Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Набира се паралелка за професионално обучение

  • 2 825
  • 5
за деца с увреждания. Предстои ни среща другата седмица с тях. За една паралелка са необходими 12-14 деца. Професионалното обучение започва след завършен 7 клас.

ЗА УЧЕБНАТА 2011 – 2012 ГОДИНА
ПГМЕ „Н.Й. ВАПЦАРОВ” ПРЕДЛАГА ПРИЕМ ПО СЛЕДНИТЕ ПРОФЕСИИ СЛЕД 7-МИ КЛАС:

офис секретар;

художествени изделия от метал;


както и възможност за обучение и на вечерни паралелки за възрастни, завършили осми клас


   Сградата на Гимназията ще разполага с:

1. Асансьор от 1 до 4-ти етаж
2. Специално изградена рампа за подход към сградата
3. Собствен транспорт за извозване на учениците по маршрут „Дом-училище-дом”
4. Специално оборудвани кабинети и работилници
5. Модерен реновиран гимнастически салон с фитнес център
6. Осигурен достъп до Училищната библиотека
7. Осигурен достъп до ученически бюфет
8. Специално пригодени тоалетни за хора с двигателни увреждания
9. Предстои сградата на училището да бъде основно санирана и обновена, обновени ще са и топлофикационните съоръжения
10. ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров” се намира в центъра на Столицата – с развита комуникационна инфраструктура и не на последно място разполага с добри специалисти , педагози и медицински персонал.


Ето и целия текст:


                               П Р Е З Е Н Т А  Ц И Я

           На Проект на ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров” – София


Проектът е свързан с с предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативни програми на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз и безвъзмездно предоставяне на финансова помощ по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано развитие” – „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна образователна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.

  Променящата се социално-икономическа среда в Столицата оказва значително влияние върху социалния статус на хората с увреждания, а ръстът на безработицата, структурните промени в икономиката, недостъпната архитектурна среда на обучаващите институции, засилиха социалната изолация на тази групи хора. Според стандартните правила на ООН , хората с увреждания имат право да живеят, да учат, да се реализират в собствените си общности.
За да осигури  равен старт за тях в Професионална гимназия по механоелектротехника „Н.Й.Вапцаров” спечели проект, с който ще даде възможност на деца с двигателни увреждания да се обучават наравно със своите връстници. Съгласно данни  на МТСП , хората с трайни увреждания са около 400 000 души, а лицата до 18 години с увреждания в София са около 10 000 .
  Целта на ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров” – София е част от тези деца да получат нужните условия за интеграция, обучение и социализация. Предстои изграждане на база, която да отговаря на изискванията за обучение на деца със специални образователни потребности.

ЗА УЧЕБНАТА 2011 – 2012 ГОДИНА
ПГМЕ „Н.Й. ВАПЦАРОВ” ПРЕДЛАГА ПРИЕМ ПО СЛЕДНИТЕ ПРОФЕСИИ СЛЕД 7-МИ КЛАС:.  офис секретар, художествени изделия от метал  - , както и възможност за обучение и на вечерни паралелки за възрастни, завършили осми клас...


   Сградата на Гимназията ще разполага с:
1.   Асансьор от 1 до 4-ти етаж
2.   Специално изградена рампа за подход към сградата
3.   Собствен транспорт за извозване на учениците по маршрут „Дом-училище-дом”
4.   Специално оборудвани кабинети и работилници
5.   Модерен реновиран гимнастически салон с фитнес център
6.   Осигурен достъп до Училищната библиотека
7.   Осигурен достъп до ученически бюфет
8.   Специално пригодени тоалетни за хора с двигателни увреждания
9.   Предстои сградата на училището да бъде основно санирана и обновена, обновени ще са и топлофикационните съоръжения
10.   ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров” се намира в центъра на Столицата – с развита комуникационна инфраструктура и не на последно място разполага с добри специалисти , педагози и медицински персонал.
Получихме подкрепата за нашата идея, да направим обучението на децата с двигателни увреждания възъзможно и реално, от Агенцията за хора с увреждания в лицето на нейния председател г-н Минчо Коралски, като и с други институции: като Агенцията по заетостта и Агенцията за защита на детето, както и неправителствени организации с идеална цел.
Надяваме се за съдействие на други институции, публични личности и медии , за да можем заедно да бъдем в помощ на нашите деца и да направим живота им по-емоционален, организиран и осмислен. С това да реализираме една полезна и добра практика , за да се впишем в европейските идеи и ценности за равен старт на всички хора по света!


Национален алианс УСМИХНИ СЕ С МЕН  na_usmihnisesmen@abv.bg

Виж целия пост
# 1
Горещо ви препоръчваме гимназията. В петък ходихме на среща с директора и екипа в училището. Нямаме думи да опишем колко сме впечатлени и във възторг от тези хора, от ентусиазма им, от всичко, което вече са направили и ще направят до началото на новата учебна година. Вече имат изцяло нова модерна компютърна зала, в която ще учат децата, чисто нова, ремонтирана и обзаведена с пари от дарение на чужденец, голяма, светла, топла.....
Видяхме проекта, до есента ще изградят асансьор от кота нула, рампи, достъпни тоалетни, пригодена спортна площадка за децата с увреждания, за мини голф мисля беше, нов физкултурен салон, ще имат стая за родителите, ако са асистенти и желаят там да изчакват децата си, бусче, което да взима и връща децата от и до домовете им......., изобщо не съм в състояние да изброя всичко....
Но това, което най ни впечатли, са директора и учителите, огромния им ентусиазъм, желание и човешкото отношение към децата с увреждания. Те вече имат едно дете с увреждане в масова паралелка, което страхотно се справя, станала е любимката на децата и директора...
Това е въодушевило екипа и са решили да направят всичко това. Тези хора са страхотни!

Те ще създадат най-добрия пример в България, за училище, професионална гимназия при това, с изцяло изградена до най-малкия детайл, достъпна и приобщаваща среда.


Всички, които се интересувате, можете да се обадите лично на доректора, г-н Зовикян, тел. 0888 44 59 72, или на г-жа Стоманярска, тел. 0885279543

Можете да отидете на място, да разгледате, да говорите.

Децата могат да се запишат за паралелките (като мечтата им е да могат и повече паралелки да направят), след 7 или 8 клас, с ТЕЛК и с документа за завършен 7 или 8 клас.

Забравих още нещо страхотно, има и вечерна форма на обучение в професионално образование, за младежи и възрастни хора с увреждания.


Утре от 15 часа, имат представяне на проекта си, в Сити хотел, ул. "Стара планина" 6
Виж целия пост
# 2
Да попитам, какво става с тази паралелка.

Има деца, които много не им върви математиката, а за тази паралелка е необходимо май това.  newsm78  Друг тип увреждане не физическо.
Виж целия пост
# 3
Te са две паралелки, като мечтата на хората беше да направят и повече, това е само началото, стига да успеят да съберат деца, т.е. да има интерес към тях и целия им труд да осигурят равен достъп и професия за децата с увреждания. Не знам какво става, защото не съм се обаждала, много се надявам всичко да е наред.

офис секретар;

художествени изделия от метал;


както и възможност за обучение и на вечерни паралелки за възрастни, завършили осми клас[/b]


Всички, които се интересувате, можете да се обадите лично на директора, г-н Зовикян, тел. 0888 44 59 72, или на г-жа Стоманярска, тел. 0885279543
Виж целия пост
# 4
Училището е сртахотно!И учителите и учениците-страхотни!
Ето сайта им да разгледате http://pgme-sofia.eu/index.php
Виж целия пост
# 5
Училището е сртахотно!И учителите и учениците-страхотни!
Ето сайта им да разгледате http://pgme-sofia.eu/index.php

Съгласна съм, страхотни са!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия