раклет

  • 9 090
  • 6
Здравейте! Искам да попитам ползвал ли е някой раклет и какво приготвяте в него? Прочетох,че се приготвят специални сиренца и картофки ,но ние едва ли ще ядем само сиренца. Ако някой има такова нещо,ще му бъда благодарна да сподели за какво друго става. Мисля,че ще печем месце отгоре,но дали ще се изпича хубаво?

http://www.lidl.de/cps/rde/xchg/lidl_de/hs.xsl/index_21797.htm
Виж целия пост
# 1
Аз имам и го ползваме много често, особено през зимата.
много любим уред.
Удобно е и за  семейна вечеря, и за гости.
За месо от горе, не съм сигурна. не е достатъчно силна за големи парчета месо освен това от мазнината почва да пуши, а се слага в средата на масата.
ние го ползваме за кашкавал, но не всеки става. Провери преди да купиш уреда дали се продава кашкавал за раклет.
От горе слагаме да се топлят сварени картофи
някой път гъби, тиквички, чушка или съвсем дребни кюфтета (2-3 см диаметър)
Виж целия пост
# 2
Не виждам снимка, но ако е с плоча/грил/ отгоре и нещо подобно       
може да се пекат малки парченца месо с марината, риба, саламчета, бекон, кюфтета и т.н/всичко на малки парченца, изпича се чудесно/. В лопатките се слага кашкавал, който след като се разтопи се залива сварен картоф. Могат да се пекат различни зеленчуци, също нарязани. Всичко е много вкусно/но и доста тежко с кашкавала, въпрос на вкус/. Към това вървят кисели краставички, салати и различни сосове за месото и зеленчуците, и много вино. Става голям димилник и може да се разтече мазнина по масата. За гости е идеален вариант, всичко се приготвя предварително в табли/плато/, картофите в покрити купи, за да са топли, сяда се на масата и не се налага да се става често.



Виж целия пост
# 3
И аз имам от доста време такъв уред,ама рядко го ползвам.Сега ме подсетихте,след празниците ще го извадя.Иначе всичко на него става вкусно,защото е на бавен огън и става сочно.Отгоре пека месо-пилешки и свински филенца,риба,скариди,бекон.А в реклетите зеленчуците за гарнитура-домати,лук,гъби,сирена.Че и хляб препичам даже.Абе всичко става вкусно и лесно.Всеки си слага каквото иска,пече си го колкото иска. За гости е  интересно и ефектно,може да се предлагат и в БГ вече,но преди години нямаше и си беше атракция.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за отговорите. Синът ми го донесе от Германия. За осем човека е. Ще го пробваме тези дни. Предполагам, че отгоре ще се изпичат по-тънки месца и наденички. А отдолу той каза,че те си слагат гъби,царевица, кашкавал,лук- както и вие сте написали. Когато са си пекли кюфтета,малко е пръскало. Така ,че няма да печем кюфтета и кебапчета,защото идеята е да се слага на масата,а там ще пръска по покривка и чаши.
Виж целия пост
# 5
Имаме от много години и сега ме подсетихте да взема да го извадя. Нашия е подарък на мъжо от сестра му, която живее във Франция. В купичките слагаме саламчета и кашкавал основно, а отгоре слагаме една тенджера със сварени картофи заедно с водата от картофите, която се подържа гореща през цялото време докато набиваме кашкавалчетата Laughing
Виж целия пост
# 6
Днес си купих такова чудо и вашите съвети за готвене ще са ми от полза, благодаря! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия