Ядете ли свински уши?

  • 68 992
  • 758
# 120
Ям (това за статистиката).
Естествено, че има "месо" - сравнително тънък слой мускули, съединителна тъкан и дерма.

Аз го ям с хрущяла де  Whistling
И пача обичам; карантии всякакви; и кожи... Ох, размечтах се  Mr. Green

П.С. Бахур обичам, за джумерките само предполагам, че ги ям, защото не сещам в момента  Embarassed
Виж целия пост
# 121
   Пуснах в търсачката джумерки и се оказа,че са пръжки, тях ги ям! Видях и бахур на снимка, него не го ям!
Виж целия пост
# 122
Ооо, пръжки поглъщам в количества пропорционални (по-скоро идентични) на достъпните  Laughing
Виж целия пост
# 123
Ям и още как! Всъщност от повече от 10 години не съм яла, защото няма къде да намеря, и страшно много ми липсват  Sad Такива хубави спомени имам от прясно закланото коледно прасе, и уши пърлени на живи въглени... оххх... Всякакви карантии ям, нищо не подбирам.

Хари, ти може да си мислиш че те мислят за луда, но все пак в България има много, много хора за които яденето на уши е нормално нещо. Виж, по- на запад могат сериозно да те помислят за първобитен варварин  Tired За съжаление с това се разправям тук, и съм се отказала да търся карантии (че и трудно се намират). Снобее ми такова отношение, но какво да се прави.
Виж целия пост
# 124
Пръжки/поне това,което си представям/ и сланина не ям.Мразя мазни неща!Но освен ушите,за които вече съм се изказала с  Heart Eyes,да се включа и с любовта си към езика.
Виж целия пост
# 125
Тука ми харесват, но преди да станат на пача.
Свинска пача от уше и крак:
1. Варене на уше и крак-нарезани предварително за по-удобно:


2.Склъцана глава чесън - обелките сами падат:


3. Месото се обръква с чесъна и червения пипер:


4. Готово - остава да изчакаме желирането, а може и горешка:


 :krkanje:
Виж целия пост
# 126
Не.
Виж целия пост
# 127
Пръжки си правя от бекон, поръсвам с лимонов сок и черен пипер и  beer
Виж целия пост
# 128
Тука ми харесват, но преди да станат на пача.


Присъединявам се!
Виж целия пост
# 129
Кой сготви онова от по-горе, дето е?
Да ми прати адреса си на лични Mr. Green
Виж целия пост
# 130
ВЪЛЧО ОХХХ рано сутринта ме размечта с тази пача....
За протокола джомерки/пръжки/ е останалото месце от пържена сланина..Нали мешде сланината има ивички розово месо и тако се  стопи сланината остават само тези месца.Много вкусно когато си направиш качамак и отгоре се сложат джомерки.
Ето това са пръжките...остатъка от стопяване на сланина Peace


Бахур не съм яла но ми прилича на кървавица Rolling Eyes


Виж целия пост
# 131
В бахура няма сланина, до колкото помня и знам. Слага се ориз и май е по-различен от кървавицата, макар че много хора съм чувала, че ги имат за едно и също.

П.П. Прочетох малко от тук-там. Та, кървавицата не можело да се консумира без обработка. А бахурът (т.е. това с ориза) - може. А също и много различия според района на Бг, в който се правят.
Наистина не знам кое е вярно, защото аз не съм и виждала кървавица на живо. Ако някой знае, нека сподели Simple Smile
Виж целия пост
# 132
При нас джумерките са вторичен продукт от сланината, стопена за свинска мас.
Каквото не се изяде, отива за суровина за домашен сапун. Отиваше де, сега кой ти вари домашен сапун. Вътрешната свинска мас се топи отделно, и се къта за сладкиши - курабии, баница, такива работи.
Виж целия пост
# 133
Т.е. само външната е за сапун, а само вътрешната се използва за ядене, така ли? А външната не се ли ползва и за сланина (от тази осолената)?
А пръжките следва да са от вътрешната, а?
Виж целия пост
# 134
Аз съм топила мас и от двете и стана хубава .
Вътрешната е по чиста в смисър само сланинка и се топи почти всичко докато от сланината като стопиш стават най хубавите джумерки ,защото там остава месцето за което говорих в предното си мнение. Peace
Сапуна се прави от мас тъй ,че от какво е стопена няма значение Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия