Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Деца с обучителни трудности в масово училище.

  • 2 732
  • 4
Детето ми е със СОП и е 4 клас.До сега покрива минимума и получава количествени оценки.Предстои ни смяна на училището от 5 клас.Притеснена съм,защото това означава различен учител по всеки предмет,нова среда,нови съученици.....
Сина ми има обучителни трудности,но е и много чувствителен,емоционално незрял и макар на пръв поглед да е дете като всички други разликата с връстниците му е голяма.
До сега е бил в по-щадяща среда,интегриран,но в много малка група.

Моля родители на деца с обучителни трудности посещаващи масово училище да споделят как се чувстват децата,как се справят с обучението.Покриват ли децата ви минимума,качествени или количествени оценки получават?Съгласни ли сте с заключението на ЕКПО и с това на педагогическия съвет на училището дали детето да се обучава по общообразователния план или да има индивидуална програма?Ако детето покрива изискванията по някой от предметите,а по други не завършва ли със степен на образование?
Бих се радвала да споделяте и впечатления от конкретни училища или поне града в който живеете,за да може други родители на лични съобщения да попитат за училища от които сте доволни или не,за такива в които има повече опит и разбиране към деца със СОП.
Прочела съм много теми по форумите за интеграцията,но винаги основно се включват родители на по-малки деца търсещи отговори на въпроси като моите.Бих искала да пишат и родители на деца от 4-5 клас и нагоре,за да споделят своя път до там.
Виж целия пост
# 1
Здравей!
Аз бях ресурсен учител на деца със СОП в масово училище. Не се притеснявай,просто ,ако има ресурсен учител да му помага всичко ще е наред. Много зависи децата как ще го приемат и дали в самото училище имат опит с деца със СОП.Ако преминете на качествени оценки става по-сложно,борете се да си има оценки като всички останали деца,дори да са ниски е по-добре.
Виж целия пост
# 2
 bubulechkata e права, количествени макар и ниски.


Ти си страхотна мама и ще успееш. Трябва да учиш с него, макар и да не показва, че всичко разбира, но ще те изненада. Задължително трябва да знаят учителите, че нямат право да му пишат 2. Много стресиращ беше началото на 5 клас, сега нещата май влизат в релси.
Виж целия пост
# 3
Здравейте,моят син ще е 5 клас тази година.В самото училище ли да питам за ресурсен учител.Има ли начих въпреки трудностите да учи по програма  заедно с другите деца,но с помощ от ресурсен учител.Да му се пишат оценки и да вземе диплома за завършено образование?
Виж целия пост
# 4
Това решават самите учители, при нас решиха, че ще е на количествени оценки и няма проблем до сега да изкарва образованието си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия