Мразя да готвя целогодишно, но се налага спорадично :) - епизод 3

  • 31 087
  • 726
# 75
mama L упер си. Само бекон трябва да купя. Много обичам синьо сирене и винаги имя някое парче в хладилника.
Виж целия пост
# 76
Нини, в йенска тенджера с кисело мляко/сметана, гъби, чесън и подправки каквито обичате, черен пипер (евентуално)...
Виж целия пост
# 77
Ей, ама наистина сте страхотни!  Hug
Виж целия пост
# 78
Пред малко писах в темата с хитринките за пестене на време и се сетих, че тук не съм споделила следното улеснение. Когато сготвя по-голямо количество и ястието не става за замразяване, пълня в буркани и слагам в миялната машина. Докато измие чиниите и консервите ми са готови.   Laughing
Виж целия пост
# 79
Аз наготвих вчера и за днес имам
а за почивните дни да готви мъжа ми -аз нямам идеи
Виж целия пост
# 80
Когато сготвя по-голямо количество и ястието не става за замразяване, пълня в буркани и слагам в миялната машина. Докато измие чиниите и консервите ми са готови.   Laughing

 smile3506 Вярно ли? Че някой си мият зелената салата в миялната - бях чувала, ама това...въобще нямаше и да ми дойде наум.......

Патешко с кисело зеле - лесно и вкусно, от типа - само се готви......
Виж целия пост
# 81
СПУНК ти ме уби с един изстрел.Как ще слагаш бурканите да се консервират в миялната?Умното си е умно.Страшно ме разсмя,но се надявам това да е истина или ни връзваш?Признавай.
Виж целия пост
# 82
Вчера- боб, днес- заме сихме със свеки тесто за утрешна питка или мекици, а утре половинката е рожденник и се мъча да измисля орд овър някакъв- лесен и непипкав . newsm78 Идеи?
Виж целия пост
# 83
Извара, кисели краставички, чесън, червен пипер (по желание), майонеза, може риба тон да сложиш, царевица - ама това е по желание. сместта я сервираш като салата или увита в шунка (ако бебока позволи) Laughing

Салата от броколи - сваряваш на пара/в тенджера, малко чесън, майонеза и готово.
Виж целия пост
# 84
Програмата, която ползвам най-често е с основно измиване на 52оС и плакнене на 70оС. Температурата и времето са достатъчни, за да се получи вакуум. Оставям около един пръст празно пространство до гърлото на буркана. Ако яденето е по-гъсто /мусака, ориз/, не трябва да се натъпква плътно. Е, мусаката има малко неугледен вид при сервиране, но това са подробности.  Laughing
Може да опитате с буркан пълен с вода. Само избирайте меки капачки.
Мама Цоцоланка, и аз съм чувала за зелената салата, но да пускам миялна за две марули ми се струва нерентабилно.

Отчет: млечна супа, пиле с картофи, зелева салата и един сладкиш. Тази вечер прекалих с готвенето.  Innocent
Виж целия пост
# 85
И аз съм за тук.
В готварския се чувствам като Алиса в страната на чудесата..., трябва да има някаква магия при приготвянето на това, което показват там. А аз не я владея  Laughing
В момента се опитвам да сготвя пилешко със зеленчуци на фурна.

 
Виж целия пост
# 86
Препоръчах аз метода с миялната, но снощи един буркан леща не се затвори.  Blush

Какво ще я правим рибата утре?  newsm78
Виж целия пост
# 87
Ще пържим хек ние.
Имаме и шаран де, ама на мен ми е гадно даже да го гледам.

Вчера правих едни пържолки с гъби и сметана, чудни станаха.
Днеска милото опече пиле на грил, че само той знае как се слага това чудо.

А аз пак се издъних с тирамисуто. Жалко за хубавите бишкоти.
Слагам сметана, слагам крема сирене, обаче като сложа и яйцата и всичко става на чорба, а не на крем! И не стяга тая чорба. Даже желатин сложих!
Виж целия пост
# 88
Днес най-малкото ми звере остарява с една година - почерпете се!   party023 beer2
Виж целия пост
# 89
Много щастие и късмет на детето и на вас здраве и сили да си го гледате!   newsm67
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия