Мразя да готвя целогодишно, но се налага спорадично :) - епизод 3

  • 31 072
  • 726
# 675
 Joy
Ох, много сте ми сладки  Hug

Аз пък да споделя нещо, дето вчера го врътнах и много ми хареса. Една малка глава карфиол я бланширах. Не е чак толкова врътня. Накъсах на розички, мънички и с малко сол. После я изсипах в тавичка, а през това време с вилица разбих един пакет готова смес сос бешамел на доктор Йоткер с половин литър прясно мляко. / Моля да ме извинят дамите, които не ползват такива смеси/. Залях карфиола, нарязах малко масло отгоре и рендосах около 100 гр кашкавал. Пекох до зачервяване. Забравих да спомена сол и черен пипер. Стана божествено. Като крем беше и се топеше в устата.
 Peace
Виж целия пост
# 676
Дамите, които не ползваме такива смеси, го заливаме с мляко, брашно и яйце. Добавяме сирене и кашкавал за разкош и гръмко го обявяваме за "суфле".  Wink
Виж целия пост
# 677
 а някои дами го хвърляме във фурната с червен пипер и някакво масло.  Embarassed
Виж целия пост
# 678
а някои дами го хвърляме във фурната с червен пипер и някакво масло.  Embarassed
Бре, това е още по-лесно! Ще пробвам да го пробутам.  tooth
Виж целия пост
# 679
Момичета, Пешеходке Heart Eyes, позволете ми да ви предложа една вкусна супичка, която се приготвя с минимум усилия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127588.0  Hug

Виж целия пост
# 680
Запис! И аз съм за тук  Embarassed
Виж целия пост
# 681
От мен една супер лесна рецепта с тиквички: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BD%D0%B5
Виж целия пост
# 682
Цоцоланке, ти отглеждаш повече мъже дори и от мен... къде ти хрумна да ги храня със супичка hahaha, после за вечеря какво да им поднеса? Себе си?  Heart Eyes

Лучената супа дето я споменах по-горе беше обилно гарнирана с наденци и пр. Само аз и малката я ядохме натюр Rolling Eyes
Виж целия пост
# 683
  Мамо Цоцоланке, днес се вдъхнових от твоя гювеч с пилешки пържолки и гъбки. Само че в моя вариянт след првоначалното загряване на гъби,месо и краставички, ме завъртяха служебно та бухнах сирена и гъби и го забравих около час. Сега гледам добре изглежда. Ще го дегустираме. Не знам моето капризното след тренировки дали ще е достатъчно огладняло да се навие да яде нещо.
Виж целия пост
# 684
Цоцоланке, ти отглеждаш повече мъже дори и от мен... къде ти хрумна да ги храня със супичка hahaha, после за вечеря какво да им поднеса? Себе си?  Heart Eyes

Лучената супа дето я споменах по-горе беше обилно гарнирана с наденци и пр. Само аз и малката я ядохме натюр Rolling Eyes

Това за надениците не го бе написала, ах тиииии.....Ами и тази ще я гарнирате с наденици, амаха Crossing Arms....Тя по оригинал е с пилешко месо, сварено Whistling.....

Пешеходков едва ли ще има нещо против като му се поднесеш....да го поздравиш тоз хубав човек.....

Е....гювеча е друго мързеливо чудо....

 A m b e r-че, ама и ти една хитруша.....Той профила май е с мъжко име, ако не се лъжа Party.....Дано ви хареса, ще очаквам отзиви......
Виж целия пост
# 685
Пешеходке, Цоцоланке, newsm20 с толкова гърла, сигурно белите по 3кг картофи за една мусака.
Виж целия пост
# 686
Снощи изобретих лесно пиле фрикасе!
Взимате направо филе от магазина. Нарязвате го /моето беше на парчета/.
Мятате го в дълбок тиган с олио.
Покривате го с капак, за да се задуши.
Като е почти готово приготвяте в купичка следната смес - 1 к. кисело мляко, 2 с.л. брашно, сол, черен пипер, чесън намачкан или каквото искате. Който иска да слага и яйце.
Изсипвате при пилето, изчаквате да се сгъсти и готово!
Виж целия пост
# 687
  Дидка, гювечът снощи стана чудесен. И беше одобрен. И по бързия начин пак е супер.   bouquet

  Днес за обяд взех една пица от Лидъла. Не съм фен на подобно хранене, но сутринта трябваше да тичаме до един доктор до Лидъла  и после да залягаме, кой върху работа, кой върху домашни до 11.
За довечера имам да обикалям едно цяло пиле. Големият твърди, че не обича фрикасе и не ми се ще да пробвам.

 
Виж целия пост
# 688
Чудесна темичка, мързеливичка, и за работещи е идеална. Записвам се за бързи и лесни идеи.
Виж целия пост
# 689
Пешеходке, Цоцоланке, newsm20 с толкова гърла, сигурно белите по 3кг картофи за една мусака.

Забрави кило  кайма, половинка моркови.... Да не ти разказвам палачинки как правя Laughing

Снощи изобретих лесно пиле фрикасе!
Взимате направо филе от магазина. Нарязвате го /моето беше на парчета/.
Мятате го в дълбок тиган с олио.
Покривате го с капак, за да се задуши.
Като е почти готово приготвяте в купичка следната смес - 1 к. кисело мляко, 2 с.л. брашно, сол, черен пипер, чесън намачкан или каквото искате. Който иска да слага и яйце.
Изсипвате при пилето, изчаквате да се сгъсти и готово!

звучи добре - ще  пробвам...

В неделя готвх месо с ориз в най-голямата тава, вчера го доядохме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия