Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

болест на Хашимото и бременност

  • 282 111
  • 2 033
# 2 010
Ако последните две изследвания са МАТ и ТАТ, т.е щитовидните хормони, мисля че си с Хашимото. Ако те бяха в норма ще си само с хипофункция. Но все пак да не те подвеждам аз, нека и някой друг да изкаже мнение.
Също по мое мнение и опит забременяването става по трудно докато тсх е високо, и докато не се регулират т3 и т4, за МАТ и ТАТ не знам как точно се отразяват.
Виж целия пост
# 2 011
Хашимотото се диагностицира след ехографски преглед.

Можеш да посетиш Начев за коментар, той се занимава с доста бременни.
Виж целия пост
# 2 012
Антителата май са много над нормата, четох, че Конова от Плевен се занимава с такива случаи. Някакви вливания на имуновелин им правят, не знам точно. Но според мен потърси специалист.
Виж целия пост
# 2 013
При мен при ТСХ под норма говореха за хиперфункция(свръх производство на хормон), хипофункцията е обратното - тогава ТСХ е високо и има недостиг на хормон. Затова и казват, че по време на бременност хиперфункция е по-добре от хипофункцията, защото в първите седмици бебето все още няма щитовидна жлеза и разчита на хормоните на майката.
Виж целия пост
# 2 014
Здравейте. При мен вече е факт бременноста,но ТСХ ме притеснява. До сега пиех по 1 таблетка от 25мгл Еутирокс,но ще трябва да коригирам дозата. Моля някой да сподели,каква доза е достатъчна за нормално развитие.. Благодаря ви Simple Smile
Виж целия пост
# 2 015
По-добре посетете ендокринолог. ТСХ е доста високо, фт4 пък ниско. Обикновено при бременност вдигат дозата двойно в началото, но явно при Вас 0.25 не е било достатъчна доза, така че е възможно  да я вдигнат и повече. По-натам може и сама да си коригирате дозата, но сега по-добре се доверете на лекар. Начев държеше първия триместър ТСХ да е под 2, най-добре около 1.
Виж целия пост
# 2 016
Намери си читав ендо и да ти коригира дозата. Начев е опция.
Честито
Виж целия пост
# 2 017
Моето тсх беше 4.9 в началото на втория месец и от 25 я вдигнахме на 50. Просто ориентировъчно да знаеш. Според мен повече трявба да вдигнеш.
Виж целия пост
# 2 018
От много неща зависи дозата. Начев има голям опит с бременни, ще ти свърши работа.
Виж целия пост
# 2 019
Моето тсх беше 4.9 в началото на втория месец и от 25 я вдигнахме на 50. Просто ориентировъчно да знаеш. Според мен повече трявба да вдигнеш.
Всичко наред ли мина ?
Виж целия пост
# 2 020
Ами не знам още, чакам всеки момент да си видя резултата 🤪🤣🤪. Иначе да, предполагам всичко е наред. При мен тсх много бързо се променяше, в началото на приема на еутирокс за месец прием от 4.8 беше паднало мисля под 1. Но ефектът беше аритмия, ускорен пулс един месец и неспане докато не се усетих какво става и защо. Почти ми бяха изписали бетаблокер.
Сега през бременността пак много се движеше тсх, от 25 стигнах до 75. Накрая от това 75 почнах да смъквам дозата и в деветия месец, въпреки че я бях смъкнала на 62. 5 тсх вместо да се повиши, беше се смъкнало още, от 0.9 на 0.6. В резултат на което отново ускорен пулс, спане по три часа на нощ, кошмарно е. Смъкнах на 50 обаче симптомите не отшумяват, почнах редуване на 50 с 37.5. И пак забелязвам че в дните, когато съм пила 50 я има отново превъзбудата. И пак няма сън и се въртя. Когато пия 37.5 спя една идея по добре. Но честно казано малко ме е страх да мина на 37.5, да не се качи рязко тсх, а ъо няма и за кога да пускам изследвания, нали на дозата й трябва поне месец, за да даде отражение. Общо взето го карам на усет и светоусещане, и без това съм почти в средата на деветия месец и скоро ще се ражда. После ще правя контроли и ще мисля колко е добре да пия.
При теб как е
Виж целия пост
# 2 021
Момичета, какво ви обясниха за кърменето и приема на хормон? Аз правих консултация с Начев в началото на бременността, и още не бях на тази вълна, следователно не го слушах особено внимателно. Повдигна тази тема, имаше нещо за прием на хормона късно вечер преди заспиване след отстояние от храна. Дали не беше половината доза, а другата сутринта след събуждане... Нямам ясен спомен... Самото твърдение ми се видя революционно и мозъкът ми отказа да го асимилира. Но колкото повече го мисля, осъзнавам, че има резон. Имаше нещо за намаляване дозата на половина около третия месец след раждането, заради незнам си какво... Наближава ми раждането, и не ми е особено лесно да се вървя при доктори... Миналият път кърмех на поискване, след сутрешен прием на хормон, увериха ме, че е по-добре да кърмя, отколкото да не, тоест ползите превишават негативите от приема на хормона. Не, че имах особено кърма с тази диагноза.... Беше си мъчение, направих и невъзможното, за да кърмя до 1,2 г. Бебето ми обаче все беше неспокойно, нервно и пренапрегнато. Може и да си внушавам, но предполагам, че е от хормона. Спирайки кърменето, не забелязах промяна, така че може би наистина си внушавам... Сега обаче смятам да пробвам новата схема на прием на хормон.
Виж целия пост
# 2 022
Хитрушана, в Токуда ми казаха, че прием на хормон до 100мкг няма проблем.
Лично аз приемах хормонът след първото сутрешно кърмене. Диагнозата няма да ти попречи с кърменето. Тук в кърмаческата тема оказват много подкрепа по този въпрос, можеш и там да ришеш. Аз кърмих да 1.5г. Всички трузности, които имах бяха в главата ми и от разбиращи педиатри.
Успех!
Виж целия пост
# 2 023
Благодаря, Верче! Моята доза, обаче е 175 мг.
Виж целия пост
# 2 024
Благодаря, Верче! Моята доза, обаче е 175 мг.
Абсурд с тази доза. И аз бях на 175. Мненията са различни. Ако питаш акушерка ще каже няма проблем, но ако питаш ендокринолог ще каже забрави. Позволената доза за кърмене е 75. Нямам идея какви са последствията ако вземеш едно от тези решения. Аз на своя глава реших 1 месец преди раждането да си намаля дозата постепенно да може да се подготвя за кърменето. И точно за раждането Tsh ми беше 21. Да си имам късмета😊. Хайде пак увеличава и стана една... Затова не си правете експерименти. Важното е здрава майка и здраво бебе. Между другото, то не че вече има значение, от както родих, вече една година, хормоните ми не са мръднали. Всичко в норма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия