Хайвер - видове, вкусове, препоръки

  • 4 927
  • 7
Здравейте, нищо не разбирам от хайвер, яла съм само черен в едни малки бурканчета баща ми купуваше и един червен като че ли на по-големи топченца беше.

Бих искала да разбера повече от хора, които обичат, яли са различни и имат предпочитания, които могат да споделят.

Конкретният ми въпрос обаче е например в пикадили на щанда с рибни неща - мариновани скариди, калмари и т.н., има изглеждащи като паста неща, накоито пише хайвер и са различни на цвят  Mr. Green по-розовко, по-жълто. Ако някой може да ми обясни това какво е, от какво е, хубаво ли е, кое е по-хубаво.

Видях стара тема по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=508228.0 , в която обаче се пита от къде да се купи хайвер, а не различните продукти под общото име хайвер в магазинната мрежа.
Виж целия пост
# 1
Здрасти,

Точно от Пикадили си купих хайвер от треска. Беше много вкусен. На вид е оранжев.
Хайверът от сьомга също ми харесва.
Виж целия пост
# 2
А, Лулу, забравих да питам и дали е бил така от щанд на грамаж или в кутийка или нещо подобно?
Виж целия пост
# 3
Конкретният ми въпрос обаче е например в пикадили на щанда с рибни неща - мариновани скариди, калмари и т.н., има изглеждащи като паста неща, накоито пише хайвер и са различни на цвят  Mr. Green по-розовко, по-жълто. Ако някой може да ми обясни това какво е, от какво е, хубаво ли е, кое е по-хубаво.

.
Това ,което си видяла е разбит тарама хайвер.Зрънцата се намачкват и после се разбиват с олио,хляб,лук,лимонов сок.....
Зависи от вкусът на човек...Аз лично предпочитам разбит хайвер.По-вкусен ми е....Но со разбивам сама в къщи,защото веднъж от купен разбит хайвер пипнахме жестока алергия с изприщване,защото беше сложена боя в хайвера.... ooooh!
Виж целия пост
# 4
О, много благодаря за предупреждението. Общо взето четох из интернет и ми стана ясно. Това, което за мен е хайвер, си е баш хайвера на рибите. А това, което е като паста, е този тарама хайвер - разбит хайвер, овкусен. Благодаря. Може би днес ще пробвам да направя разбит. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Мисля, че писах и в предната тема newsm78, но хубавичко четете етикетите, има и синтетичен (изкуствен) хайвер, който лично на мен хич не ми допада. Има хора, които го харесват. По-евтин е, но според мен, не си струва. Peace Иначе съм голям любител на черния и червения хайвер. Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
ето от тези натурални хайвери взимаме:

http://www.abba.se/produkter/mer_mat_fran_havet/caviar/

тук често сервират хайвера директно върху рибата и скаридите или го правят на сос към печена или пушена риба или ракообразни:

* една такава кутийка хайвер
* 100 мл майонеза
* 100 мл квасена сметана (или цедено кис. мляко)
* по желание подправки: черен пипер, зелен лук, копър

може вместо майонеза да се сложи двойно количество сметана


!!! Всичко се смесва на ръка, с вилица напр, без да се пуска пасатор - с пасатора се скапва хайверът и става гаден на вкус  Sick

оставя се да престои в хладилник поне 30мин и е готов за консумация
Виж целия пост
# 7
Мда, лабрекс, аз не четох етикетите, но цената си е достатъчно показателна - едно малко бърканче не може да се различава в цената по този начин: 13 лв и 5-6 лв, освен ако няма реална разлика в самия продукт.Така че лено се ориентирах. Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия