За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 47 583
  • 739
# 15
Много благодаря за отговрите, момичета! Притеснява ме, че се разля доста восък, който попи в хубавата ми покривка. Дъвка съм пробвала да махам с хартия и вестник, нищо не стана. Сега се сещам, че с олио ставаше. Ще взема да пробвам.
Маме, темата наистина е много полезна. Благодаря  Hug.
Виж целия пост
# 16
Мерси Аелис   bouquet
Виж целия пост
# 17
 Hug Благодаря, за новата темичка!

Ще се възползвам веднага, да ви попитам, как правите заливката за мусака  newsm78 Обичам да е тъничка и хрупкава, но не винаги ми се получава.
Виж целия пост
# 18
Добро утро, момичета  Hug
Захванах се да приготвя тутманика на Аелис за закуска. Та въпросът ми е към всички, които са го правили. Чудя се в каква тавичка да го приготвя... И другото ... маслото меко ли трябва да е или разтопено? Ако е разтопено не виждам как ще използвам всичките 170 гр ...  Thinking

Сега изчаквам да ми шупне маята ... И като съм казала мая ...  Embarassed Срокът й беше до 4 Февр ... Дали не е "умряла" вече?
Виж целия пост
# 19
Мишелин , правя го във висока тавичка с диаметър 28 см., но ще стане във всякаква Wink.Маслото е разтопено и се маже , както е посочено в рецептата, при трите разточвания - разточваш максимално, преди да свиеш като плик, и като разточиш максимално - мажеш обилно с масло.
За маята - не знам, ако ти шупне, значи всичко е ок.

Дано ви хареса тутманика Hug.
Виж целия пост
# 20
И аз веднъж ползвах мая с два-три дне след годността и - нищо и нямаше!
Виж целия пост
# 21
Пепи освен във фризера дъвка се маха и с кубче лед.Търкаш с леда по мястото с дъвка и тя се маха.


Ще пробвам следващ път така, Петя (макар, че пораснаха все още намирам на странни места дъвки)    bouquet
Виж целия пост
# 22
Радвам се, че се включи точно авторката на рецепрата  Hug Маята шупна .... Друг въпрос на дневен ред ...
Фурната ми има опция за печене само отдолу, но се пуска заедно с вентилатор ...
Дали ще е проблем?  Confused
Виж целия пост
# 23
Не мисля, че ще е проблем , печи на 160-170 гр. , после включи и отгоре, както е описано в рецептата Hug.Не съм го правила на вентилатор, но мисля, че ще се получи.
Виж целия пост
# 24
Винаги ползвам вентилатора на печката  за питки,кексове и други от тоя род.
Маме благодаря за темичката.
Виж целия пост
# 25
Маме мерси за темичката  Hug
Восък махам само с вестник,но изпозлвам само бялата част дето няма мастило,и местя докато вече по вестника няма мокро петно.Не знам друг начин да става,а съм опитвала.Обикновенно режа вестника на лентички(само бялата част по крайщата) и се получава  Peace
Виж целия пост
# 26
Не мисля, че ще е проблем , печи на 160-170 гр. , после включи и отгоре, както е описано в рецептата Hug.Не съм го правила на вентилатор, но мисля, че ще се получи.


Аелис, благодаря ти от сърце  Hug
Наистина нямаше проблеми с вентилатора. Тутманикът стана чудесен   chef
Следващия път ще сложа повечко сирене, че този път май не го докарах 300-350 гр.  Blush
Виж целия пост
# 27
За да не е само спам, в магазините на DM има едни препарати в мънички пластмасови шишенца, които вършат чудна работа при дъвки, парафин, залепнали етикети, трудно излизащи петна. Не са скъпи, но си имам едно донесено от странство и си го пазя за подобни случаи. Наскоро го видях в ДМ, та проверете. Аз лично с ютията никога не съм успявала  Mr. Green
Виж целия пост
# 28
Мишелин, радвам се , че се е получил Hug.
Виж целия пост
# 29
Pupinka, може би имаш предвид препаратите на Dr. Backmann. Той има невероятни неща за какво ли не и са много ефикасни. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия