Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

  • 147 054
  • 864
Продължение на първите три теми, започнати от звездичка.

Първа тема

Втора тема

Трета тема


Обяснение на Рейки

Учените откриха, че в тялото протича електрически ток по нервната система и че това е един от начините, по които тялото се саморегулира. Нервната система е свързана с всеки орган и тъкан в тялото и чрез нея от главния мозък пътуват сигнали, които регулират всички телесни функции. Благодарение на физиологичния разтвор на кръвта, електрически ток тече и от сърцето по кръвоносната система. Електрическите потоци текат във всички клетки и около тях. Много от телесните клетки съдържат течни кристали, намиращи се в клетъчните мембрани, в миелиновите обвивки на нервните влакна и на други места. Когато върху кристалите се упражни натиск, възниква пиезоелектричен ефект. Следователно течните кристали в телата ни непрекъснато пораждат електрически ток. Токът често е кохерентен - т.е. подобно на лазера, всички честоти на дадено място са съгласувани. Лазероподобните вибрации могат да пътуват в тялото и да се излъчват навън. Когато по даден проводник протича ток, около него се образува електромагнитно поле. Електричните токове, течащи в човешкото тяло, също създават електромагнитни полета, които пронизват и обгръщат човешкото тяло и могат да се измерят от чувствителни магнитометри. Сборът от всички биомагнитни полета образуват едно голямо биомагнитно поле, което обгръща тялото и което ние наричаме аура. Според принципа на индукцията биомагнитното поле на даден човек въздейства върху биомагнитните полета на околните, в резултат на което може да въздейства върху функциите на органите. Когато някой получава Рейки настройка, електрическият ток, протичащ през него, се увеличава и когато положи ръце върху проблемен орган, от тях се индуцират лечебни честоти, които променят нехармоничните вибрации на органа и ги настройват на здравословния обхват за този орган. Предаването на Рейки от разстояние става на принципа на скаларните вълни, които взаимодействат с атомните ядра и могат да се разпространяват на всякакви разстояния, без да губят своята сила, въздействайки върху биологичната тъкан. Тъй като са съставени от молекули и атоми, живите тъкани в тялото са свързани с всички сили в природата и са подвластни на тяхното взаимодействие. Развивайки се, ние превръщаме тези сили в част от функциите на нашето тяло и пред нас се разкрива възможността да осъзнаем в дълбочина най-загадъчните сили на Вселената. Твърде вероятно е някой ден науката да направи удивителни открития, които да разширят познанията ни и коренно да променят качеството на живота на нашата планета.

Енергийното ни поле е индикатор на нашето здраве, непрекъснато е под въздействието на стреса, лошата екология и отрицателните биополета на заобикалящите ни. Енергийното поле се накъсва, по него се появяват дефекти и пролуки, през които е възможно да проникнат още вредни влияния. В определен момент функционално слабата или претоварена система не издържа и проблемът слиза на физическо ниво. Човек се разболява и симптомите се проявяват. Това накратко представлява и всяка болест, като пролуките в енергийното поле се получават най-вече от отрицателни мисли, неправилно поведение, слаба грижа и липса на любов към себе си и своето тяло.

Мисълта има материална основа, тя е енергия. Човешкото съзнание може да влияе върху физическите процеси в нашия свят и в нашето тяло. Накъдето е насочена мисълта, натам се насочва и енергията. Човешкото тяло е изградено от енергия, която е плътна и затова я виждаме, като всеки орган вибрира със своя честота. Когато тази честота се промени към „нездравословна”, тогава конкретният орган или система у човека се разболява. Всеки човек има определен потенциал от жизнена енергия (ки, ци, прана), който в един момент се изразходва и именно тогава настъпва умората, претоварването, гладът и т.н. Гладът е начин да накара човекът своеобразно да се зареди, тъй като храната е източник на енергия. Но е ясно, че човекът не може непрекъснато да яде или спи, за да си набавя енергия. Би трябвало да има и други, по-лесни и по-здравословни начини. Един от начините е Рейки. Тя освен че изчиства и доставя свежа енергия в организма, лекува болести, уплътнява енергийното поле на човека, релаксира го, както и работи за духовното му израстване и за превръщането му в по-спокойна, уравновесена личност, която знае как да възприема живота и своята роля в него. Освен това Рейки спомага на човека да управлява събитията в живота си и да го възприема като своего рода забавна игра, която колкото повече играеш, толкова повече разбираш, че животът съвсем не е тежък и черен, какъвто обикновено ни го представят. Поне за тези, които разбират правилата.

Лечението чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Всеки от нас по някакъв начин е използвал полагането на ръце върху себе си или върху друг. Върху себе си – когато ни боли нещо, ние несъзнателно слагаме ръката си там и с топлината на дланта успокояваме болката. Върху друг – когато го прегърнем и утешим, като по този начин му отдаваме енергия.

Рейки е много древно целителско изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.

Думата Рейки има японски произход и се превежда като универсална, космическа или Божествена жизнена енергия. Рейки на японски се изписва с два йероглифа – Рей и Ки. Рей означава свещен, дух, мистерия, универсален, божествен, космически. А йероглифът Ки означава енергия, природна картина, талант, чувство. Ки е енергията на жизнената сила, която тече във всичко живо и без която животът е невъзможен. Тя се проявява както в хората така и в животните, растенията и минералите. Ки присъства във всичко около нас – дори в неодушевените предмети. Докато тя е енергията, която ни заобикаля и прониква във всичко, Рейки е по-високо трептене във Вселената, т.е. тя е с по-висша вибрация. Рейки идва директно от Източника, Създателя или Висшия разум и се прилага върху всичко одушевено и неодушевено. Тъй като е енергия, вибрираща с висока честота, не се вижда с просто око, но може да бъде регистрирана с Кирлианова фотография. Въпреки че Рейки се корени в източните духовни практики, тя не е религия и е достъпна за всеки, независимо от личните му вярвания.

Настройката изчиства местата, където енергията е в недостиг или излишък, балансира се енергийната система на човека, а оттам и физическото тяло, балансират се чакрите и т.н.
Рейки е полярна енергия и лекува, като хармонизира една честота с друга. В човешките клетки има кристалчета, които пазят информация за всяко нещо, преживяно от нас. В чакрите ни има информация за всичко – минали животи, поведение, емоции и т.н.
Също така е ясно, че всички сме малки магнитчета, както Земята е един огромен магнит. И постоянно си взаимодействаме с други електромагнитни полета, които ни влияят и на които ние влияем.

ВЪВЕДЕНИЕ

Франк Арджава Петер


“Никой човек не е остров” е казал през 16-и век поетът Джон Дон, и до днес думите му продължават да са актуални и верни. С всеки ден нашият свят става все по-малък. Интернет, проблемите с околната среда, политиката и международната търговия сближават различните култури. Тенденцията на 21-ви век е: “Да го направим заедно.”
Конкуренция отживя своето време. Днес еволюцията е движение от зависимост към независимост, достигайки взаимозависимостта.
Зависимостта не е само отрицателно понятие. Тя показва способността да обичаш, да бъдеш отворен за другите, да приемаш и оценяваш достойнството на другия, да видиш собствените си недостатъци и да осъзнаеш, че не си сам. Зависимостта е първата крачка към любовта.
Но ако не притежаваме желание да постигнем успех със собствени сили, да стоим твърдо на собствените си крака и да живеем собствения си живот, вероятността за развитие е минимална. Това важи на индивидуално, културно и международно ниво. Един независим човек, една независима общност, са привлекателна проява на голяма сила и чиста мощ – сила, която не може да бъде пренебрегната. Независимостта обаче не е крайната цел.
Следващата стъпка – взаимната зависимост – съдържа в себе си идеята за общуване между отделните хора и народи, както и факторите, които влияят върху околната среда. Перфектна аналогия за състоянието на взаимозависимост е принципът на светлината. Една и съща светлина свети във всеки от нас. Тя осветява пътя на всяко същество, независимо дали притежава разум или не, независимо какъв е неговият път. Трябва просто да погледнем природата, за да видим как се проявява удивителното взаимодействие на нейните сили. Накъдето и да обърнем поглед, откриваме единството на всички неща. В системата на Рейки силата, любовта и светлината също образуват единно цяло. Само единството на енергиите превръща живота в нещо, което си струва да се живее.
В живота има една основна истина, основана на тези три понятия: сила, любов, светлина, въпреки че съществува далеч отвъд тях. Това е идеята, че нищо не може да бъде направено, ако божественото не го е пожелало. Индийският мъдрец Рамакришна Парамханса предлага да предоставим на Бога властта над нашия живот: “Нека Бог подписва всички важни документи, тогава всичко ще си идва на мястото.” Всъщност, точно това трябва да се случи, за да се превърне всеки човек в проводник на божественото.
Днес отделното его не е в състояние да оцелее. То е изпълнило своя дълг, и предназначение, изиграло е ролята си. То е сънувало собствения си сън, но ние вече сме будни. Когато се събудим, сънищата губят своето значение и скоро биват забравени. Може би точно затова Рейки се превърна в най-често прилаганата индивидуална лечебна техника в целия свят. Потенциалът, който има Рейки и който тепърва ще се проявява, е много повече от индивидуално лечение.
Няколко са причините, които обясняват защо силата на Рейки е в състояние да обедини света.

Рейки като система на лечение и начин на живот е изключително достъпна за овладяване. По думите на д-р Усуи “всеки може да практикува Рейки”.
Рейки дава резултати, които се проявяват на всички нива – физическо, умствено, емоционално, душевно, както и техните изяви: удоволстви, болка, здраве и болест.
Рейки лекува настоящето, но също така лекува миналото и бъдещето.
Рейки лекува болни и здрави; богати и бедни; млади и стари.
Рейки лекува всички хора, независимо от тяхната националност, пол и раса, независимо от религията, която изповядват, независимо къде живеят и с какво се занимават. Рейки е над всички разделения и обединява всички религии, раси и хора.

Всеки от нас е част от енергията на Рейки. Щом като една и съща енергия кара да бие сърцето на всеки от нас, значи може да работим заедно с всички, вместо против всички. Когато две ръце се обединят, преодолява се усещането за индивидуалност.

Всички ние сме едно!...


Принципите на Рейки:

Точно днес:

1.   Бъди радостен!

2.   Очаквай най-доброто!

3.   Обичай всичко съществуващо!

4.   Работи усърдно!

5.   Бъди благодарен за всичко, което получаваш!

Сайт за Рейки_1

Сайт за Рейки_2

Сайт за Рейки_3

Сайт за Рейки_4

Ако някой намери интересни сайтове за Рейки, можем да ги добавим, докато все още може да се редактира първа страница  Wink


Това са  някои от книгите, от които можем да научим повече за Рейки:


1. "Рейки за цял живот" - Пенелопи Куест

2. "Самолечение с Рейки" - Пенелопи Куест

3. "Степените на Рейки" - Морийн Кели

4. "Рейки" - Даян Стейн

5. "Магията на Рейки" - Кристофър Пензак,

6. Книгите на Валтер Любек и Франк Арджава Петер.

7. "Рейки" - Мери Хол (Енциклопедия за Рейки)

8. "Да живееш с принципите на Рейки" - Пенелопи Куест (с включени практики по ТЕС и НЛП)Темата е предимно за Рейки! smile3542
Виж целия пост
# 1
Какво ще кажете за приемането на Рейки от разстояние?
Виж целия пост
# 2
Какво ще кажете за приемането на Рейки от разстояние?

може и да се приема и да се изпраща, но аз предпочитам контактно.
Как става точно предаването може да има различни мнения, но според мен намерението е от значение.
Виж целия пост
# 3
Намерението е да ми се помогне.
Виж целия пост
# 4
Хайде и аз тук!

Да се изкажа по темата за лечебните кризи. И аз не съм имала досега, при все че взех и второ ниво.

Вокс, благодаря за темата!  Peace
Виж целия пост
# 5
Vox populi    bouquet

Наречена така- лечебна криза- винаги звучи малко страшничко. Аз съм имала такъв период, продължи близо месец и наистина ми беше внесла дискомфорт за това време. Мисля, че тя  не е задължителна. През този период тялото се прочиства от всички шлаки и започва да работи по нов начин.

Лечебна криза"В процеса на прочистване и хармонизиране могат да се появят симптоми и реакции, които са част от него, като например: чувство за отпадналост, леко неразположение, световъртеж, изпотявания, разстройство, болки в гърлото, нарушаване на съня, сърцебиене, както и някои странни усещания.
В емоционалната картина също могат да настъпят промени, като чувството, че “нищо не ни върви”, депресия, повишена раздразнителност или нетърпимост. Понякога възникват натрапчиви мисли свързани с наши минали действия или преживявания.
Всички тези реакции са временни и са част от пречистващият, лечебен процес. След определено време отзвучават и се заместват от чувството на спокойствие, вътрешна радост и хармония. Това състояние се разпростира не само върху физическото тяло, но и върху ефирните тела.
За различните индивиди периода на изчистване е различен. За някои е по-кратък, а за други по-дълъг. Някои пациенти имат по-бурни реакции, а други по-слаби. Всичко зависи от количеството и “възрастта” на акумулираната енергия в телата, както и от количеството и силата на лечебната енергия, пренесена в пациента. Значение оказва и нивото на духовното му развитие.
Периодът на пречистване е индивидуален и зависи много от това на кое ниво се извършва инициирането. .
Самолечението в този период ускорява доста процеса на пречистване и хармонизиране на ученика и е желателно да се извършва ежедневно в първите 21 дни след посвещението.
Реакциите описани по-горе са напълно нормални и не са причина за безпокойство. Те произлизат от срещата на енергията на нашето тяло с високочестотната светлинна енергия , която трансформира и повдига нашите енергии.
Евентуалните неразположения, които могат да бъдат изпитани са “енергийни модели” настанили се в нашето подсъзнание, които “изплуват” за да бъдат изчистени и заменени с хармония. Това е моментът в който ние отново ставаме отговорни за себе си и взимаме в свои ръце съдбата си за да я изковем такава, каквато пожелаем. "
Виж целия пост
# 6
Добро утро и благодаря за темата   bouquet!

За да не е само запис споделям, че при нямаше такава криза. По-скоро само положителни емоции, усещане, че съм посветена в нещо красиво и изпълващо ме с любов. Повече от четири месеца отминаха от първо ниво и все още се уча.

Успешен ден  Simple Smile!
Виж целия пост
# 7
Благодаря за темата!)))

И при мен до трето ниво нямаше кризи, но след него така ме тръшна емоционална, че едвам се свестих, от тогава обаче нещата коренно се промениха във всякакъв план...

А аз работя повече от разстояние, и не мисля, че е по-лошо!   bouquet
Виж целия пост
# 8
Vox populi   bouquet  !

Какво ще кажете за приемането на Рейки от разстояние?
Аз пращам, но не използвам символите (нямам второ ниво), използвам намерението  Wink . Определено имам усещания и визуализации ...

При мен "лечебната криза" едва сега отшумява, въпреки че са минали почти 20 месеца. Така че при всеки е различно!  Grinning
Виж целия пост
# 9


При мен "лечебната криза" едва сега отшумява, въпреки че са минали почти 20 месеца. Така че при всеки е различно!  Grinning
И в какво се състои твойта криза , би ли споделила  Hug
.... 20 месеца  Crazy
Vox populi  благодаря за старанието Peace
Виж целия пост
# 10
Неудовлетвореност от живота и липса на хармония, чувство, че каквато и работа да започна е безсмислена (а работата сама ме намира   Party  )...   периоди на отпадналост, след това периоди с много енергия - от едната в другата крайност, придружени със странни усещания като например втрисане без причина (като при висока температура). Но нещата вече се нормализират и поглеждам с надежда напред. Очертава ми се и най-после да ме намери  Mr. Green работата, която ми доставя удоволствие!  Grinning
Продължи 20 месеца, защото ми втръсна да бъда като камикадзе  Laughing Цял живот на макс и се изморих... Сега възстановявам.
Виж целия пост
# 11
Passiflora да разбирам че докато си нямала Рейки не си имала такива състояния  Thinking


За мен това са си нормални неща  Rolling Eyes  които е  нормално  се случат на човек.  Wink моментни състояния  Grinning


Щом ги отдаваш на Рейки и кризата Ок  Peace


Всеки интрепретира нещата по разному  Peace
Виж целия пост
# 12
Desss, странното беше, че ми се показваше да продължа усилено да работя, но аз не се чувствах готова и реших да не насилвам нещата. Знам, че има и доза мързел  Embarassed

Да ви споделя нещо доста странно, което ми се случи  Rolling Eyes  ... Случката е следната: една приятелка от доста време ме караше да й правя Рейки, но все не намирахме време, а и да си призная аз не се чувствам достатъчно енергийно "изчистена", за да правя рейки сеанс на друг човек. ("Излекувай първо себе си!") Така няколко пъти само сме си говорили на тази тема, без конкретни действия... Един ден точно когато си мислех за нея и за рейки сеанса, който й обещах, тя ми се обади с невероятно въодушевление и ми каза, че предната вечер ме е сънувала как й правя Рейки... Като се събудила била цялата обляна в сълзи и продължавала да плаче без причина... След това се почувствала като "преродена".
Много странно ми стана заради съвпадението, че точно тези дни си мислех за нея... Мисля си, че на астрално ниво сме успели да осъществим контакт...  Thinking  Поне това е моето усещане...
Виж целия пост
# 13
 Днес чувствах невероятно спокойствие и душевен комфорт аз не знам провел ли е сеанса,сега не е на линия
 но сутринта имах съобщение че е видял дископатията ми  вляво
 чувствам още оптимизъм и увереност
 може и да си внушавам
 но се чувствх много добре преди да видя съобщението.
Виж целия пост
# 14

 но се чувствх много добре преди да видя съобщението.

дано всичко да бъде вече наред при теб  Peace
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия