Ядете ли свински уши?

  • 69 028
  • 758
# 210
Не са ми вкусни никак. Не обичам хрущяли, още повече пък с косми. Ако бях прасе, щях да се чувствам ужасно от факта, че някой ще ме гои цяла година, за да ми отреже и опърли ушите. А ако бях готвач в заведение, сигурно щях да съм много обезсърчена да ми поръчват свински уши, когато мога да приготвя всякакви други сочни и изтънчени мръвки и изобщо ястия. Висш акт на селяния е да излезеш "на заведение" с ясната цел да омахаш на'м си колко чифта свински уши с лук. Но преди години имаше още един безподобен хит по кръчмите, явно предназначен за крайно мизерстващи клиенти: пържени пилешки кожички!
Виж, с голямо удоволствие си хапвам език и мозък. Макар и някои профани да го намират за варварско. (може би защото никога не са чували за онова с ушите) Laughing
ОТдавна не бях се забавлявал толкова. Никога не ми е хрумвало да опитам да се поставя на мястото на прасето. А колко ли им е гадно на кравите - да ги хранят, за да може всеки ден да ги стискат за циците и да им източват млякото ... колко ли е унизително?!? Mr. Green
За протокола - аз съм от селяните(мизерстващи клиенти), които ядат уши, крака, шкембе, пача и други долнопробни отпадъци - не само вкъщи, а и на ... да го наречем кръчма, че май в заведенията предлагат само сочни и изтънчени мръвки, а не подобни гадости.
Виж целия пост
# 211
А, все още има заведения, в които като влезеш, покривката ти замирисва на Балкантурист и винаги има боб чорба, пилешка супа и шкембе чорба и веднага ти носет лют червен пипер, счукан чесън с оцет.
Златна котва във Варна на времето предлагаше пълен набор от агнешки и прасешки вътрешности.
През зимата с Осмарски пелин, през лятото (от Гергьовден до Димитровден) с бира.
Кеф ти агнешка главичка, кеф ти свинска опашка.
Виж целия пост
# 212
Не са ми вкусни никак. Не обичам хрущяли, още повече пък с косми. Ако бях прасе, щях да се чувствам ужасно от факта, че някой ще ме гои цяла година, за да ми отреже и опърли ушите. А ако бях готвач в заведение, сигурно щях да съм много обезсърчена да ми поръчват свински уши, когато мога да приготвя всякакви други сочни и изтънчени мръвки и изобщо ястия. Висш акт на селяния е да излезеш "на заведение" с ясната цел да омахаш на'м си колко чифта свински уши с лук. Но преди години имаше още един безподобен хит по кръчмите, явно предназначен за крайно мизерстващи клиенти: пържени пилешки кожички!
Виж, с голямо удоволствие си хапвам език и мозък. Макар и някои профани да го намират за варварско. (може би защото никога не са чували за онова с ушите) Laughing
ОТдавна не бях се забавлявал толкова. Никога не ми е хрумвало да опитам да се поставя на мястото на прасето. А колко ли им е гадно на кравите - да ги хранят, за да може всеки ден да ги стискат за циците и да им източват млякото ... колко ли е унизително?!? Mr. Green
За протокола - аз съм от селяните(мизерстващи клиенти), които ядат уши, крака, шкембе, пача и други долнопробни отпадъци - не само вкъщи, а и на ... да го наречем кръчма, че май в заведенията предлагат само сочни и изтънчени мръвки, а не подобни гадости.

            К`т рече крави и ц`цки - Виме консумирал ли си... Thinking
Виж целия пост
# 213
Е, и това ли се яде?

Сега се сетих да си призная, че ям и супа от патешки шийки.Ужасно вкусна е! Blush
Виж целия пост
# 214
Ми, хайде де. Чисто, мирише на мляко-сварено в Тенджера под налягане, с черно пиперче, панирано... /в грипозно време, може само сварено, накиснато в чеснова смес/ Flutter
Виж целия пост
# 215
  Никога не са ми привличали тези гозби , просто съм по гнуслива и ги свързвам с нещо мръсно.  Sick Сигурно са вкусно , но за мен НЕ
Виж целия пост
# 216
А колко ли им е гадно на кравите - да ги хранят, за да може всеки ден да ги стискат за циците и да им източват млякото ... колко ли е унизително?!? Mr. Green
Ако не им източат млякото ще избухнат  ooooh! При жените кърмачки е същото.

К`т рече крави и ц`цки - Виме консумирал ли си... Thinking

Мислех да си замълча, ама на! Чувала съм, че се яде.

  Никога не са ми привличали тези гозби , просто съм по гнуслива и ги свързвам с нещо мръсно.  Sick Сигурно са вкусно , но за мен НЕ

Мда, права си, ако знаеш чревцата какво съдържат, как се мият!
Виж целия пост
# 217
Пък как ми се яде бахур  ooooh! Не съм яла с години.
Виж целия пост
# 218
Пък на мен ми се приядоха свински кожички със сол.
Някой да знае дали и къде се продават? Simple Smile
Виж целия пост
# 219
И на мен ми се хапват такива свински кожички. Веднъж съм яла- в софийско село, в моя приятелка.
По моя край кожата на прасчо се продава за 2-3 лева, нямаме такъв обичай да правим кожички.
И не съм чувала да се продава някъде такъв деликатес. Mr. Green
Ред- мятай си адреса- имам в изобилие бахур от нашите. И пръжки. Ние им викаме джумерки. Grinning
Виж целия пост
# 220
Единствената кожа до която съм се добирала е тази върху сланината, ама за кого по напред. Laughing
Ноу прасе, ноу кожа, ноу фън! Joy
Виж целия пост
# 221
Единствената кожа до която съм се добирала е тази върху сланината, ама за кого по напред. Laughing
Ноу прасе, ноу кожа, ноу фън! Joy
Ако колим още един свинчо,ще ти пратя .
Виж целия пост
# 222
Джиджи, на диета съм!Прасето е късметлия! Laughing Иначе, благодаря за съдействието! Mr. Green
Виж целия пост
# 223
Абе не е чак такъв късметлия..Щом се каним да го колнем...
Уши,обаче от наше прасе рядко кусвам-изяждат ги още като колят..
Тая тема ме запали,ще варя крака...
Виж целия пост
# 224
За мое голямо изумление, наскоро открих че тук са много популярни пържени свински кожички, направени като пелети:



Не са лоши. Но пресните със сол са по-хубави, много ми липсват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия