Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

19.12.2010 г.- НДК- Представяне на биофитбек метода и барабанотерапията

  • 1 733
  • 2
Фондация "Стъпка за невидимите деца на България"организира презентация, съвместно с "Либера Институт" и Биофитбек кабинети "Ненхоф"за родители, специалисти и заинтересивани на биофитбек метода и барабанотерапията на 19.12.2010 г., неделя в Зала 10, ет. 8 на НДКот 10.30 часа до 14.30.

Вход- свободен!

Биофитбек метода и барабанотерапията са подходящи и за стресирани възрастни и деца с проблем с концентрацията.

Биофитбека подпомага увеличаване концентрацията и приучаване "как да се концентрираме" и използваме максимално възможностите на мозъка си. Методът биофитбек (невротренинг) е разработка на НАСА, служела за обучение на космонафтите да "избягват стреса", а в последните 10- ина години се използва успешно за терапии на деца с аутизъм, хиперкативност, хора с неврологични заболявания и възрастни и деца, целящи да повишат концентрацията си и повишат качеството си на работа и живот.

Барабанотерапията ( ритмологията), изхождайки от факта, че ритъмът е в основата на живота, в основата на доброто психично здраве, подпомога повишаване мозъчната активност и ефективността на мозъка ни. Изследванията показват, че ритмичната музика е един от най- ефективните начини за предизвикване на синхронизация на мозъчните вълни.

http://www.youtube.com/watch?v=sJaaFVurSSA

http://www.youtube.com/watch?v=HsLjuGLUvVc

http://www.facebook.com/pages/Autism-Bulgarian-mothers-and-celeb … /151231941575326#!/video/video.php?v=1701263261044&oid=151231941575326&comments

http://www.youtube.com/watch?v=NXbGjkV0UYU
Виж целия пост
# 1
В презентацията се включват и от Асоциацията по музикотерапия в България.

Музикотерапията- слушането на силно филтрирана музика - при ниски и прехода към високи честоти подпомага процеса на изграждането на нервни връзки в периферната нервна система на мозъчната кора, което подобрява синхронизацията и преработката на информацията и повишава адекватността.

Програмата изглежда така:
Представянето на биофитбек - 10.30
10 мин- кафе пауза
От 11.40- барабанотерапия, drum circle - с включване на родителите.
От 13.00-представяне на музикотерапия метода
Залата е на наше разположение до 14.30 часа
Виж целия пост
# 2
Допълваме програмата с представяне на метода Listening Programme и пясъчна терапия Sand Play.


Програмата за слушане THE LISTENING PROGRAM, като средство за постигане на сензорна интеграция и e базирана на теории, клиничен опит, и музикалните познания на Alfred Tomatis MD, G. Alexander Doman, Paul Madaule, Robert J. Doman, Jr., Ron B.Minson MD, Richard Lawrence и др.
        Слухова преработка накратко означава какво правим с това, което чуваме и разкрива възможността на мозъка т.е. централната нервна система да преработи сигналите, идващи по слухов път. Дефицитите в тази сфера могат да доведат до редица проблеми в обучението и развитието, както до емоционални, поведенчески затруднения и изграждането на социални умения.
Знае се, че децата с аутистичен спектър имат затруднения с обработката на сензорна информация. Изследванията показват, че вътрешното времево чувство и пространствения усет са засегнати. Представянето на метода ще разкрие същността на слуховата преработка и параметрите и, как се постига сензорна интеграция и предизвикателствата, произтичащи от лошата обработка на сензорна информация. Ще разгледаме силата на музиката като терапевтично средство, подпомагащо развитието на способността за сензорна преработка.

          Пясъчната терапия работи в игрови ситуации за развиване на сензитивността и асоциативността, създава се близост и възможност за диалог, за себепознаване и себеизразяване.

ПРОГРАМА10.30 - Представяне на биофитбек метода - Станни Ненхов и Галя Иванова (с възможност родители да го изпробват върху себе си);

11.30- Кафе пауза

11.40- Представяне на барабанотерапията с организиран Drum circle- Мартин Иванов

12.40- Кафе пауза

12.50- Представяне на музикотерапията- Мария Горинова и Ангел Томов

13.30- 13.40- Кафе пауза

13.40 - Представяне на звукостимулацията по метода Listening Programme- Оля Георгиева

14.30 – 15.00 - Пясъчна терапия- Sand play-  Ангел Томов
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия