захранване с картофено пюре

  • 26 726
  • 41
# 30
аз да ти кажа честно не карах постепенно въвеждане. сестрата в консултацията ме посъветва така да правя ама аз реших че не е такъв риск и ми давах първо картофено пюре, което мн ни измъчи - 2 седм някъде му давах за да заместя едно хранене, после ми дадох картоф с морков - 2 дена давах щото моркова го беше пил на сок преди това. и после 4 дена спанак с картоф  -цяло пюре. но чаках 4 дена зза да видя дали му понася. сега вече ще почна да му давам малко купени пюрета със зеленчуци коитоо нямам в момента.но пак ще изчакам 3-4 дена преди да сменя зеленчука, защото обикновено веднага се разбира понася ли му, но все пак...
да то кажа bisera75 по принцип тиквата не е зеленчук. аз и доктора питах и той каза оранжевите тикви да ги слагам в плодови пюрета( ако адвам само тиква) или снякой зеленчук. вие на какъв режим сте? колко пъти ядете на ден? аз ми е мн чудно кое точно следобедно ядене да заместя с каша - в 3 или 6? защото ние все още ядеме по-6 пъти на ден а мен ме е страх да му намаля яденетата че да не остане гледно детето  Thinking
Виж целия пост
# 31
И на мен ми предстой захранване и се чудя как да почна.С купешки или домашни?Исками се аз да му ги правя ама с тези хепатити с тези гемеота незнам чудя се.
Виж целия пост
# 32
И аз започнах с картофено.
Сварявам си един картоф в джазвето и после го смесвах с кърма и малко от водичката в която е врял. Вече не добавям кърма. Но ако не се разреди става мн лепкав-то чак аз немога да го преглътна, камо ли бебето Simple Smile
Виж целия пост
# 33
По-добре да добавяш кърма. Аз пасирах картофа само в кърма. Така храненето на детето беше млечно.
Виж целия пост
# 34
За да не става картофа лепкав и глетав, трябва първо да се обели и тогава да се вари и да се пасира с водата, в която е врял!!!По време на варенето се отделят във водата точно тези вещества, които спомагат разграждането на скорбялата, и ако я изхвърлим организма ни няма откъде да си ги набави. Аз никога не съм харесвала такива картофи, които са варени необелени(а иначе много обичам картофи)-винаги става сухо и безвкусно и когато прочетох в доста книги за здравословно хранене това, разбрах защо  Peace
Виж целия пост
# 35
В САЩ захранването се започва с оризова каша,която може да се направи с АМ,кърма или плодов сок.

Ако е с плодов сок, какъв той? За да е ценен трябва да е фреш, което значи да е след 6-ти навършен месец. А ако е захранване, как да е хем ориз, хем плод?  Thinking

и аз скоро ще захранвам и в тоя ред на мисли искам да попитам - защо е по-добре (според много мами) захранване с купешки пюрета при положение, че в по-голямата част от тях (предполагам за регулиране на консистенцията, а вероятно и не само) има оризово брашно и така в крайна сметка се въвежда хем избрания плод/зелечук, хем ориз?! според всичко, което съм прочела ориза щади бебешкото стомахче и едва ли може да доведе до алергична реакция, но все пак...въвеждат се 2 неща наведнъж newsm78
Виж целия пост
# 36
AP,
Не във всички пюрета има оризово нишесте, еднокомпонентните зеленчукови особено са чисти. Дори и да и има е в минимално количество.
Препоръчва се да се дават в  началото, защото са с гарантирано качество и се предполага, че при производството им са спазени основните хигиенни изисквания.
Но много майки сами си приготвят пюретата, всеки решава за себе си.  Peace
Виж целия пост
# 37
бих искала да попитам относно захранването на мен ми казаха да запо4на с картоф та зна4и сварявам картофа и го омесвам с АМ да стане на каша и го давам на бебо или се слага и о6те не6то
Виж целия пост
# 38
бих искала да попитам относно захранването на мен ми казаха да запо4на с картоф та зна4и сварявам картофа и го омесвам с АМ да стане на каша и го давам на бебо или се слага и о6те не6то

нНа мен ми бяха казали да слогам малко масло и сол, но не го правя.Само АМ.
Виж целия пост
# 39
и аз трябва да захраня до две седмици, че вече ни е време, бебо става на 6 месеца. Въпроса ми е как раздробявате картофа? Само с пасатор или първо се намачква?
Виж целия пост
# 40
Аз само го намачквах хубаво пасатор не съм ползвала
Виж целия пост
# 41
Първо го намачквах, след това пасирах в повече мляко, за да не става лепкаво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия