Коледно настроение! - 4

  • 51 068
  • 335
# 15
Записвам се в темата. Тъкмо направих тестото за капучиновите сладки.

Да попитам, дали някой е правил тези сладки и колко време предварително да ги направя?

джинджифилови сладки с портокалов крем
Виж целия пост
# 16
Много се извинявам, може ли някой да ми обясни как се прави украсата на сладките или да ми се прати линк, където да прочета.
Виж целия пост
# 17
Някой ако е правил тези меденки http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=31454#p31454 , би ли споделил каква глюкоза е използвал? На мен тестото ми стана адски ронливо... и май нищо няма да стане
Ако някой го привлича идеята за Джинджифилови трюфели от ядки ето я рецептата на Стойка (ББ1) в предаването на Ути:
Продукти:
2 чаши бадеми
1 с.л. канела
1 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. карамфил
1/2 чаша агаве нектар или мед
1/2 чаша сушени боровинки
1/2 чаша стафиди
кокосови стърготини
сурово брашно от рожкови или какао
щипка хималайска или морска сол

Приготвяне:
Изсипете бадемите в блендер или кухненски робот и ги смелете на брашно. Сложете канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила и разбъркайте за кратко. Добвете боровинките и стафидите и ги смелете за 5-10 секунди. Прибавете подсладителя и пасирайте до хомогенна смес. От готовото тесто оформете малки бонбонки и ги оваляйте в брашното от рожкови/какаото и/или кокосовите стърготини. Оставете вашия кулинарен шедьовър в хладилник за 30 минути за да се овкуси и стегне. Сервирайте бонбонките поднесени с чаша сусамово мляко или нещо топло като чайчино например.

Вчера ги направих и са доста добри Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Вчера слепих пробно няколко медени мечета до сутринта бяха супер меки,значи трябва да изчакам още няколко дни преди да довърша сладките си.
Виж целия пост
# 19
Включвам се тази година с известно закъснение в темата и разчитам да открия нови идеи. Миналата година правих линцерови сладки, меденките на Джули, меденките на Джема и къщичка.
Днес започнах с  тестото за линцеровите сладки и отлежава до довечера в хладилника, ще правя арменски сладки и меденки, за които още търся рецета. Това вместо запис, за да следя темата.  Heart Eyes
Виж целия пост
# 20
Да не ви изпусна  Peace!

Гуинет , много цветничко и радващо окото   bouquet!
Виж целия пост
# 21
Здравейте в новата тема. С тази скорост може би ще напълним поне още 3 теми, предполагам към петък съвсем ще завалят снимки от тазгодишната "реколта", както беше казал някой Simple Smile

Поздравления за всички за старанието и положеният труд, няма как да изредя всички поименно, но и на мен ми прави впечатление, че тази година мераклиите са много повече, а резултатаите много по-добри. Зарибихте ме и мен с тези арменски сладки, мисля да ги пробвам, а и още един Щолен да опека. Аз ще се включа с две торти от миналата седмица и едни непоказвани сладки. Направих и медена къщичка, но нея ще покажа в следващите дни. Снимките са линк към галерия, където има по-подробни снимки.




Виж целия пост
# 22
Някой ако е правил тези меденки http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=31454#p31454 , би ли споделил каква глюкоза е използвал? На мен тестото ми стана адски ронливо... и май нищо няма да стане

   Аз ги правих в началото на декември. На бурканчето с глюкоза не виждам фирма. Етикета е зелен, отгоре пише "Здраве и енергия", а под него Глюкоза. Струва ми се, че е по-гъста от меда. Купих я от хранителен магазин в сектора с диетичните храни. Не се сещам да ми е станало ронливо тестото, по-скоро бързо се скова и беше малко по-трудно да се разточи. Иначе меденките са вкусни, но май ще им сложа парче ябълка да омекнат, че още са твърди (мисля, че ги направих по-тънички).

   В тази връзка и един въпрос - когато слагате ябълката обелена ли е или не? Ако е обелена там, където се допира до меденките не се ли развалят?    newsm78
Виж целия пост
# 23
От мен само едно голо записче скоро ще си покажа творенията , но както се очертава няма да мога нищо да украся , че преди празниците много работа и работим извънредно до късно.
Виж целия пост
# 24
Момичета, много съм закъсняла да прегледам целите теми, затова от сърце ви моля да ми помогнете. Със съвет как се прави глазура за меденки. Имам боички от Била, но в каква смес ги слагам и как се размазват по готовите сладки?

И също така как се постига хубав бял цвят за глазура?

Благодаря много!
  bouquet
Виж целия пост
# 25
Здравейте момичета!  bouquet Радвам се, че ви открих и даже вече сте ме вдъхновили и след малко отивам в къхнята да се развихря. Но имам един въпрос. Решила съм да правя кокосовите бонбони, но в магазина нямаше подсладено кондензирано млякои взех неподсладено, та дали може да му сложа захар или пудра захар и колко? Благодаря ви предварително! Стархотни сте!  Peace
Виж целия пост
# 26
Някой има ли идея как мога да
спася бисквити "Трюфел"?
Направих ги преди 1 ден и
днес са вече толкова твърди,
че направо са ужасни.
Съхранявам ги в плътно затворена
кутия.
Ако сложа ябълка както при меденките дали
ще има някакъв ефект?
Виж целия пост
# 27
Направила съм само меденките на Джули и ванилените кравайчета, ама от тях не остана за Коледа Embarassed.
Виж целия пост
# 28
Shine On You Crazy Diamond, аз го подсладих с обикновена захар на вкус - около 3 супени лъжици.
 А линцеровите сладки ги слепих с лимоновия крем, който тук видях, станаха супер цитросово-коледни.
Виж целия пост
# 29
Записвам се да крада идеи за украсата на меденките. Embarassed Направих ги преди 2 седмици, ама още несъм ги украсила. Срам. Blush

Я кажете, ако взема да спретна още една доза ванилени кравайчета дали ще станат за хапване за Коледа. Че направих, ама като гледам колко са останали... мъж ми тайничко се е почерпил. Mr. Green
Пак добре, че щолена е цял още. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия