получат нужната им в училище помощ.
Виж целия пост
# 3
И ние получихме такъв въпросник от ресурсната и го попълнихме.
Виж целия пост
# 4
Попълнените въпросници изпратени от всички вас, надлежно и прилежно са приложени при останалите въпросници за родители на МОНМ- Тео лично ги е  пратила до зам. министърката, и вече има обратна информация, че са приложени старателно, в момента са възложили на НБУ мисля, ако не греша, да направи анализ на резултатите.
Нещо като статистика на резултатите, която сега ще ползваме и е от изключително значение при писането на стандартите и стратегията за приобщаващото образование.
Благодарим ви за съдействието!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия