Мразя да готвя целогодишно, но се налага спорадично :) - епизод 3

  • 31 084
  • 726
# 660
 

Преди малко панирах броколи - стават бързо, много са вкусни, и всички вкъщи много ги обичаме.
   Мамче, като каза панирани - по трудния начин - в тигана или по лесния в тавичка и във фурната.Мисля така да постъпя с един карфиол минал през уреда за готвене на пара. Обаче не ми се обикалят котлони, а и в къщи никой не е любител на този вид храна. Но пък понеже ме заплашиха с гости тази вечер, може с тях да го споделя. Те няма къде да се дърпат. Mr. Green
Виж целия пост
# 661
Амбърче, в тигана ги правих.Преди това малко ги запарих в гореща вода.
Виж целия пост
# 662
Аз всеки път ги правя на пюре броколите, като тръгна да ги готвя!
Последния път даже не съм ги бланширала и пак се разпаднаха.
Виж целия пост
# 663
Аз всеки път ги правя на пюре броколите, като тръгна да ги готвя!
Последния път даже не съм ги бланширала и пак се разпаднаха.
Смеси ги със сирена и сметана и ги кипни на котлона. Къде ще си играеш да ги панираш китка по китка...
Виж целия пост
# 664
Аз всеки път ги правя на пюре броколите, като тръгна да ги готвя!
Последния път даже не съм ги бланширала и пак се разпаднаха.
Смеси ги със сирена и сметана и ги кипни на котлона. Къде ще си играеш да ги панираш китка по китка...

Не ги панирам аз. Правя на котлон пиле с броколи и сирена.
Виж целия пост
# 665
Аз пък броколи въобще не обичам. Бамя също.
Виж целия пост
# 666
Здравейте,
отскоро намерих тази тема.
Доколкото разбирам темата е за мързеливи готвачки, или казано НЕготвачки.  Laughing
Коментирате броколи...Миналата седмица взех броколи и не знаех какво да ги правя.Дадоха ми идея да ги сваря и така да се хапват с сол и оцет - изобщо не ми харесаха. Другата част я пуснах със пилешко и що годе стана за ядене... Малко преди това (преди месец да кажем)се бях престрашила да направя броколи на тиган със сметана и топено сирене , беше страшно вкусно и си мислех как може да не съм яла броколи до този момент.
Бих искала да ви помоля за рецепти с броколи, тези които коментирате за да се пробвам отново да направя броколи или наистина повече да не купувам.
Доста разбъркано разсъждавам , ама дано сте ме разбрали. Та конкретно интересувам се от "пиле с броколи и сирена" , панирани броколи и двата варианта.
Хубав ден на всички.
Виж целия пост
# 667
Намерила си къде да питаш. Joy
Това, казано най- добронамерено.
 Hug
Виж целия пост
# 668
Е,що. Нали са им станали броколито пане...
А бе, няма значение.Ще си ядем бърканите яйца и това ще е  Laughing
Виж целия пост
# 669
  Снощи като се вдъхнових от вашите броколи, отидох и си купих. Ръчнах ги във фурната с малко топено сирене и една сметана,сол и черен пипер. Чудни станаха. Чак и ММ ги нападна.
Виж целия пост
# 670
Ръчнах ги във фурната с малко топено сирене и една сметана,сол и черен пипер. Чудни станаха. Чак и ММ ги нападна.
Hug
Това си го цитирам, и другият път ще го пробвам.
Но дори и така приготвени пак се късат китка по китка... Wink

Днес правих задушени воденички с картофки, сметана и кашкавал в йена!
По рецепта на една съфорумка.
Много вкусни! Heart Eyes
Виж целия пост
# 671
Броколи обичам с макарони, царевица, колбас, майонеза, соев сос и кетчуп - става нещо като салата-предястие, може и за мезе.
Иначе задушени със сирената и сметаната са си класика. Отгоре със запечен кашкавал.

Днес имам една десетица кебапчета изостанали и понеже не ги обичат моите хора, ще ги разваля, ще добавя лук и ще ги оформя като кюфтета. Все пак е събота днес и мога да отделя едни 10 минути за настъргване на лук и оформяне на кюфтета. После още 10 на скарата. И още десет да помисля каква да е салатата.
Виж целия пост
# 672
Бях забравила за моята любима темичка!

  Аз днес бях на работа и успях само едни бутерки с кренвирши да направя за вечеря. А утре какво ще е не знам. Не ми се готви и това е.
Виж целия пост
# 673
Да ви кажа до какво води мързела - от цяла седмица се каня да правя лазаня.
Като погледнах рецептата, окончателно се отказах - това е някаква супер сложна манджа в 4 стъпки и 2 соса!
Направих едно руло Стефани с каймата и това е!
Виж целия пост
# 674
  Лазанята съм я зачеркнала отдавна като възможност. Гостувах на едно италианско семейство в Милано. Децата пораснали,мъжът върти фирмата, съпругата - се грижи за дома и уюта само. Посрещна ни по всички правила на етикета и сервира прекрасни италиански вкусотии. Едното беше лазаня. Облизах си пръстите. Когато я попитах за най-простото за приготвяне италиански блюдо ми каза - лазаня. Започна да ми описва как се приготвя и ми се изправиха косите.  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия