Мразя да готвя целогодишно, но се налага спорадично :) - епизод 3

  • 31 074
  • 726
# 60
Руло "Стефани".
И зелена салата с краставици и царевица.

Петък - паста (талиатели със сметанов сос, шунка и пармезан)
Събота - картофи с наденички на фурна
Неделя - пиле фрикасе
Виж целия пост
# 61
Ти си злато безценно! Мнооого ти благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 62
Ха, в неделя и аз съм замислила пиле фрикасе.
Виж целия пост
# 63
ние тази вечер сме на супа със салатка.
Виж целия пост
# 64
Ох, умирам от глад, а не ми се готви. Mr. Green

Лято, я кажи тия картофи с наденички как стават, моля те?
Виж целия пост
# 65
Наденичките са от тези, които приличат на кърначета, ама не съвсем. В смисъл, че не са една дълга безкрайност, а са си нарязани - малки и тънки, не знам как им е името.
Беля картофите, режа ги на филийки, овкусявам със сол, малко червен пипер, шарена сол или каквото там по принцип им се слага като подправки, заливам с вода, добавям малко мазнина, отгоре нареждам надениците и пека в силна фурна.
Елементарно, като всичко, което аз готвя Mr. Green
Виж целия пост
# 66
Наденичките са от тези, които приличат на кърначета, ама не съвсем. В смисъл, че не са една дълга безкрайност, а са си нарязани - малки и тънки, не знам как им е името.

Вурстчета?

Ние - пиле с ориз, зелена салата и ако си намеря детегледач - тарталети.......
Виж целия пост
# 67
Не, точно като кърначета са на вид, но не са навити на спирала, а стоят като отделни, тоест както изглеждат вурстчетата.
Та, след цялото ми сложно обяснение да спомена, че, когато въпросните наденички липсват, купувам кърначета.
Така че... само дето се обяснявах толкова Blush
Виж целия пост
# 68
Не, точно като кърначета са на вид, но не са навити на спирала, а стоят като отделни, тоест както изглеждат вурстчетата.
Та, след цялото ми сложно обяснение да спомена, че, когато въпросните наденички липсват, купувам кърначета.
Така че... само дето се обяснявах толкова Blush

Сатленка?
Виж целия пост
# 69
Днес бяхме на месечния пазар.  Би било добре, продуктите сами да можеха да се наготвят с меню за всеки ден до 31 декември. В хладилника си почива едно парче свинско бон филе и изобщо не знам, какво да го правя. Мъжът ми го искал с червено вино и нам к'во си. Да взема утре и да го изненадам. Няма да правя нищо за ядене, но пък ще изпия виното  Mr. Green
Виж целия пост
# 70
И ние вчера напазарувахме яко - свинско, телешко, скумрия, хек за Никулден.
И накрая ядохме омлет с наденичките. Mr. Green
Виж целия пост
# 71
И ние вчера напазарувахме яко - свинско, телешко, скумрия, хек за Никулден.
И накрая ядохме омлет с наденичките. Mr. Green

Намерила си наденичките?
Кажи, моля те, как се казват, че от вчера съм в чудене...
Виж целия пост
# 72
И ние вчера напазарувахме яко - свинско, телешко, скумрия, хек за Никулден.
И накрая ядохме омлет с наденичките. Mr. Green

Намерила си наденичките?
Кажи, моля те, как се казват, че от вчера съм в чудене...

А не, аз си ги имах от оня ден. Обикновена варена наденица.
Иначе такива, дето описваш ти, даже рядко съм виждала.
Виж целия пост
# 73
За днес съм замислила едни бързи кренвирши с кашкавал, запечени на скаричката  Wink
Виж целия пост
# 74
Нини, мога да ти предложа лесна и ефектна рецепта за бон филето Wink

Режеш го на парчета, около 3 пръста дебели /аз ги наричам пънчета/. Овкусяваш ги както ти душа иска. Всяко го увиваш в бекон, прикрепяш бекона с клечка за зъби и мяташ на скарата.
Отделно им правиш сос, какъвто искаш - със синьо сирене, или с гъбки... Изглежда, че много си се трудила, а е въпрос на половин час  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия