Веганството - да споделим опит 3

  • 48 323
  • 750
# 405
Ами те Техра произвеждат и подобрители, и миксове, и готови смески - по принцип:
http://www.tehra.com/?pid=2
Иначе те си държат на качеството, но нали сега ги подгониха всички фирми за контрола над диетичните хлябове. Лошо е и че са махнали надписа Без консерванти  Wink

Мммм, много богата и червена салата   bouquet Много обичам цвекло.
Реалист, и твоята е супер!  Peace
Виж целия пост
# 406
Момичета, тук съм (ако ме помните де), не съм оставила темата, нито веганството, чета ви непрестанно Heart Eyes
Ще пиша подробно утре.
Виж целия пост
# 407
Я най-сетне да се запиша и тук че ви следя честичко напоследък така или иначе... Не съм веган  Embarassed, но търся моя начин на хранене и идеии за здравословно обогатяване на менюто...
Благодаря ви момичета   bouquet
Виж целия пост
# 408
   За съжаление, промяната не е заради скандала, защото последно купих един стек в началото на декември. Не знам дори защо, но докато взимах един пакет случайно го прочетох. Вчера им писах и получих отговор, "бля, бля, бля, нали разбирате, ама трябва "гарантирано постоянно качество" и видиш ли постигат го с подобрители.  #Cussing out С или без агенция по храните положението, поне за мен е отчайващо и константно.
  Давайте идеи, моля за друга марка или мелница, откъдето да си купя.
Виж целия пост
# 409
cmilena, от Хит вземам брашно Грахам на мелница Балван, на което пише, че е без подобрители.  Peace
Виж целия пост
# 410
Какво ще коментирате за елдата продавана в момента?
Дълго време нямаше, сега пък цените са потресаващи... Кой тук писа, че вносителят ще пакетира био елда, но понеже е без сертификат, щяла да е с цена като обикновена?

моля да се включи, щото такова нещо не виждам, напротив, точно обратното... а ми трябват количества за моите елдоядни мъже Simple Smile
Виж целия пост
# 411
.:.Stef.:. , как така "ако ме помните"  Simple Smile? Очаквам включването ти и как върви веганството при вас, защото аз напоследък се предадох и хапнах зелеви сърми с кайма, няколко кюфтенца пак от кайма  Blush ...

miniemouse, добре дошла!

Аз вчера изчетох една книга - Кльощавата кучка. Наистина авторките се обръщат към читателя по-грубичко и частта, в която описват как се отглеждат животните може да се прескочи от по-чувствителните хора. Като цяло обаче са разгледани почти всички аспекти свързани с храненето, които и тук сме коментирали - за млякото, за месото, за протеините, за въглехидратите, като са цитирани и източниците, на които се позовават.

Успешен ден ви желая!

Сега виждам въпроса ти за елдата, търся си ник. И аз имам това наблюдение. Купих преди месец-два био елда /светла на цвят/ от Кауфланд 500 гр. за около 5 лв. По-късно виждам в друг магазин елда, на чийто етикет пише "бланширана", а пък е светла на цвят  newsm78 - не помня цената. Днес видях от кафявата елда, която би трябвало да е бланширана, нали - 500 гр. за 5 лв. пак.
Виж целия пост
# 412
Във Пикадили имаше сурова елда от Здраве за вас на цена под 4 лв. за 500 гр.
Във Фантастико също не беше вдигната доскоро, на биощанда - към 4,50 лв..
В Органик маркета е също 3,85 лв.: http://www.bioslunceluna.com/shop/zurneni-iadki-semena/variva.html?p=3

Стеф  Hug как я карате иначе?
Виж целия пост
# 413
Във ФФ наистина елдата е на био щанда и е 4 и 50.
Мене пък ако някой може да ме светне как да приготвя вкусна елда...цена няма да има. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 414
Щастливата аз я правя така и ми е вкусна, ама рецептата си е моя  Blush и сигурно затова. Дали ще е вкусна на друг не знам  Simple Smile.
Аз например харесвам повече вкуса на кафявата елда, а други не понасят дъха й /на мен точно той ми допада/.
Виж целия пост
# 415
ЩАСТЛИВАТА ,  и аз щях да питам, щото  ние купувахме досега само от кафявата...
и като нямаше се прежалихме с пакет зелена, био, от Китай ( това ми е голяма питанка, щото преди година вде, същата на вид зелена елда не беше био, а пък беше  от Китай.... абе гони ме съмнение...)

Сварих я след 3-4 пъти измиване , какТО е написано на опаковката 1:2.5  и стана божествена на вкус. Всички я харесаха, може да се яде почти натюр Simple Smile
Поглъща много зехтин Simple Smile

Така че вече съм й фен, само да бях сигурна, че е БИО .....
Виж целия пост
# 416
...
Виж целия пост
# 417

miniemouse ,
добре дошла сред нас! Hug
винаги се радвам на нови попълнения. И аз не съм веган. Но имам такива чести периоди. Simple Smile
иначе съм веге от отдавна.


Palia ,
с теб имаме еднакъв вкус за елдата. Hug
Обожавам я -точно печената/бланшираната.

споделила си за интересна книжка, напоследък чета книги, изцяло посветени на децата..
Щастливата ,
аз често я правя на кюфтета, пълня чушки с нея, готвя "мускака"или така, като Палия е посочила, със задушени зеленчуци.
Суровата я правя на кълнове . Понякога обаче кюфтетата са ми 50 / 50 кафява +сурова. Така стават по- пухкави. Peace
ако залееш кафявата елда с топла вода и изчакаш така няколко часа, тя вече е достатъчно набъбнала/ така също е готова за консумация/ и може да я добавиш към зеленчците за 3- 4 минути.

.:.Stef.:. ,
очаквам да се включиш пак Hug
Виж целия пост
# 418
Елда смесвам с кафяв ориз, просо, булгур...Изобщо с други зърнени, защото и на мен не ми харесва особено дъхът на кафявата елда.
И добавям зеленчуци.

Днес мислех да готвя кафява елда и просо със спанак, за да опита мъничко и бебето.
Виж целия пост
# 419
Щастливата, общо взето елдата можеш да я използваш за всичко за което използваш ориза  Simple Smile
И ние най-много я обичаме със зеленчуци (слагам и кимион), с лук и маслини, но и на пълнени чушки, тиквички или домат - не отказваме, кюфтенцата (Реалист ги описа) са вкусни, а аз и на салата я добавям: сварена с нарязяни доматки, прясна чушка, червен лук, може краставичка и зехтин, може с маслинка - става свежо.
Отивам да я правя... Simple Smile че ми се дояде...

Малкия много обича да хрупа червени чушки, но тези сега са едни големи и красиви (турски), иначе са вкусни, но много неестествени стоят  Wink Дали стават за деца (био не съм виждала)?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия